khoroshaeva

#mybeautyachievements2024

Всім привіт✌️

Мій 2024 рік розділився на 2 етапи, "до" того, як моє ментальне здоров'я повністю вийшло з чату та "після". У першому етапі я встигла виконати більшість пунктів зі свого б'юті-плану 2024 року. Другий етап почався у вересні та я досі не можу з нього вийти, тому більшість моїх днів проходить у ліжку, тобто життя на повному стопі.

Тож мій допис точно не про успішний успіх, як то прийнято у соц. мережах).

Пробіжуся по пунктах 2024 року, допис тут: https://club.makeup.com.ua/post/28448/

• Здоров'я

Цього пункту не було в моєму плані на 2024 рік, але хочу додати його, бо саме тут в мене виявилися найбільш велике досягнення. У цьому році в мене почалися панічні атаки, тож нарешті я вирішила, що час звертатися до спеціаліста. Я й раніше відчувала, що з ментальним здоров'ям все дуже сумно, але похід до психолога відтягувала. В результаті довелося йти вже до психіатра, бо звичайною розмовою проблема б не вирішилася. Зараз я знаходжуся в терапії, намагаюся робити домашні завдання, які бувають ну дуже складними, саме в емоційному плані. Крім того, лікуюся антидепресантами, що допомогло налагодити режим сну і хоч трохи розслабити м'язи, це полегшило симптоми спк та загалом самопочуття. Сюди ж медитації, техніки дихання та регулярний розслаблюючий масаж. Мінімум новин, токсичних розмов та людей поруч. Не можу сказати, що за 3 місяці я вилікувалася, на це може піти й рік, але я дуже стараюся та вважаю, що зробила дуже важливий крок - звернулася за допомогою. Тож, сподіваюся що наступного року буду ділитися з вами позитивними результатами).

• Набрати вагу.

👍У мене СПК, а через нього розвинувся РХП, у 2024 я важила 40 кг та хотіла 43-44 кг. В першій половині року мені вдалося набрати омріяні 4 кг, я важила навіть 44.5 кг, чому дуже тішилася. Насправді, допоміг челендж, який мені прописала лікар - "їсти кожен день новий продукт, який раніше я боялася", що я й робила). Нажаль, через стрес моя вага знов стала падати, зараз - 43 кг, але все одно вважаю, що цей пукнт виконаний.

• Перестати соромитися окулярів для зору.

👍 Я ношу окуляри вже 23 роки, але досі не люблю ходити в них за межами дому, бо маю ну дуже товсте скло, яке виглядає не красиво у будь-якій оправі. У цьому році з цим простіше, по-перше я стала виходити в окулярах з дому, щоправда тільки в супермаркет, але й це для мене досягнення😅. А ще приймала участь у челенджі де виставила фото в окулярах, от цей допис: https://club.makeup.com.ua/post/31855/. Тому, вважаю, що цей пункт також виконаний на 80% так точно).

• Не купувати нові косметичні продукти, поки не використаю старі.

Тут 50/50. Декоративна косметика мене не сильно вабить, тож її спокійно не купую. Зайвий догляд для обличчя також не купую. Проте, що стосується волосся та догляду за тілом, то тут 1000 та 1 баночка🙃. На своє виправдання можу сказати, що мені це подобається, я люблю кремушки, лосьйончики, батери, скрабчики та кайфую коли їх багато на поличці)

• Використовувати паперові рушники замість звичайного рушника.

👍 100% так, навіть у подорожах. Паперові рушники з'явились у моїй рутині завдяки Комарницька Тамара , за що я їй щиро дякую та дуже сумую за нею. Рушники дуже гарно покращили стан моєї шкіри, шкодую, що не почала користуватися ними раніше.

• Скоротити кількість фарбувань волосся.

👍 Скоротила, фарбуюся кожні 4-5 місяців, мені пощастило, бо від природи маю доволі темний колір волосся, тож відросле коріння майже непомітно. Взагалі, стан волосся покращився. Крім того, хотіла спробувати тонувальні маски та догляд за фарбованим волоссям. Спробувала, з тонувальною маскою був дуже неприємний досвід, а от серія для фарбованного волосся від Allwaves - це скарб).

• Відмовитись від резиночок-дротів для волосся.

👍Відмовилася та почала використовувати шовкові резиночки, проте, вони не так гарно тримають моє густе волосся, як "дроти". Тішуся, що @Олена Романюк вирішила цю проблему, подарувавши мені безпечні резичночки-дроти Invisibobble, які класно тримають та не псують довжину.

• Використовувати світлі та яскраві відтінки у макіяжі.

👍 Тут так, стала використовувати більш світлі тіні та помади, але повністю від темних відтінків не відмовилася, бо вони мені імпонують)

• Не боятися виходити з дому із яскравою помадою.

👍 Зрозуміла, що я їх не боюся, а просто не хочу використовувати. Навіщо себе змушувати, якщо, наприклад, червоний колір не подобається). Проте, Maybelline Vinyl у відтінку 50 "Wicked" я використовую доволі часто, хоча вона для мене також яскрава, але відтінок подобається).

• Купувати ще більше продукції від українських брендів.

👍 В цьому році в мене з'явилися справді класні баночки від українських брендів. Є навіть бренди-відкриття – це Hillary та Dott🤍. Баночок могло б бути й більше, але я не беру подарунки від брендів, якщо заздалегідь знаю, що мені не сподобається ефект та допис буде доволі негативним). Взагалі, дуже тішуся, що наші бренди розвиваються та дарують нам справді чудові продукти).

• Купити ще більше баночок від Farm Stay

Не купила жодної, бо втратила зацікавленність брендом 😅

• Розширити свій парфумерний гардероб.

👍 Я хотіла більше пробничків, зараз в мене їх близько 30, але я все одно майже не користуюся парфумами, послухала аромат та забула про нього). Тож, виконання цього пунктику не принесло мені великого задоволення)

• Вкладати більше сил у розвиток свого міні-блогу у makeup club.

👍Однозначно так, бо я бачу позитивну динаміку у своїх дописах та статистиці. Фото стали набагато кращими, бо з'явилося освітлення, лінзи, фони). Хотіла навчитися фоткати макіяж з передаванням кольорів - навчилася). Останнім часом стала робити відео, що займає багато часу, але це моє домашнє завдання від психолога, тож роблю, бо це мені допомагає хоч на трохи вставати з ліжка). Тим паче, що сам процес мені подобається та допомагає позбутися тривожних думок.

Мені дуже сподобався вислів з допису getejra : "я не блогерка, не вважаю себе такою і не хочу медійності...". Повний допис тут: https://club.makeup.com.ua/post/59991/

От я також не хочу бути супер-блогеркою, я маю свій маленький б'юті-простір на makeup club, це було моїм хобі у 2023 та ним і залишилося, тому все що я тут роблю, мені справді подобається. А от коли немає натхнення, то й мене тут немає, що також тішить, бо я не сприймаю клуб як роботу).

Мені недзвичайно приємно, що за цей рік до мого простору доєдналося 143 людини. А загалом я маю 253 однодумця, які роблять мене кращою, підтримують, дають слушні поради та яких я справді ціную 🤍. А ще роблять неймовірно приємні сюрпризи, як творча красуня Fraulein , яка зробила просто неймовірно цінний подарунок - мій перший портрет (фото нижче). Я в захваті, розглядаю його цілий день, дякую тобі💖

Дякую дівчатка та команда makeup club, ви даєте сили рухатися вперед🤍

16 грудня, 2024
khoroshaeva
16 грудня, 2024