Blondie_rs

#crazybeautyhacksmakeupclub

#crazybeautyhacksmakeupclub

Привітики! Долучаюсь до дуже цікавого челленджу, що стосується дивних бʼюті-порад. Чесно, раніше я була довірлива і все хотіла спробувати на собі. Купляла різноманітні засоби в надії покращити стан шкіри, досягнути білизни зубів чи шаленого сяйва волосся. Та природа вже дала багато, і в більшості випадків ми погіршуємо ситуацію та стаємо жертвами маркетингу. Тепер ж здоровʼя шкіри та макіяжні експерименти контролюються здоровим глуздом та власним набутим досвідом. Але все ж, давайте вже "згадаєм молодість" 😁

Коли фантазія заходила надто далеко, можна було відколоти якісь несподівані номери. І перш за все мені згадується малювання кольоровими маркерами по тілу - як татуювання. Не знаю, на скільки це безпечно, але пізніше цей лайфхак переріс у більш професійне малювання "татуювань" суперстійкими підводками для очей. Тут хоч якось воно сумісне з використанням на шкіру. Пізніше я робила схожий викрутас з акварельними фарбами - через брак кольорів у палітрах тіней я використовувала саме їх. Тоді була й так сумна картина з висипаннями, а я ще підливала "бензину" в цей вогонь.

Другим моїм дивним лайфхаком було використання бальзаму для губ (Maybelline Baby Lips) в якості підложки під тіні 🤣 На вологому всі тіні проявляли дуже яскравий колір, але й забивались у складки через відсутність фіксації. Під кінець дня все виглядало "фантастично", бо повіки ставали дуже жирними. Як я до такого здогадалась...

• Хто не пробував спиртом протирати обличчя, щоб позбутись прищів - той не мав дитинства 🤣 А що, висушити шкіру, знищити захисний барʼєр та ще більше погіршити ситуацію. Знайте - спирт вбиває все, і він не призначений для такого садизму; тому і від прищів він теж не поможе.
  • Глиняні маски на 20-30 хвилин, щоб прибрати надлишковий себум - схожа порада до спирту, тільки заповільненої дії. Стягування обличчя, пересушування, який в цьому сенс? Якщо вже й робити, то не довше ніж на 10 хвилин; а не ходити з пустелею на обличчі, коли маска вже починає сипатись.
  • Чорні маски від чорних цяток, які витягають все! Сальні нитки - це нормально. Чорні цятки - це поняття дещо інше. Ну але, я ж то думала колись, що у шкіри взагалі не має бути пор, тому все треба зачистити. Не розпаривши обличчя - нанесла товстим шаром ту чорну "нафту" 😅 Воно засохло, і я повидирала весь волосяний покрив з обличчя. Подразнення було дуже жахливе, це як отой метод садистської депіляції - приклеювання і відкривання з криком.
  • Крижані ванни з льодом. Зараз бачу цей тренд "від набряків" та для здоровʼя шкіри обличчя. Особисто я не збиралась такого провіряти, але обовʼязково хотіла додати цей страшний пункт. Просто пожалійте гроші на майбутнє лікування судин. Нічого в цьому корисного нема. Мені вистачило ігр в шкільні роки, коли моє обличчя розтирали снігом, і воно просто горіло кілька годин...
  • Кровавий пілінг з кислотами. Ну якщо його використовувати за потреби і з розумом - то наслідків бути не мало. Але багато брендів зробили такий продукт у вільному доступі для домашнього догляду; тож коли це стало трендом - всі стали масово купляти і спалювати шкіру. У мене The Ordinary (AHA 30% + BHA 2%), і останній раз я робила дану процедуру минулого тижня. Що сталось? Мої щоки стали пекти і несамовито горіти. Коли почались морози - я не зреагувала, що слід виключити цю процедуру з рутини.
  • Масочки з натуральних фруктів (малина, вишня тощо). Не знаю, для чого було теж травмувати шкіру, але так робити не треба. В фруктах нема збалансованої пропорції кислот, щоб робити з цього "натуральний пілінг". Я колись так робила, шкіра стає більш вразливою, і користі з такого мало.
  • Сода, лимонний сік, порошок для відбілення зубів. Всі ми так хочемо мати голівудську усмішку, що шкодимо собі. У мене тонка емаль, і такими викрутасами я ще підвищила чутливість й до того чутливих зубів. Пізніше вибілення робила в спеціальному медичному кабінеті без таких наслідків.
  • Плампери з перцем чилі. Простіть, але такий садизм теж не для мене 😅 У мене був Maybelline Lifter Plump, і я навіть згадувати не хочу. Вся ротова порожнина горіла, і гортань - коли якимось дивним чином блиск з вуст проник всередину і я його ковтнула. Ні, ні і ще раз ні. На плампери у мене чіткий червоний прапорець 🚩
  • Магнітні накладні вії. Я не знаю, може є ще якийсь інший метод "примагнічення", але коли тобі треба повіку зчіпити з двох сторін магнітними віями [і воно ще страшно клацає біля ока під час примагнічення] - то є ризик залишитись без ока, а при знятті - без вій. Я їх викинула наступного дня, по після кількох спроб там ще й магнітик відлетів...