1
/1
Моя косметика від гіперпігментації
Привіт,
В цьому дописі хочу розповісти про свій актуальний догляд, тому що майже все в ньому направлено на освітлення гіперпігментації. Гіперпігментація це надлишкове накопичення пігменту, для її ефективного освітлення потрібно комплексно застосовувати компоненти, котрі блокуватимуть надлишкове вироблення пігменту, його перенесення до верхнього шару шкіри, розщеплюватимуть наявний пігмент та злущуватимуть його. Більш детально про компоненти косметики від гіперпігментації в моєму попередньому дописі https://club.makeup.com.ua/post/41512/ , котрий я писала в червні минулого року. Зараз моя доглядова система від гіперпігментації стала більш потужною, я маю хороші, хоч і не досконалі результати. Я очищую шкіру м'якими засоби, котрі не освітлюють шкіру, та використовую окремий крем для шкіри навколо очей, на яку нічого окрім нього не наношу.
Ранок:
Аюрведичний протизапальний тонер для проблемної шкіри обличчя Triuga. Тонер за консистенцією як вода, містить саліцилову та азелаїнову кислоти, котрі можна застосовувати і влітку, сприяє зменшенню запалень та очищує пори від надлишків себуму, що в свою чергу допомагає косметиці працювати краще, та відлущує шкіру й пігмент. Мені подобається цей тонер, хоча він не обов'язковий в цій рутині.
Або
Дерматологічний антиакне-тонік Bielenda Dr Medica. Тонік легкий, матуючий, містить ніацинамід, азелаїнову та мигдальну кислоту, котра допомагає злущити пігмент. Мигдальну та азелаїнову кислоти можна застосовувати влітку, вони не підвищують чутливість до сонця.
Концентрат проти недоліків шкіри обличчя "Бамбук і ніацинамід" Green Pharmacy. Містить до 5% ніацинаміду, котрий сприяє освітленню та відновленню шкіри після агресивних освітлюючих активів. Має легку гелеву консистенцію та унісекс-аромат. Мені подобається, що екстракт бамбука в ньому також зменшує купероз. Так, ніацинамід є й в інших моїх засобах, але не в такій робочій концентрації.
Освітлююча сироватка для обличчя 4в1 Hydrasence. Кремова сироватка з цитрусовим ароматом, в її склад входять екстракти, котрі містять природні форми вітаміну С. Люблю цей засіб, але з підвищенням температури за вікном, він стане першим, котрий я відставлю на осінь.
Сонцезахисний крем Tink. А сонцезахист я не приберу з догляду навіть у спеку, тому що це основне, що потрібно використовувати, щоб зменшити вираженість гіперпігментації, та запобігти появі нової. Сонцезахисні креми Tink легкі, гарно зволожують та не створюють парникового ефекту.
Вечір:
Освітлювальна сироватка з ретиналем Jole. Містить комбінацію освітлювальних активів: ретиналь, транексамову кислоту, арбутин, екстракт солодки, ніацинамід. Потужна сироватка гелевої консистенції без ароматизаторів, дає помітний ефект освітлення, підвищує пружність шкіри, зменшує пори та зморшки.
Сироватка порошкова з аскорбіновою кислотою 10% Jole. Порошок я розчиняю в сироватці з ретиналем. Аскорбінова кислота освітлює шкіру ти робить її пружнішою.
Аюрведичний крем-SOS для обличчя Triuga. Достатньо густий крем з 10% азелаїнової кислоти та 0,5% саліцілової кислоти. Переважно я використовую його локально на область гіперпігментації та на висипи, якщо вони з'являються, поверх сироватки з ретиналем. На мою особисту думку, азелаїнова кислота це головний компонент, котрий має бути у догляді за шкірою з пігментацією, викликаною сонцем, чи постзапальною пігментацією (плями після прищів). 10% це мінімальна необхідна концентрація, також можна пробувати вищу. Азелаїнова кислота ефективно розщеплює пігмент та допомагає відлущити шкіру.
В своєму вечірньому догляді я також використовую то відновлюючий ламелярний крем Atopalm, то заспокійливий крем Farmstay Cica Relief Cream після сироватки з ретиналем, ці засоби не містять освітлювальних компонентів, але оскільки ретиналь та кислоти трохи порушують захисний бар'єр шкіри, їй потрібно відновлення, щоб вона не загнулась від розмаїття активів, поки я борюсь з плямами.
Якщо ви теж захочете собі шалену рутину від гіперпігментації, вводьте по одному новому активу, щоб дати шкірі час адаптуватись. Якщо якісь з цих активів вам не знайомі, бажано спершу вивчити їх дію та правила застосування 🙂
Мій догляд був би простіше, якби гіперпігментації можна було позбутись однієї сироваткою, але тут треба комплексний підхід.
Сподіваюсь, цей допис був вам корисний 🙂
Продукти для цього looks
Дерматологічний антиакне-тонік
Bielenda Dr Medica Acne Dermatological Anti-Acne Liquid Tonic
568
169 ₴
Концентрат проти недоліків шкіри обличчя "Бамбук і ніацинамід"
Green Pharmacy Concentrate
3
194 ₴
Аюрведичний протизапальний тонер для проблемної шкіри обличчя
Triuga Ayurveda Mix Anti-Acne Neem Toner