olena_glossy

Непопулярна думка про популярний Cicaplast

Непопулярна думка про популярний Cicaplast

Під впливом MUC у мене зʼявився популярний крем La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+. Купувала його як універсального бійця, але як виявилось, що не такий він вже і універсальний.

Біла туба обʼємом 40 мл з кришечкою фліп-топ міститься у картонній коробочці. Дизайн у біло-блакитних кольорах.

Термін придатності 6 міс після відкривання з температурним режимом від +6 до +25°C.

Розбирати детально склад не буду (впевнена таких дописів достатньо), але якщо коротко виділю ключові активні компоненти: містить пребіотичний комплекс Трібіому (відновлює баланс мікробіому шкіри), масло ши (живить шкіру), 5% пантенол (заспокоює подразнення), мадекассозид (активний компонент центелли азіатської, зменшує почервоніння й заспокоює шкіру); цинк та марганець (мають антибактеріальні властивості).

В основі силіконові полімери (Hydrogenated Polyisobutene, Dimethicone), що доцільно враховувати.

Виробник позиціює Cicaplast Baume B5+ як SOS-засіб для всієї родини. Проблеми, які має вирішувати:

• подразнення шкіри
  • пошкодження шкіри
  • зовнішні подразники
  • опіки
  • відновлення після естетичних процедур
  • укуси комах

Я його встигла протестувати майже при усіх проблемах. Тож про мій досвід детальніше 👇

▪️Крем дуже щільний, жирний, білого кольору. Після нанесення йому треба дати час на поглинання.

▪️Крем не містить ароматизаторів, але він має ледь відчутний аромат компонентів. Не можу сказати, що мій ніс сприймає його як приємний, але це не критично.

▪️Виробник рекомендує використовувати його двічі на день.

Мої експерименти:

▪️Весною з необережності я порізала ногу. Не легенько, а зрізала шкіру майже до кістки. І так, цей крем виявився спасінням. Він і заспокоював шкіру у цьому місці (тертя від взуття), так і сприяв швидшому загоєнню. Мазала довго, шраму нема (проте можливо у тій точці його і без крему не було б).

▪️Використовувала крем на місці укусів комарів і інших комах. Так допомагає. Заспокоює і місце укусу не свербить.

▪️Від сонячних опіків не тестувала, от праскою руку разок попекла. Це крем, ще й жирний, тому одразу після інциденту наносити його не треба (як поводитись при опіках розповідати не буду), але з метою заживлення шкірного покрову крем працює чудово.

▪️Зовнішні подразники та подразнення шкіри обʼєднаю в один пункт. У мене страждають руки від впливу хімікатів, холоду та стресу. В певний момент шкіра може почати лущитись, червоніти, коли геть кепсько між пальцями зʼявляються прояви атопічного дерматиту. На жаль, цього року мене зачепили всі перелічені пункти. І так, крем справляється з такими нюансами. За два тижні регулярного мазання я далі можу продовжувати носити обручку 💍.

▪️Відновлення після естетичних процедур. У моєму випадку, на жаль, ні. Крем купила на пробу сама через його багатофункціональність. Звичайно, від вище описаних проблем у мене зазвичай були інші засоби, які я не завжди встигала використати до закінчення терміну придатності (на щастя! Краще його викинути, ніж боротися ним з певними проблемами). У мене була надія, що зможу його використовувати також як заспокійливий крем після пілінгів. Не можу! У мене жирний тип шкіри і крем наносити на шкіру обличчя нестерпно. Він надто жирний, надто щільний, надто некомфортний. Це просто бррр (P.S. У іншого типу шкіри досвід може бути іншим).

При першому тестуванні я протрималась з кремом 15 хв і мені довелось його екстрено змивати. І я не можу сказати, чи шкіра обличчя не отримала ще більше стресу: спочатку пілінг, потім цей крем, за 15 хв вмивачка і весь догляд. Вдруге спробувала нанести менше крему, але ефект той самий. На жаль, з такою метою використовувати його не можу.

___

Загалом, крем Cicaplast Baume B5+ хороший та дієвий засіб. Але треба зважати на те, з якими цілями ви його плануєте використовувати, який у вас тип шкіри тощо (до речі, через нетривале тестування на шкірі обличчя прокоментувати чи комедогенний він для мене не можу). Від цього відштовхуватись, який обʼєм потрібен, бо мені обʼєктивно 100 мл для моїх цілей забагато, тому якщо купувати, то лише 40.

І ще один нюанс. У мене це друга туба. На жаль, перша зіпсувалась задовго до закінчення терміну придатності після відкривання. Причина: невідповідні умови при транспортуванні. Відмічу, що представники бренду в Україні молодці! При проблемній ситуації повели себе максимально професійно. Комунікація відмінна. Було перевірено усі нюанси і крем мені замінили.

До речі, дівчата, хтось має як і я датчики температури та вологості у приміщеннях, де зберігаєте косметику? Якщо ні, то моя порада - воно того вартує, бо є 100% впевненість в умовах зберігання. Це дуже зручно і можна знайти невеликі девайси за маленьку вартість.

Сподіваюсь мій досвід та лонгрід буде для когось корисним 😊

15 січня, 2025
olena_glossy
15 січня, 2025