lea_gvan

#myfavoritebeautyproduct

#myfavoritebeautyproduct

Тонік від Ziaja (доступний на MakeUp) має ту ж діючу речовину, що і тонік, який я спробувала від ноу-нейм бренду, коли була вимушена пауза в догляді і стан моєї шкіри (як і організму в цілому) був швидше в мінусі, ніж плюсі. Вартість доступна, але за такі гроші – це вау ефект на моїй шкірі. Розповідаю чому і як.

Орієнтуємось на склад:

Aqua (Water), Sodium Lactate, Betaine, Populus Tremuloides Bark Extract, Propylene Glycol, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, Camellia Japonica Seed Oil, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Citric Acid.

Активні компоненти

Aqua (Water) – основа засобу (тоніки містять зазвичай більш, ніж 90% води в своєму складі) та основа життя на Землі)))

Основна діюча речовина, компонент натурального зволожуючого фактору (НУФ), який міститься в шкірі, є Sodium Lactate. Його роль важко недооцінити, адже він допомагає підтримувати зволоженість шкіри, у низьких концентраціях має антиоксидантні властивості. Крім того, регулює рН засобу та шкіри.

Betaine природнім чином присутній у шкірі, є осмолітом, допомагає збалансувати надходження та втрату вологи.

Populus Tremuloides Bark Extract – екстракт кори осики отримують із тремтячого дерева осики, має протимікробні, антиоксидантні властивості, адже містить поліфеноли природнього походження; дослідження показали, що також є джерелом саліцилатів, проте, при топічному застосуванні шанси на ефективну дію, як відлущувального агенту замалі (потрібні ще додаткові умови для такого виду «роботи» в формулі). В залежності від введеної концентрації, яка лежить в діапазоні 0,02 - 3%, отримують різний ефект у засобі.

Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract – екстракт цистуса (квіти/листя/стебло) зволоження, зміцнення шкірного бар’єру, має протизапальні властивості, підходить чутливій та віковій шкірі.

Camellia Japonica Seed Oil - олія японської камелії, має помякшувальні властивості, джерело антиоксидантів, зволожуючих жирних кислот для підтримки барєру. Є дослідження, що показують її можливості в пригніченні синтезу меланіну, тобто, вирівнювати тон шкіри.

Технологічні компоненти

Propylene Glycol – розчинник у засобі, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – емульгатори в засобі, які поєднують компоненти, Sodium Chloride, Citric Acid – регулятори рН, Sodium Benzoate – консервант, Parfum (Fragrance) – віддушка.

#myfavoritebeautyproduct
#myfavoritebeautyproduct

Аромат та дія. А тепер про дію на моїй шкірі (влітку – комбінована, взимку – схильна до сухості+вікові прояви)надання природнього рН після вмивання, зволоження, миттєвий тонус, надання рівномірного тону без зайвої плівки на обличчі. Можна використовувати, щоб просто освіжити обличчя, закріпити макіяж: тонка хмаринка засобу вкриває невагомо та робить свою справу. Це універсальний продукт: я використовувала одразу під крем, якщо поспішала, або ж якщо була перерва в догляді, і таке застосування не програє і багатошаровому, адже повноцінно зволожує шкіру. Ще – це один з небагатьох засобів, який дійсно тонізує мою шкіру, а не лише зволожує, як інші тоніки, які я маю! Пори приводить до порядку, вони виглядають охайніше, не норовлять закупоритись. Тобто, для моєї шкіри – це той засіб, де виконуються всі функції, заявлені виробником!

Аромат засобу доволі проявлений, для мене пахне цитусовою свіжістю, ніяких нарікань не маю. На шкірі не затримується, коли розбризкую засіб на обличчя, я затамовую подих, щоб не вдихати.

Пакування та витрата засобу. Запаковано в пластикову тару із дозатором та кришкою. Легко дозувати, адже можна контролювати кількість натисків, в залежності від ситуації. Обєм немаленький – 200 мл.

Виробник. Ziaja – Польща.

Висновок. Засіб бюджетний, але дієвий. Оскільки в ньому нема дороговартісних компонентів, його ціна не буде захмарною. Поєднання компонентів працюватиме над широким спектром завдань: від зволоження до боротьби з недосконалостями шкіри. Засіб теоретично повинен підійти всім типам шкіри. Проте, пам’ятаймо, що індивідуальні реакції ніхто не відміняв, в даному випадку, якщо є алергічні реакції на саліцилати.

04 лютого, 2025
lea_gvan
04 лютого, 2025