Olaplex Hair Perfector No.3
Вирішила написати про свій досвід використання Olaplex No.3. Як бачите, баночка давня, і я її використовую для поїздок:)
Можливо ви чули про недавно подані позови деяких споживачів стосовно засобів Olaplex. Зокрема, споживачі стверджують, що засоби призвели до випадіння та пошкодження волосся. Із матеріалів в інтернеті можна зробити висновок, що споживачі звернули увагу на "lilial" and "panthenol" у складі засобів як такі, що можуть бути відповідальними за випадіння та пошкодження. У дерматолога Dr. Dray є детальне відео на цю тему, чи справді ці інгредієнти в концентрації, яка присутня в засобах, можуть нашкодити. Якщо резюмувати, то the dose makes a poison. Як каже Dr. Dray, вода у великій кількості може призвести до втоплення.
Позови проти компаній, які виробляють догляд для волосся (та й для шкіри) - це досить поширена річ (згадаємо тих же Tresemme, Honest Company, Mario Badescu тощо).
Я дуже співчуваю споживачам, які отримали випадіння і сподіваюсь, що вони знайдуть причину.
Мені особисто не підходять шампуні без сульфатів, бо іноді призводять до фолікуліту, який в свою чергу теж може бути причиною випадіння. Тому, думаю, мені б не підійшов їх безсульфатний шампунь No.4. Тут я раніше писала про органічний шампунь Phytorelax, який мені за 2 користування наробив проблем (чесно, не знаю, чому потягнулась рука купити органічний шампунь).
PS. Із весни 2022 року Olaplex прибрали зі складу ароматизатор lilial після його заборони в ЄС.
Повертаємось до Olaplex Hair Perfector No.3: мій досвід
Активним інгредієнтом цього домашнього догляду є bis-aminopropyl diglycol dimaleate. Компанія стверджує, що цей інгредієнт відновлює розірвані дисульфідні сірчані зв’язки у волоссі, які розірвались внаслідок пошкодження волосся. Таким чином, Olaplex Hair Perfector No.3 утворює штучний розширений дисульфідний місток.
Інформацію, зазначену вище, взяла з блогу Dr. Michelle Wong із Lab Muffin Beauty Science.
Із важливого: це не кондиціонер (тому не зволожує), це не протеїновий трітмент (тому його не можна "перевикористати" та отримати перенасичення протеїнами).
До речі, читала в блозі хіміка, що перенасичення протеїнами - міф. Не маю конкретної думки з цього приводу, оскільки не обізнана в темі, але теоретично надмірне використання будь-якого засобу може мати зворотній від заявленого ефект.
Спосіб використання:
- Найкраще наносити на підсушене рушником вологе та чисте волосся;
- Залишити принаймні на 10 хвилин;
- Після цього використати свій звичайни шампунь + кондиціонер;
- Використовувати 1 раз на тиждень або 2-3 рази на тиждень для пошкодженого волосся.
Коли я користувалась засобом десь приблизно у 2019 році, то моє волосся було в досить поганому стані - не висвітлене, але фарбоване (професійною форбою та окислювачем 3% в домашніх умовах, під час чого в мене завжди ламалось волосся) - кінчики були такі, що їх краще було б відрізати + я постійно користувалась не дуже якісним феном. Скажу відверто, що я не помітила сильного покращення від Olaplex Hair Perfector No.3. Використала 2 банки, бо вирішила дати час засобу, щоб проявити себе. Але нічого особливого не сталось. Водночас, жодних негативних наслідків я також не спостерігала.
Ютубер Abbey Yung пояснила, що вона не отримала бажаного покращення від Olaplex Hair Perfector No.3 на її висвітленому пошкодженому волоссі, бо на її думку, волосся було надто сильно пошкоджене. Я припускаю, що в мене була саме така ситуація. Можливо на менш пошкодженому волоссі цей засіб матиме кращий ефект. До речі, Abbey Yung зараз користується K18.
Щодо мене - зараз в мене натуральне волосся, феном з іонізацією користуюсь раз в місяць, тому особливого нічого не роблю. Кінчики в мене досить сухі від того, що я нічого не роблю, тому планую купити якийсь незмивний засіб, рекомендований в цій групі:)
Коментарі (0)