Najel | Натуральне алепське мил о
Лікувальне мило з 40% лаврової олії для проблемної та чутливої шкіри
Завдяки Yustal я маю змогу спробувати новий, цікавий і в якійсь мірі нестандартний продукт.
Алепське мило - не звичайне, воно зварене за традиційними старовинними рецептами з оливкової та лаврової олії.
Оливкова олія має чудові пом’якшувальні властивості та є потужним миючим засобом, якщо її перетворити на мило. Олія лавра в свою чергу має заспокійливі, антисептичні, дезінфікуючі та регенеруючі властивості, і в залежності від кількості (%) її введення у мило можна вирішувати деякі проблеми.
Наприклад, для сухої та проблемної шкіри найбільше підходить варіант з 40% олії лавру (якраз як у мене), проте виробник радить користуватись ним не щоденно, а з періодичністю.
Натомість на кожен день нам радять використовувати алепське мило з меншим відсотком олії лавра, наприклад 5%.
У мене невеличкий брусок, з однієї сторони він темно-коричневий, з іншої всередині зеленого кольору.
Такий вигляд він має через техніку приготування: після заливки мило ще 9 місяців сушиться, і за цей час зверху відчувається окислення, через яке частина мила темнішає.
Чому алепське мило таке особливе?
Алепське мило має виготовлятися в Алеппо та його регіоні, щоб скористатися перевагами клімату даної місцевості як для вирощування оливкових дерев, так і для процесу сушіння самого мила.
З 2011 року Міністерством економіки Сирії було зареєстровано логотип, що підтверджує походження мила Алеппо, щоб сертифікувати виробництво мила в Алеппо та його регіоні. Також рецепт алепського мила охороняється сирійськими законами.
Вся ця інформація є у вільному доступі від виробника Najel, і ви можете почитати її, якщо вас це зацікавило.
Я ж хочу детальніше розказати конкретно про свої відчуття від мила.
Трохи про склад
Дуже лаконічний і містить всього 6 інгредієнтів:
🌿Sodium Olivatе: натрієва сіль оливкової олії. Оливкова олія є природним зволожувачем, який забезпечує м'якість і гладкість шкіри.
🌿Sodium Laurelate: натрієва сіль лаврової олії.
🌿Aqua
🌿Glycerin
🌿Sodium Chloride: Це натрієва сіль, відома як кухонна сіль. Вона може допомогти в стабілізації і консистенції мила.
🌿Sodium Hydroxide: Натрій гідроксид, або луг, є реактивом, який використовується в процесі зварювання мила.
Загальні враження
Мило пахне, як господарське - не дуже приємно і різко, тому це варто враховувати) але я розумію, що це натуральний аромат, тому питань нуль.
В порівнянні зі звичайним милом алепське милиться трохи гірше, піна не така густа і пишна.
В плані зберігання і сушки - у мене воно лежить у звичайній мильниці, для просушуи я просто її не закриваю) мило тримає форму і волога випаровується з нього.
Щодо відчуттів на шкірі - мило очищує якісно, доволі глибоко, пори після нього світленькі.
Очищення глибоке, я б сказала, що майже до скрипу, проте в той же час мило не пересушує шкіру.
Мені подобається використовувати його не тільки для обличчя, а і для тіла - очищення хороше, мило гарно вимиває всі залишки дезодоранту, при цьому не сушить шкіру.
Аромат на тілі залишається не сильно яскравий, просто «чистий», «післядушовий».
Я пробувала використовувати його і щодня (протягом тижня), і 2-3 рази на тиждень.
Шкіра не висохла (що вже приємно), але і якихось покращень чи впливу на наявні декілька висипань я не помітила.
Також пробувала використовувати мило і для доочищення шкіри після гідрофільної олії - все гуд 👌🏻
Не можу сказати, що з цим милом сталась якась революція в моєму догляді.
Я продовжую користуватись ним декілька разів на тиждень, незважаючи на час доби (вранці чи ввечері - без різниці).
Також періодично використовую його і для тіла. Мій брусок вже зменшився майже наполовину.
Я рада, що змогла спробувати такий засіб, бо люблю щось новеньке і натуральне) тим паче як очисник мило мене влаштувало повністю, єдиний нюанс - це аромат, але і до нього можна звикнути.
Чи раджу спробувати? Так, якщо буде можливість. В будь-якому разі, негативні враження мило навряд чи залишить після себе. Шкіру воно не сушить і це великий плюс, тим паче є інформація, що навіть дерматолого рекомендують використовувати алепське мило при різних шкірних хворобах.
Взагалі у бренду Najel є великий асортимент алепського мила - з різним відсотком лаврової олії, брускове/рідке, для прання, з червоною глиною, з ароматами (жасмин, троянда, лимон). Також є гелі для душу і шампуні на основі натурального алепського мила.
Дякую ще раз Yustal ,що познайомила мене з цим продуктом ❤