Cicaplast Baume B5+ від La Roche-Posay
Рятівник при сухій шкірі та лущенні
Пакування:
Зручний тюбик, крем видавлюється щедро
Крем + запах:
Сам крем густий, олійний. Має запах крему, ненавʼязливий, але помітний, важкуватий.
Склад:
Плюси:
- Centella Asiatica Leaf Extract: заспокоює, сприяє загоєнню, стимулює синтез колагену.
- Madecassoside: антиоксидант, протизапальна дія, відновлення шкіри.
- Zinc Gluconate: регулює вироблення шкірного сала, має антибактеріальні властивості.
- Manganese Gluconate: антиоксидант, сприяє заспокоєнню шкіри.
- Lactobacillus: пробіотик, підтримує здоровий мікробіом шкіри.
- Vitreoscilla Ferment: зміцнює бар’єр шкіри, заспокоює
- Panthenol: заспокоює, знімає подразнення, сприяє регенерації шкіри.
Мінуси:
- Dimethicone: може викликати комедони.
- Butylene Glycol, Caprylyl Glycol: можуть їй подразнювати чутливу шкіру.
- Aluminum Hydroxide: можуть викликати алергічні реакції.
• Hydrogenated polyisobutene: може бути комедогенним
- Олія ши: комедогенна та може бути важка для жирної шкіри.
Також тут є 2 компоненти, які при частому використанні можуть навпаки сушити шкіру: Zinc Gluconate, Silica.
Хоча обидва ці компоненти також можуть бути корисними для жирної шкіри - перший має антибактеріальну дію, другий абсорбує надлишковий себум
Ще один мінус - виробник тестує косметику на тваринах ☹️
Отже,
Крем містить багато зволожувальних, заспокійливих і захисних компонентів. Проте, може бути важким для жирної шкіри через високий вміст комедогенних компонентів.
Цей крем може підійти для сухої шкіри. Жирній та комбінованій все ж варто використовувати його точково і не часто.
Якщо ж використовувати його НЕ як щоденне зволоження шкіри обличчя - то це дуже дуже хороший кремчик. Він буквально реанімує мої пересушені руки. Також я його використовую точково, якщо маю лущення на шкірі обличчя. Я ще наношу його на подряпини, особливо, коли почала зʼявлятися корочка - ранка швидше загоюється
Коментарі (0)