Моя еволюція манікюру з 2009 року до сьогодні💅
Надихнулася чудовим дописом krislemly🌸
Всім привіт✌️
Побачивши вчора допис krislemly, я захотіла розповісти і про свою еволюцію манікюру). Зайшла в архівні фото і дуже довго сміялася зі своїх смакових уподобань, впевнена, що і вас ними повеселю).
* Перепрошую, що деякі фото будуть поганої якості, на жаль, у 2009 році у мене була не дуже хороша камера, але і вона змогла передати зміст).
* Практично всі фото з допису я знайшла у листуванні з мамою, тому що постійно скидаю їй фото свого нового манікюру протягом 9 років).
💅 2009 - 2014 р - щось на жахливому 🤣
Щоб знайти фото тих часів, мені довелося перегортати купу фотографій зі шкільних часів).
Побачивши свій тодішній манікюр, я жахнулася, це виглядало максимально дивно, безглуздо і водночас смішно. На своє виправдання можу сказати, що тоді такий манікюр був у тренді, прости господи🤣.
- Я вже не згадаю свої смакові переваги, але напевно я дуже любила довгі квадратні нігті-лопати. Тоді їх нарощували на тіпси і коли ці тіпси злітали, то відривали із собою пів нігтя разом зі шкірою.
- Також, переглянувши купу старих фото, я зрозуміла, що мій улюблений дизайн був - френч усіх відтінків. Обов'язкова умова такого манікюру - дизайн на кожному нігті і бажано більше блискіток🤣. Сюди ж можу віднести акваріум із сухоцвітами та стрази своровськи, які у мене були у манікюрі на випускний, але на жаль не вдалося знайти фото.
- Цікаво, що тоді ще не було наклейок і всі ці візерунки на моєму кожному (гігантському) нігті малювалися вручну і дуже довго. Такі манікюри (з урахуванням процесу нарощування) тривали по 3-4 години і це дуже довго, але тоді мені було ок).
Зараз дивлюся на всі ці манікюри і дуже сміюся з того які там відшарування на нігтях, наскільки жахливо вони зроблені і згадую, що вони постійно ламалися і з ними було взагалі незручно). Про "розкішні" дизайни я взагалі мовчу, одна колода карт чого варта🤣
Від таких "царських" манікюрів я пішла аж у 2014 році і те, тільки тому, що не змогла більше їздити до свого міста і до свого майстра (Луганська область), а у Харкові не знайшла гідного на мій погляд майстра, тому була змушена знімати свої лопати).
💅 2014 - 2016 р - сама собі майстер
Звичайно, коли я зняла свої "лопати", то нігті були в огидному стані і десь півроку я їх активно лікувала, зміцнювала та відрощувала.
Покриття ніякого не було, просто прозорий ніготь, округлої форми, обстрижений по самий корінь.
Згодом нігті стали міцнішими, почали рости і я почала фарбувати їх звичайним лаком. На жаль з тих часів знайшла лише одне фото, де видно мої нігті.
- Тоді мені подобалася овальна форма, але оскільки майстер із мене сумнівний, то нігті виглядали неохайно, всі були різної форми та довжини.
- У ті часи я обзавелася великою кількістю лаків для нігтів, в основному це був "Nogotok" і LCF
- В манікюрі я використовувала світлі тони (бежевий блакитний, рожевий, світло-зелений), тому що темні дуже підкреслювали мою невмілість робити манікюр).
- Ще активно скуповувала всякі блискітки та наклейки, які до речі збереглися у мене і до цього дня). А ще тоді був популяний манікюр із використанням газети та наклейки для френча.
Мені зовсім не подобалося робити манікюр у домашніх умовах, по-перше, тому що у мене не виходило, по-друге, тому що на це витрачалося дуже багато часу, по-третє він був зовсім не стійким (1 тиждень і вже обліз). Однак, такий далеко не ідеальний манікюр був на 100% кращий за мої минулі лопати)
💅 2016 - 2020 р - знайомство з новим майстром і перший гель-лак у моєму житті
У 2016 році я влаштовуюся на підробіток у вільний від навчання час і у мене з'являються зайві гроші на манікюр). Як зараз пам'ятаю, що тоді мій манікюр гель-лаком з дизайном "в'язка" обійшов мені в 150 гривень.
Я тоді пішла до майстра додому). Зрештою, я з цим майстром вже 8 років, вона відкрила свою студію, розширилася, дуже виросла у професійному плані. Шалено люблю, ціную і пишаюся своїм майстром.
- Через те, що мої нігті були із сумнівною довжиною і формою, перший манікюр у майстра був овальної форми і дуже короткої довжини. Через місяць, коли нігтик злегка відріс я йду у квадрат і не змінюю цю форму до сьогодні). Зараз мені найзручніше - короткий квадрат, але тоді могла зробити квадрат довшим.
- Відтінки для манікюру вибираю спокійніші, але іноді могла і шиканути, вибравши яскраво-жовтий, салатовий або синій колір). Але френч і тоді я любила, робила його дуже часто).
- Дизайни у мене стають більш графічними та мінімалистичними, але блискітки бувало проскакували). Тоді ще було модно малювати дизайн тільки на безіменному пальці, та я активно слідувала цьому тренду). А ще мені дуже подобалося поєднувати на нігтях кілька відтінків, до речі, мені і зараз ця ідея близька).
Мені подобався цей час, тому що тоді я приходила, давала свої ручки та за 2 години отримувала гарний манікюр з яким ходила протягом 4 тижнів). Та й дизайни вже були більш-менш приємними).
Не подобається мені лише кількість кілець на моїх руках😂
💅 2020 - 2022 р - без особливих змін, але все більше йду від дизайнів)
У цей час я влаштовуюсь на роботу, на якій проводжу 24/7 і у мене просто немає часу на довгі манікюри та ще й з дизайнами).
- Тому, у мене залишається дизайн із комбінуванням відтінків і зрідка проскакують дуже мінімалістичні малюнки, які робляться за півхвилини стемпінгом. Відтінки в моєму манікюрі особливо не змінюються, правда іноді з'являються темні кольори і "кішка" мені дуже подобалася). Ще я тоді надавала перевагу матовим манікюрам, але насправді можу сказати, що вони не завжди практичні, особливо світлі).
- Форма все той же квадрат, частіше короткий, тому що з довгим дуже незручно швидко друкувати).
- До речі, в ті роки я востаннє робила червоний манікюр). Незнаю чому, але мені просто різко перестав подобається цей колір і досі він мені здається якимось агресивним і занадто зухвалим).
💅 2022 р - історія одного манікюру
17 лютого 2022 року я йду від свого улюбленого майстра з гарним, новеньким манікюром. При цьому майстер мене вмовляє залишити довжину, тому що відтінки виглядають більш красиво на довгих нігтиках і я погоджуюсь.
24 лютого починається війна і звичайно про манікюр ти зовсім не думаєш. 3 місяці я ходила з цим манікюром, що на фото, поки покриття не почало тріскатися разом з нігтем.
На жаль, але як знімати нігті я не знала, довелося зайти в ютуб і знайти метод із рідиною для зняття лаку та фольгою. Як підсумок - перепалена нігтьова пластина, а кінчик нігтя був настільки м'яким, що просто рвався від легкого до нього дотику.
При цьому, у мене дуже боліли нігті, бічні валики запалилися, почали з'являтися ранки, і відшарування.
У середині травня я їду в інше місто і записуюсь на манікюр до нового для мене майстра, про що досі шкодую.
Майстер мене запевняє, що мені тепер доведеться лікувати нігті близько року і повертає мої нігті до овальної (жахливої форми). Загалом, похід до цього майстра у мене викликав якийсь шок, у неї було брудне все (інструменти, пензлики, стіл), руки без рукавичок.
Але я тоді чомусь мовчки сиділа та дивилася на цей "манікюр", про що також шкодую(.
У результаті, манікюр вийшов відверто поганим, віддала я за нього 550 гривень і проносився він близько 2-х тижнів, ще більше покалічивши мої нігті.
Це я до того, що завжди потрібно відповідально підходити до вибору майстра, ціна – це не завжди запорука якоїсь якості та стерильності.
На початку червня я повертаюся додому і з радістю бачу, що мій майстер теж повернулася і починає працювати). Не встигнувши розібрати валізи, я мчуся до неї і роблю зовсім не властивий для мене патріотичний манікюр. Тоді цього вимагала моя душа). Мій майстер лагодить мої нігтики і повертає їх у звичний для мене квадрат, правда дуже коротенький).
Цей манікюр мій найулюбленніший, тому що вдома, тому що у коханого майстра, тому що хоч на трохи повернув у атмосферу довоєнного часу💔.
💅 2022 - 2023 - повністю пішла в однотон
Зараз я роблю нігті лише камуфляжними базами, бо це охайно та швидко).
- Форму я не змінювала, той самий квадрат. До речі, нігтики повністю відновилися, після того горе-майстра.
- Мої відтінки - це переважно нюд, іноді буває нюд з блискітками). Влітку трішки захотілося яскравих відтінків, тому кілька разів на ногтях був блакитний та рожевий кольори, які мені дуже швидко набридали). Коли шукала фото, то помітила, що за цей рік у мене разів 6 була напівпрозора камуфляжна база – це, мабуть, мій колір цього року).
- Дизайни – це взагалі не моя історія. Чи то переросла цей період, чи то просто не той настрій).
Зараз я дуже люблю свою нігті та лаконічні дизайни). Сьогодні для мене манікюр – це більше не про красу, а про практичність та економію часу. Тим більше, що зараз манікюр із покриттям в один тон займає всього 1 годину.
Бачу як дівчата в клубі роблять собі дуже гарний, якісний манікюр вдома, але це не про мене, тому що руки зовсім не з того місця ростуть, та й у мене навіть пилочки пристойної немає). Тому мені зручніше ходити в студію 1 раз на 3 тижні і взагалі не думати про нігті)
💅 Про догляд
Особливого догляду за нігтями в мене нема. Однак у мене досить суха кутикула, яку потрібно зволожувати, бо виглядає вона рихло. Тому я регулярно використовую 3 продукти:
- Зволожуючий крем для рук від Mareve
- Крем для рук health&beyond
- Олія для кутикули Beleon
Хотіла написати коротко, але вийшло як завжди😂.
Дякую за увагу💕
Коментарі (0)