тестер ВВ-крему Purito Cica Clearing BB Cream #15 Rose Ivory
Цей BB крем я тестувала з великим ентузіазмом, адже Purito славиться своїми натуральними та щадними формулами. Проте… на жаль, він мене розчарував.
Тестер Purito виглядає доволі мінімалістично: компактний одноразовий пакетик із ніжно-бежевим оформленням.
Почну з відтінку. На фото можна побачити, що тон №15 Rosel Ivory виглядає дуже жовтим на моїй шкірі. Я очікувала щось більш нейтральне або з легким рожевим підтоном (все ж таки “Rose” в назві), але отримала помаранчевий підтекст, який точно не пасує світлій шкірі. Він зовсім не нагадує класичний “порцеляновий” колір, на який можна було б очікувати.
Покриття, як для BB крему, доволі щільне — швидше нагадує тональний крем. Це добре для тих, хто хоче приховати недосконалості, але якщо ви шукаєте щось легке і натуральне, цей крем може здатися важким.
Після нанесення цей BB крем залишив відчуття тяжкості. Здавалось, що шкіра не дихає. Коли я носила його кілька годин, хотілося швидше вмитися. На шкірі залишалося відчуття маски. Це зовсім не той комфортний ефект, якого я очікувала від продукту з доглядовим складом.
Крім того, крем підкреслив текстуру шкіри — пори та дрібні зморшки стали більш помітними, хоча я очікувала зворотного ефекту.
Також помітила, що крем не закріплюється самостійно — обов’язково потрібно фіксувати його пудрою. Інакше він залишає сліди на телефоні, одязі та всьому, до чого торкаєшся обличчям.
Що по складу?
- Titanium Dioxide та Zinc Oxide - фізичні сонцезахисні фільтри, які забезпечують захист від UV-променів. Це великий плюс для BB крему, адже додатковий захист від сонця завжди потрібен.
- Ethylhexyl Methoxycinnamate та Ethylhexyl Salicylate — хімічні сонцезахисні фільтри. Вони теж відповідають за захист від UV-променів.
- Cyclopentasiloxane та Cyclohexasiloxane — силікони. Вони створюють на шкірі захисний бар’єр, але можуть давати відчуття плівки. Думаю, саме вони зробили цей крем таким «тяжким» для шкіри.
- Niacinamide — це вітамін В3, що має заспокійливу та освітлювальну дію, допомагає боротися з запаленнями та вирівнює тон шкіри.
Загалом склад непоганий, проте велика кількість фільтрів та силіконів робить цей BB крем важким для повсякденного носіння.
Переваги:
- Має SPF-захист;
- Містить ніацинамід, який допомагає заспокоїти шкіру;
- Підходить для тих, хто шукає щільніше покриття.
Недоліки:
- Важкий для шкіри — створює ефект плівки;
- Підкреслює текстуру шкіри та пори;
- Може підходити не всім через наявність хімічних фільтрів та силіконів;
На жаль, я очікувала від Purito Cica Clearing BB Cream набагато більше. Я шукала легкий, зволожувальний BB крем із натуральним покриттям, але натомість отримала продукт із досить щільною текстурою та відчуттям важкості на шкірі.
У нього хороший склад, є ніацинамід, центелла, SPF, але на практиці цей BB крем зовсім не вразив. Можливо, він підійде людям із жирною шкірою без сухих ділянок, але точно не тим, хто хоче природного й непомітного покриття.
Для себе я вирішила, що повнорозмірну версію точно купувати не буду.
Коментарі (0)