olenamoli

Квітковий мед J'adore L'Or від Dior

Цікаво, чи є ще всесвітні парфюмерні дома, яке ще не співпрацювали з Куркджаном? Нагадаю, це зараз топовий парфюмер, творець нашумілої Баккари.

Dior довірили Куркджану переосмислення вже класики бренду - парфюмерої води - J'adore. Страшно подумати, цей парфюм побачив світ аж 26 років тому. В мене з ним була своя історія: мріяла давно і купила на другу зарплату (на першу купила I love love Moschino). Але носити парфюм не змогла. На мені розкривалася нота поту. 🫣 При чому, оточуючи цього не чують, а я прям явно серед всієї краси аромата відчувала запах немитого тіла. Вже набагато пізніше дізналася, що так можуть проявляти себе мускус та жасмін, навіть спеціальний термін цього ефекту є - індольність.
J'adore тоді віддала мамі, і на ній він прекрасно відчувався без нюансів.

З обережною цікавістю віднеслася до J'adore L'Or. Фірмовий почерк Куркджана - це мінімум нот, але максимально глибоке розкриття ароматів.

Початкова нота: Апельсиновий цвіт
Нота серця: Абсолю жасмину
Кінцева нота: Троянда центифолія

Всього 3 нотки, 3 квітки, які поєднуються з певною логікою. Так, апельсиновий цвіт (флердоранж) має чистий свіжий аромат, схожий на жасмін, але більш медовий. Абсолю жасміна - це коштовний компонент, що відображається на вартості парфюмів. Його середня вартість 15 тис доларів за 1 кг. Це концентрований квітковий аромат, навіть трохи амбровий, медовий. І троянда центифолія - це той різновид троянди, що має насичений медовий відтінок.

Що я відчуваю: солірує в композиції жасмін, він без різкості, медовий, з вершковим відтінком. Десь на фоні відчуваються молочно-апельсинові іриски, типу Minky Binky.
Парфюм густий, тягучий, так і бачу його, як доповнення до вечірніх вишуканих образів. Він створений для суконь з відвертим декольте чи відкритою спиною. Вишуканий, спокусливий, грайливий аромат.
І, о диво, саме ця композиція J'adore мені зовсім не індолить.
Стійкість дуже висока - цілий день тримається на шкірі, на одязі- до прання.
J'adore L'Or - аромат компліментарний, будьте готові до уваги.

06 лютого, 2025
olenamoli
06 лютого, 2025