olenamoli

Дві Libre - класична та квітково-полум'яна

Родина Libre від Yves SaintLaurent - це той рідкий випадок, коли в мене втрачається нюх на ноти. Я їх майже не відокремлюю. Можливо тому, вже місяців 3-4 не можу написати відгук-враження.

Отже на одну руку наносимо класичну парфюмерну воду Libre, а на другу - новинку 2024 року Libre Flowers & Flames.

Донедавна я не знала, як правильно читається назва. Якщо ви теж, то ось тепер знайте - читаємо Лібр.

Libre побачила світ в 2019 році і це була сенсація, всі були в захваті від стильного люксового флакона і такого ж аромату. Я пам'ятаю, що в одному відомому магазині ніяк не могла потестили цей парфюм, консультанти не встигали виставляти тестер, як його випшикували дівчата, охочі познайомитися з новинкою.
Якщо ви подивитеся моє останнє фото, то побатите, що і зараз ситуація не дуже змінилася😁: у всіх 4-х тестерах було кілька краплин.

Піраміда класичної Libre
Верхні ноти: Лаванда, Мандарин, Чорна Смородина і Петитгрейн;
Ноти серця: Лаванда, Апельсиновий Цвіт і Жасмин;
Ноти бази: Мадагаскарська Ваніль, Мускус, Кедр і Сіра Амбра.

Якщо в двух словах: аромат сильної та незалежної жінки. Парфюм строгий та виважений, ще б трохи - і вже унісекс, але солодкість ванілі його пом'якшує. І, звісно, тут цілий мішок лаванди : як сухоцвіту, так і свіжої ефірної, тільки з куща. А далі все так закручується, що нічого конкретного не виокремиш. Тут тобі і смола хвойних дерев, і вітер, який пролітав повз жасміновий кущ, мені ще пахне сандаловою олійкою.

Хоча я визнаю, що це гарно складений парфюм, вій якийсь не мій. Коли минулого року вийшов фланкер Libre Flowers & Flames, здавалося, що ця версія може підійти більше. Проте суттєвої різниці в ароматах немає. Мій чоловік взагалі не зрозумів, що парфюми різні 😅

Хоча по нотах різниця є:
Верхні ноти: Лаванда і Бергамот;
Ноти серця: Апельсиновий Цвіт, Лаванда, Кокос, Лілія і Дерево Пальми;

Базова нота: Ваніль.

Спільними з першим Libre залишилися Лаванда, Апельсиновий Цвіт та Ваніль. За звучанням парфюм жіночніший, м'якіший, але і стійкість менша. Через 8 годин класичний Libre я чітко відчуваю на шкірі, а от від Flowers & Flames залишився лише ванільний відголосок.
Важко описати, які ноти відчуваю, але цей фланкер про мильну лаванду. Не знаю, чому в назві є Flames. Як по мені, то в класичній версії більше полум'я та пристрасті.

З цікавості потестила ще 2 аромати з сімейства Libre:
Libre Platine - найменше з усіх сподобався, різкуватий, прям чоловічий парфюм;
Libre Intense - медовий, тягучий, з першого враження- мій фаворит серед усіх 4.

15 січня, 2025
olenamoli
15 січня, 2025