П'янка вишня Black Opium: Новинка цього року
Можу сміливо назвати класичний Black Opium одним з моїх улюблених ароматів. До того ж, з усіх парфумів Yves Saint Laurent мені в душу запал тільки Black Opium. Ймовірно, дурманлива насолода та кавові ноти роблять свою справу.
Бренд пішов далі і додав популярну вишневу ноту до нового творіння 2024 року.
Купити в сліпу я все ж таки не наважилася і в магазинах не знайшла тестерів. Так, що трохи пошукавши, придбала пробник Black Opium Over Red. Пробники розкуповують як гарячі пиріжки, знайти їх не дуже просто.
Оформлення клонує зовнішній вигляд коробки повнорозмірного флакона.
Що нового в оформленні Black Opium Over Red? - Тематичне темно-червоне забарвлення, глянсова поверхня коробки і з логотипу прибрали блискітки. Зміни невеликі, відповідно до цьогорічних тенденцій.
На пробнику вмістили чимало інформації про парфуми. Так, що можна відразу дізнатися все необхідне про аромат і повністю поринути в атмосферу Black Opium Over Red.
Black Opium Over Red Yves Saint Laurent - аромат для жінок; належить до групи квітково-фруктові, солодкі. Випущений у 2024 році.
Дуже гарний опис аромату можна побачити на упаковці.
Ноти
- Верхні ноти: Вишня та Зелений мандарин;
- Середні ноти: Жасмин, Квітка апельсина та Чорний чай;
- Базові ноти: Мадагаскарська ваніль, Кава та Пачулі з Індонезії.
Оскільки вишня – головний акцент цієї версії, на ній я особливо зосередила увагу. І ось сюрприз! Чітку вишню я відчула лише на третє використання.
Тут вишня виступає не в чистому вигляді і не на першому плані, як , наприклад, у Tom Ford Lost Cherry. А як і зазначено в описі, це лікерна нота. Аромат п'яної вишні. Тієї самої, добре вимоченої в алкогольному напої.
Вишню перебиває солодка ваніль та кавові мотиви. Власне, вони й становлять основу аромату. Місцями нагадують сандалове масло. Звучення відтіняє класичний Black Opium, але Over Red здався мені солодшим. Це доречно, не душить.
Квітково-фруктовий набір мало відрізняється від класичної версії. Це справді гарна композиція, яку варто повторювати (Про класичний Black Opium тут: https://club.makeup.com.ua/post/16020/ )
Починає грати аромат із перших секунд нанесення. Він яскравий, сміливий, впевнений і затишний одночасно... з характером. Зухвалого звучання хочеться бачити більше. Є відчуття, що новий Black Opium помолодшав, набув легковажності (це суто моє враження).
Стійкість у нього також менша, ніж у класичної версії. Десь на 2 години менше. Половину дня тримається упевнено. І не такий шлейфовий.
Пробник об'ємом 1,2 мл. Мені було цього обсягу виявилося замало.
Якщо класичний Black Opium можна нанести на точки пульсації і цього достатньо, то Over Red потрібно розпорошувати активно, створюючи легку вуаль. Але, знову-таки: обережно. Солодка ваніль тут звучить яскраво.
Час носіння: вечір, не спекотні дні.
У теплі дні звучання суттєво не змінюється. Хіба що, випаровується швидше. Змінюється його сприйняття. У теплих нотах хочеться зігрітися та їх складно сприймати у спеку.
- Свята, вечірки, урочистості – точно так!
- Настрій, коли хочеться бути на висоті – теж так!
Не можу сказати, що Black Opium Over Red краще, ніж класичний Black Opium. Але мені сподобалося його звучання. У ньому є привабливі ноти, яскраві акценти та вишня... нехай і п'яна. Обов'язково придбаю флакон у великому обсязі.