Позбутися прищів за місяць: Еффезел та його бюджетний аналог приходять на допомогу
Ох, скільки ж було слів про те, що бензоїлу пероксид не можна використовувати з ретиноїдами. Але це суперечить логіці і глузду, бо існують препарати на основі цих двох активів. Наприклад , Еффезел.
Я вирішила спробувати Еффезел після відмови від КОК, коли моя гіперандрогенія знову почала вилазити наверх у вигляді прищів на щоках. Проте я обрала дженерик Еффезелу - Perolite-A benzoyl peroxide 2.5% + adapalene. Склад той самий, а ціна значно нижча.
Ху іс ху
Для тих, хто не в темі, розповім детальніше про інгредієнти. Крем містить два активи: бензоїл пероксид і адапален.
Бензоїл пероксид діє, убиваючи бактерії, які викликають акне, а адапален - ретиноїд, який зменшує запалення, сприяє оновленню шкіри та бореться з комедонами.
Чому усі бояться використовувати їх одночасно? Бо вони справді доволі агресивні та при неправильному введені в рутину можуть викликати опіки та дерматити. Але вилкою також можна вбити, якщо нею користуватися не за призначенням та щ порушенням техніки безпеки.
Проте чи можна їх використовувати одночасно? Треба, якщо є на те показання.
Мій досвід
Так як моя шкіра до того уже давно була на третиноїні, введення в догляд Perolite-A benzoyl peroxide 2.5% + adapalene пройшло спокійно, без лущення та дискомфорту.
Я наносила Perolite-A один раз на день перед сном. Уже через кілька днів я побачила незначне поліпшення стану своєї шкіри. Прищів стало менше, а ті, що залишилися, були менш запаленими. Моя шкіра також стала більш гладкою і сяючою. Тепер вона взагалі виглядає шикарно. 1-2 прищики можуть вискочити, проте гояться вони ну дуже швидко.
Ось кілька додаткових деталей про мій досвід використання Perolite-A:
⚫ Я використовувала засіб на чистій і сухій шкірі.
⚫ Я наносила тонкий шар засобу на обличчя, перериваючи його зволожуючий засобом через 30-40 хв опісля.
⚫ Я уникала нанесення засобу на очі, губи та слизові оболонки.
⚫ Я використовувала засіб щодня, крім днів, коли моя шкіра була особливо чутливою.
⚫ Я завжди наносила сонцезахисний крем з SPF 50 вранці після використання Perolite-A.
Я рекомендую Perolite-A всім, хто страждає від акне. Це ефективний і безпечний засіб, який може допомогти покращити стан шкіри. Вводьте його поступово, грамотно, і буде вам щастя.
Коментарі (0)