khoroshaeva

#myfavoritebeautyproduct

#myfavoritebeautyproduct

Всім привіт ✌️

Коли оголосили цей челендж, я навіть не сумнівалася, про що писатиму. Мастхев, паличка-виручалочка, вірний друг вже протягом 5 років - це гель-крем потрійної дії для корекції недоліків проблемної шкіри Effaclar Duo + M від La Roche-Posay.

Знаєте, це як знайти ту саму ідеальну сукню, яка сидить, як влита, і більше не хочеться шукати щось інше. Так і з цим кремом - він саме такий. Завжди купую другий флакончик ще до того, як закінчиться перший. Бо знаю, що без нього, як без рук.

Сьогодні детально розповім про досвід використання Effaclar Duo + M, поділюся секретами, враженнями та звичайно прищавими фото "до" та "після". Згадаю трохи стару версію, хоча, думаю, вона вже не дуже актуальна.

Ось тут можна почитати допис про стару формулу : https://club.makeup.com.ua/post/8992/

Формат пакування не змінився, порівняно з минулою версією - компактна туба з м'якого пластику, яку дуже зручно брати всюди з собою.

В якості дозатору вузенький "носик", який економічно виділяє засіб, не "плюється" та не забивається.

Єдине, що змінилося у дизайні - це на упаковці з'явилася літера М).

Об'єм: 40 мл, для мене витрата супер-економічна, бо використовую засіб тільки точково. Зазвичай, мені його вистачає на 5-6 місяців. Проте, якщо використовувати крем на все обличчя, то витрата буде величенькою.

Для моєї шкіри склад виявився максимально дієвим. Виділяю найцікавіше:

• Ніацинамід (Niacinamide): всім відомий мультизадачник). Він зменшує запалення та почервоніння, допомагає боротися з постакне та пігментацією, а також зміцнює захисний бар'єр шкіри.
  • Саліцилова кислота (Salicylic Acid) - ще один відомий борець з акне, саліцилова кислота допомагає відлущувати мертві клітини шкіри, очищати пори та зменшувати запалення.
  • Каприлоїл саліцилова кислота (Capryloyl Salicylic Acid) - цей компонент є похідним саліцилової кислоти та має схожі властивості. Він також допомагає відлущувати шкіру та очищати пори, але вважається більш м'яким та менш подразнюючим.
  • Цинк PCA (Zinc PCA) - цей компонент регулює вироблення шкірного сала та має антибактеріальні властивості, що допомагає боротися з акне.
  • Vitreoscilla Ferment - пробіотичний інгредієнт, який допомагає збалансувати мікробіом шкіри.

За весь час використання, Effacar Duo не викликав в мене жодної алергічної реакції, тут же хочу додати, що я зовсім не використовую спф та не отримала ніяких опіків або подразнень.

* Якщо подивитися відгуки дівчат у яких сталися опіки, то у більшості випадків, це або неправильне використання, або невдале поєднання з іншими, агресивними компонентами. Хтось наносить його на губи (чого робити, м'яко кажучи, не варто), хтось поєднує з іншими кислотами та ретиноідами (це взагалі пекельне комбо), а хтось наносить дуже товстим шаром (що теж не додасть шкірі здоров'я). Ну власне, а чого ж тоді не взятися тому опіку?🤷‍♀️.

Звичайно, я не виключаю чутливість шкіри до компонентів засобу, тож дуже раджу перед використанням консультуватися з косметологом/дерматологом або хоча б робити тест на невеликій ділянці шкіри.

* Мені гель радила косметолог.

• Консистенція кремово-гелева, дуже легенька та пластична. На дотик м'яка, без липкості, жирності та олійності.
  • Аромат майже не відчувається, якщо сильно принюхуватися, то запах косметичний з легкою кислинкою. Проте, у використанні він зовсім не відчувається та не викликає жодного дискомфорту.

Зазвичай я наношу його на ніч – мені здається, що він найкраще працює, поки я сплю). Але якщо ситуація критична, і висипання мене просто атакують, тоді можу використовувати його і вранці, і ввечері.

Я ніколи не поєдную Effaclar Duo+M з кислотами. Для мене це табу. Вважаю, що це занадто велике навантаження на шкіру, тому не ризикую.

Засіб наношу точково – на всі види своїх висипань та постакне. Він чудово справляється з різними проблемами шкіри. До речі, іноді я використовую його і для тіла, якщо там є якісь висипання.

Я завжди наношу Effaclar Duo+M під зволожуючий крем. Спочатку Effaclar, а хвилин через 5-10, коли він повністю вбереться - крем. Кремчик вбирається дуже швидко та повністю, не залишає ніякої плівки та не скочується під кремом. На шкірі він лежить абсолютно невагомо..

Перший час, коли я почала користуватися оновленим крем-гелем, він трохи пощипував шкіру після нанесення (так було і з старою версією). Але зараз такого вже немає, думаю, що моя шкіра просто звикла.

* У старій версії допису я розповідала про перші рази нанесення засобу, свої відчуття та звикання до нього, можете подивитися). Тут не стала повторюватися, бо формула нова, до того ж, з Effaclar Duo + M в мене не було нііяких загострень та лущень, а ефект був моментальним. Ну й плюс до всього, я перестала наносити його на все обличчя, тільки точково.

Моя шкіра обличчя: комбінована. Зазвичай я схильна до висипів тільки у певні дні циклу, завжди сильні запалення на підборідді, а от висписи на інших ділянках, то велика рідкість для мене. Проте, все трохи змінилося з приходом у моє життя антидепресантів та їх побочок. Тепер у певні дні циклу мене обсипає всю – обличчя, вуха, тіло.

На фото мій останній бунт шкіри (на той момент допис ще не планувався), фото робилося для особистого архіву, тому "після" є тільки на наступний день, проте, я думаю результат доволі помітний.

Схема нанесення була така: зранку прокинулася, а на обличчі справжній прищовий бунт. Звичайно одразу ж нанесла свій SOS-засіб від Posay. Повторила процедуру ввечері, а на ранок наступного дня – ще раз. Тобто, такий результат я отримала за 3 нанесення засобу.

Загальний ефект який я помітила за весь час використання:

• Швидкий SOS-засіб. дуже швидко бореться як з дрібними прищиками, так і з більш серйозними висипаннями. Якщо відчуваю, що "лізе" підшкірник, Effaclar за ніч допомагає йому "залишитися під шкірою" та навіть не почервоніти. Маленькі прищики він взагалі прибирає як гумка, інші - дуже добре підсушує. Коротше, яким би не був висип, на ранок я завжди бачу, що ефаклар зняв запалення та почервоніння.
  • Щодо постакне, то тут ефект вже не такий швидкий, але у комплексі з іншими засобами та процедурами дійсно помітний. У старому дописі я писала, що мені знадобився рік, щоб майже повністю їх позбутися. Оновлена версія працює трошки швидше.

Зараз я наношу засіб точково, тож це всі ефекти які я отримую. Проте, стару версію я наносила на все обличчя і тоді мені дуже подобалося, що Effaclar боровся з чорними цятками).

Наостанок, хочу зізнатися, що нещодавно вирішила зрадити Effaclarу з точковим засобом Re.Care, який так часто траплявся на оч у стрічці клубуі. Скажу чесно, це було моє найбезглуздіше рішення). Проте, після "нульового" ефекту від Re.Care я зрозуміла, наскільки сильно люблю Effaclar Duo+M від La Roche-Posay. Більше ніколи не буду зраджувати цьому засобу та готова купувати його, навіть якщо він коштуватиме, як крило літака!🤣

Дякую за увагу💕

31 січня, 2025
khoroshaeva
31 січня, 2025