BILOUSV

ЯК ЧАСТО МОЖНА ФАРБУВАТИ ВОЛОССЯ, ЩОБ ЙОГО НЕ ТРАВМУВАТИ?

НАСТАНОВИ СПЕЦІАЛІСТІВ

Хочу почати зі строгих рекомендацій фахівців і швиденько минути теорію, бо на практиці зазвичай трохи по-іншому. Колористи завжди розповідають про правильний догляд за фарбованим волоссям і наголошують на періодичній корекції відтінку. В основному частота фарбування волосся залежить від типу фарби та стану пасом:

- якщо ви обираєте стійку фарбу, у складі якої є аміак, то «побачення» із перукарем потрібно планувати не рідше, ніж раз на 6 тижнів;

- якщо ваш фаворит – напівперманентна фарба без аміаку, то використовувати її можна раз на 3-4 тижні, вона менш агресивна;

- якщо ви прагнете тільки підтримувати колір тонувальними шампунями, бальзамами, пінками, сміливо робіть це 1-2 рази на тиждень;

- якщо ваші локони пережили освітлення (блонд, мелірування, балаяж), то пошкодуйте їх і використовуйте барвники всього раз на 6-8 тижнів.

Ці базові рекомендації зарадять сухості, ламкості, тьмяності чи подразненню шкіри голови (не забуваємо про цю бідолаху). Особисто я ніколи не поспішала повторно фарбуватися, а весь час випробовувала новинки, іноді не реагуючи на плями, вигорілі прядки, інші недоліки, що зараз би змусили мене соромитися. Прийміть зручне положення, розповім.

Історія мого знайомства з неприродніми пігментами почалася ще в школі. Реалізувати давню мрію допомогла сестра, а асортимент бренда Acme Color дав змогу визначитися із барвником за лічені хвилини. Тоді я навіть і не думала про шкоду волоссю і не шукала альтернативи найбільш бюджетній і поширеній «Горобині». Відтінок 053, моя пекельно-чорна мета, здавався ідеальним!

Вже в університеті спробувала перше професійне колорування: записалася на омбре у салон. Але замість класичного освітлення, мені захотілося червоного тонування. Оці вогняні прядки подобалися мені більше, ніж звільнення з останньої пари! Я тішилась і милувалась своїми багряними завитками доки не зрозуміла, що пігмент потрібно підтримувати.

але тут уже спрацював інстинкт самозахисту та бажання утримати гладкість локонів. За рекомендацією перукарки обирали із асортименту L'Oreal Paris (бо я ж не такої сім’ї, як інші:). Втім ейфорії від золотавих переливів не було, дуже швидко я зрозуміла, що цей колір мені не підходить, адже акцентує на всіх недоліках шкіри обличчя. Я повністю зафарбувала кучері темно-каштановим пігментом – найближчим до мого природного кольору.

Близько 5 років не вносила "кардинальних правок» у імідж, тільки підстригалася, повертала чубчик, іноді обирала каре через конфлікти із недисциплінованими кучерями. Але минулоріч трохи піддалася слабкості із такими експериментами та висвітлила декілька пасом. Незвична зачіска подобалася мені в усіх сенсах, не вимагала якогось надважкого догляду, але регулярне тонування виділених прядок зробило свою справу. Я відмовилися від цієї укладки вже за 3 місяці та зробила «приховане фарбування». Про нього вже розповідала тут:

https://club.makeup.com.ua/post/64363/

Зараз мені зовсім не хочеться ніяких змін, тільки б повернути природній відтінок і змити залишки всіх барвників, що торкалися волосся. Така собі мета.

Або волоссям, на якому ще залишився штучний пігмент 😊 Фахівці зауважують, щоб зменшити шкоду волоссю після фарбування, варто використовувати спеціальний догляд: живильні маски, олії, термозахист. Чого я тільки не пробувала впродовж свого 12-річного стажу?! Оскільки тепер збереження кольору не є для мене пріоритетом, то ворушити минулим не будемо, просто розповім про продукти, які знаходяться у моєму б’юті-арсеналі:

1. Балансуючий шампунь-догляд «Цінність 3 глин» від L'Oreal Paris ідеальний для щоденного використання. Адаптований до потреб нормального і схильного до жирності волосся, Elseve Shampoo відмінно очищує, зволожує і регулює секрецію шкіри голови. Засіб покращує прикореневий об’єм, добре зволожує кучері – це можна помітити на «реанімованих» кінчиках.

2. Кондиціонер «Захист кольору волосся» від O'Shy. Так, він залишився зі мною ще з прихованого фарбування, але тільки тому, що відмінно пом’якшує кучері, робить їх більш слухняними. Color Professional Conditioner – засіб must have для всіх, хто страждає від пористості та пухнастості. Я розповідала вже про нього раніше: https://club.makeup.com.ua/post/64114/

3. Маска для волосся «Відновлення та блиск» від Dr. Sante. Тут мене «купив» кокосовий аромат. Оскільки я використовую Coconut Hair тільки раз на тиждень, бо вона трохи обтяжує локони, то її надпотужну дієвість важко виокремити. Така собі звичайна маска, що спрощує розчісування, освіжає, візуально потовщує кучері (це короткотривалий ефект, швидше за все, зумовлений аргініном у складі.

4. Двофазний спрей від Estima – продукт з легкою консистенцією, що підходить на кожен день. Thermo Protect Spray має термозахисні, живильні, пом’якшувальні властивості. Підвищує насиченість природного сяйва волосся, що вкрай важливо в період, коли ви відмовляєтеся від фарбування чи змушені відтермінувати його.

тому ловіть висновки та особисті міркування. Фарбування волосся – це ідеальний спосіб підкреслити свою індивідуальність, реалізувати давні мрії та почуватися досконалою, попри будь-що. Хочете щось змінити – не зволікайте ні хвилини, але дотримуйтеся рекомендацій майстрів, обирайте якісні продукти, не зневажайте домашнім доглядом. Не можу виокремити для себе геть категоричних наслідків від регулярної зміни кольору, бо повсякчас підстригалася доволі коротко, але посічені кінчики, пористість і ламкість – те, з чим можна стикнутися навіть після професійної роботи.

Зараз намагаюся повернути пасмам природні колір і текстуру (я кучерява), тому зовсім скоро буде інший допис з усіма тонкощами укладання неслухняних завитків.

07 лютого, 2025
BILOUSV
07 лютого, 2025