Твердий шампунь у дивовижному екопакуванні
Твердий шампунь для жирної шкіри голови "Morocco" PTASHKIN SAD
Тверді шампуні - звичний для мене формат, який обираю часто. Цього разу вирішила спробувати продукт українського бренду Ptashkin Sad - і він мене приємно здивував! У нього є цікаві фішки, яких я раніше не зустрічала у інших брендів.
Паковання. Міститься шампунь у крафтовому паперовому пакетику, але сама упаковка незвична. Вона виготовлена з опалого листя і термін розкладання її у ґрунті 55 днів. Якби мала клаптик землі, для експерименту я б її закопала, але на території ЖК це робити небезпечно (сусіди можуть неправильно потрактувати 😂).
Надрук темно-сірим шрифтом, акцентна смужка саме цього шампуню - жовта. Загалом у бренду дуже цікаве лого.
Всередині мітиться шампунь, загорнутий у пергамент.
Вага: 50 г. Термін використання після відкривання: 9 міс.
Шампунь за формою нагадує жорно: круглий диск з дірочкою по центру. Через отвір пропущено шнурок, за який можна підвішувати шампунь для просушування. З таким я теж зустрічаюсь вперше.
На шампуні втиснене скорочене лого Ptashkin Sad. Він бежевого кольору зі світлими та дуже дрібними темними вкрапленнями. Аромат цікавий: не надто насичений пудрово-деревний.
Склад: Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco-Caprylate, Disodium Cocoamphodiacetate, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Sorbitol, Coco-Betaine, Betaine, PCA Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerine, Moroccan Lava Clay, Fragrance, Niacinamide, Panthenol, Coffea Arabica Seed Extract, Sodium Benzoate, Water, Hydrolyzed Chenopodium Quinoa Seed, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sorbitan Caprylate, Propanediol, Benzoic Acid, Lactic Acid.
🔸 В основі мʼякі ПАРи (Sodium Cocoyl Isethionate, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco-Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate)
🔸 Зволожувачі (Glycerin, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Pantenol) допомагають утримувати вологу в волоссі, роблячи його більш м'яким і слухняним.
🔸 Емоленти (Coco-Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, PCA Glyceryl Oleate): сприяють утримунню вологи.
🔸 Кондиціонуючі компоненти (Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride) - допомагають розплутувати волосся і надають йому блиску.
🔸 Корисності для жирного типу шкіри голови:
- Марроканська лавова глина - має абсорбуючі властивості, допомагає очистити шкіру голови від надлишку себуму (тверді шампуні з глиною у складі мені подобаються найбільше)
- Ніацинамід - покращує стан шкіри голови, зміцнює волосся, має протизапальні та себорегулюючі властивості.
- Екстракт кави - тонізує шкіру голови, стимулює ріст волосся.
- Гідролізований білок кіноа - живить і зміцнює волосся.
🔸 Віддушка на основі натуральних ефірних олій листя касії, листя гвоздики, кореня імбиру та листя винограду та консерванти.
Враження від використання.
Даний шампунь підійде тим, хто миє волосся раз на 1-2 дні (кому потрібно рідше - у бренду є альтернативні варіанти). Виробник зазначає, що 1 брусочка вистачає до 50 застосувань - орієнтовно так воно є і на практиці.
Спосіб використання, як з будь-яким твердим шампунем: змочити теплою водою, намилити шкіру голови та ретельно промасажувати. Промити волосся піною і змити достатньою кількістю води, рекомендовано повторити миття двічі.
Важливо гарно просушити шампунь після використання, щоб він не розмок. Його можна підвішати за шнурочок, я ж просушую на мильниці.
🔸Шампунь дуже гарно піниться (особливо під час другого намилювання), його не треба довго терти. Піна дрібна, але густа і її утворюється доволі багато.
🔸Шампунь якісно очищає шкіру голови (майже до скрипу), але водночас делікатний та не пересушує.
🔸 Ще одна його перевага - відсутність SLS, SLES, силіконів, парабенів та синтетичних барвників.
🔸 Хвилювалася, чи буде шнурок заважати у використанні, але по факту я його перетягнула на одну сторону і мені він не заважає (можна за потреби зняти).
Я залишилась задоволена твердим шампунем "Morocco" від Ptashkin Sad. Ба більше, цей шампунь сподобався чоловіку (тим, як він піниться, вимиває голову та ароматом), тож у майбутньому планую повторити покупку та хочу ще спробувати шампунь ''Toscana".
Коментарі (0)