Невеличкі поради тим, хто тільки починає догляд за обличчям

Невеличкі поради тим, хто тільки починає догляд за обличчям

🎛️ Існує кілька типів шкіри обличчя, і визначити свій тип можна за допомогою кількох простих тестів:

1. Тест на жирність шкіри: протріть серветку обличчям, особливо в зоні Т-подібної зони (чоло, ніс, підборіддя). Якщо серветка стала жирною, то ваш тип шкіри - жирний. Якщо на серветці з'явився незначний жир, то ваш тип шкіри - комбінований. Якщо жирність відсутня, то ваш тип шкіри - сухий.

2. Тест на чутливість: якщо шкіра обличчя схильна до покрасніння, подразнення або свербіння, то вона чутлива.

3. Тест на пористість: якщо пори на вашій шкірі досить великі і помітні, то ваш тип шкіри - жирний або комбінований. Якщо пори маленькі і майже непомітні, то ваш тип шкіри - сухий.

Базовий догляд(той, який має бути у всіх, навіть у тих, у кого немає ніяких проблем з обличчям, жирності/сухості і тд):

🕗 Ранок:
*Умивачка
*Крем
*SPF-крем

🕛 Вечір:
*Гідрофільна олія(змити залишки макіяжу/змити SPF-крем)
*Умивачка
*Крем

🤔 Навіщо SPF і чому його треба використовувати щоденно, навіть взимку?

👙 SPF є профілактикою фотостаріння шкіри, раку шкіри, пігментації та загострення акне від ультрафіолету(ні, сонце не допомагає при акне, а якраз-таки навпаки)

💊 Наносити його треба:
*За 30 хв до виходу
*Коли ультрафіолетовий індекс вище 2(при використанні кислот, ретинолу або вітаміну С – коли ультрафіолетовий індекс вище 1)
*Круглий рік, навіть у похмуру погоду

Різниця двох видів SPF:
🦾 Фізичні – потрібно оновлювати кожні 2-3 години на активному сонці, відбивають ультрафіолетове випромінювання, підходять для людей з чутливою та проблемною шкірою

🧼 Хімічні – поглинають ультрафіолет, треба оновлювати кожні 5-6 годин, безпечні якщо в засобі хімічні фільтри нового покоління

📝 Більш детальна схема ранкового догляду:

🤦 Умивачка
Це може бути гель, пінка, молочко і тд. Зранку потрібно використовували умивачку на м'яких поверхнево активних речовинах, БЕЗ кислот.

🫦Тонізація
Тонік використовуються після умивачок якщо шкіра потребує додаткового зволоження. Також їх варто використовувати якщо у вас жирна, комбінована або проблемна шкіра.

💦 Крем
Перед нанесенням SPF якщо ваша шкіра потребує додаткового зволоження, наносимо зволожуючий крем

⛱️ SPF
Має бути кожного дня, якщо виходите на вулицю

💌Більш детальна схема вечірнього догляду:

💦Двоетапне очищення
В ідеалі ввечері щоб позбавитись від залишків себуму, бруду, SPF перед умивачкою треба використовувати гідрофільну олію, після чого вмиваємося умивачками(ввечері умивачки вже можуть бути з кислотами, про кислоти і активи не буду писати в цьому пості, але якщо вам буде цікаво в окремому пості можу розписати про кислоти, ензими, як їх використовувати і які для чого і як не можна їх поєднувати)

🧖Ексфоліація
Додатковий етап очищення, але дуже дієвий. Ексфоліація потрібна щоб злущувати змертвілий епідерміс та пришвидшувати регенерацію шкіри та оновлення клітин. Для етапу ексфоліація використовуються ензимні пудри

🧴Крем
В теплі пори року вибираємо крем з більш легкою текстурою, зі зволожуючими компонентами, у холодні пори року – відновлюючі креми з більш щільною текстурою
💸 Бренди, товари яких я раджу:

*Q+A(мій улюблений)
*Medi-Peel
*Purito
*Cos de baha
*Cosrx
*Paula's Choice
*Dr.Jart+
*Dr.Ceuracle
*Benton
*Round lab
*CeraVe
*Needly
*Medik8
*The Elements
*The Ordinary
*Bueno
*Heimish
*Beauty of Joseon

Що і в якій черзі використовую у щоденному догляді я: https://club.makeup.com.ua/post/5880/

04 квітня, 2023
04 квітня, 2023