Крем з колагеном та ретиналем Fraijour Retin-Collagen 3D Core Cream
Ви казали треба огляд, я зробила )
Крем проти зморшок з колагеном та ретиналем Fraijour Retin-Collagen 3D Core Cream, котрий на сайті магазину MAKEUP помилково назвали кремом з ретинолом, я придбала у форматі мініатюри 10 мл.
Крем містить 0,01% ліпосомального ретиналю, ліпосомальна технологія дозволяє ретиналю проникнути глибше у шкіру та не конфліктувати з пептидами, котрі також є в цьому кремі, пептидів тут 9:
Acetyl Hexapeptide-8 ― аргірелін, сигнальний пептид, котрий називають аналогом ботоксу. Така аналогія це сильне перебільшення, ніякий він не аналог ботоксу, хоча трохи розслаблює шкіру.
Copper Tripeptide-1 ― трипептид міді, працює подібно до ретиналю, стимулюючи діяльність фібробластів, стимулює вироблення колагену, еластину та глікозаміногліканів. Має виражену протизапальну та антиоксидантну дію, також корисний при куперозі. Стимулює ріст волосся. Один з найбільш відомих та популярних косметичних пептидів.
Palmitoyl Pentapeptide-4 ― сигнальний пептид, котрий також стимулює вироблення колагену.
Acetyl Tetrapeptide-5 ― пептид, котрий діє проти набряків та глікації. Цей пептид може зменшити набряки під очима, якщо вони викликані затримкою води.
Palmitoyl Tripeptide-1 ― сигнальний пептид, котрий стимулює вироблення колагену, частина відомого Matrixyl 3000. Ефективність роботи Матриксилу-3000 була клінічно підтверджена тільки самим виробником, однак цей пептид часто зустрічається у формулах дорогих та професійних брендів.
Nonapeptide-1 ― інгібує тирозиназу, тим самим зменшуючи гіперпігментацію.
Dipeptide-2 ― стимулює регенерацію шкіри. Виробник стверджує, що цей пептид покращує циркуляцію лімфи та бореться з мішками під очима.
Tripeptide-1 ― сприяє оновленню шкіри та допомагає доставити трипептид міді у шкіру.
Hexapeptide-9 ― гексапептид-9, сприяє синтезу колагену першого та третього типу.
Профіль пептидів виглядає дійсно цікаво, виробник подбав про питання, котрі з віком стають все більш актуальні: втрата пружності, набряки та гіперпігментація. Однак, пептиди це не ретиналь, їх ефективність не була так добре вивчена та доведена.
В склад цього крему входить також 7 різновидів колагену, бакучіол (0,1%), гіалуронова кислота у вигляді гіалуронату натрію (1%), олія ши (1%), рослинні екстракти, в тому числі багаті на вітамін К, та цераміди. Мені сподобались емульгатори. Є два силікони.
Повний склад крему Fraijour Retin-Collagen 3D Core Cream:
Water, Dipropylene Glycol, Hydrogenated Polydecene, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride Ethylhexyl Palmitate, Butylene Glycol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cyclopentasiloxane, Polypropylsilsesquioxane, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Collagen Extract, Collagen, Soluble Collagen, Hydrolyzed Collagen, Collagen Amino Acids, Sodium Soy Hydrolyzed Collagen, Zinc Hydrolyzed Collagen, Propanediol, Illicium Verum Fruit Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Atelocollagen, Lavandula Angustifolia Flower Water, Salvia Sclarea Extract, Hyacinthus Orientalis Extract, Chamomilla Recutita Flower/Leaf Extract, Borago Officinalis Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Brassica Oleracea Italica Extract, Medicago Sativa Extract, Brassica Oleracea Capitata Leaf Extract, Triticum Vulgare Germ Extract, Brassica Campestris Extract, Raphanus Sativus Seed Extract, Bixa Orellana Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycine Soja Oil, Tocopherol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Bakuchiol, Acetyl Hexapeptide-8, Copper Tripeptide-1, Palmitoyl Pentapeptide-4, Acetyl Tetrapeptide-5, Palmitoyl Tripeptide-1, Nonapeptide-1, Dipeptide-2, Tripeptide-1, Hexapeptide-9, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Disodium EDTA, Salvia Officinalis Oil, Retinal, Lecithin, Ascorbic Acid, Dipotassium Glycyrrhizate, Ceramide NP, Argania Spinosa Kernel Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Camellia Japonica Seed Oil
50 мл крему коштують 496-540 гривень і, як на мене, це прийнятна ціна за такий збалансований, продуманий та потенційно ефективний склад. Користуватись можна 12 місяців після відкриття.
МОЇ ВРАЖЕННЯ:
Моя мініатюра без дозатора (я бачила на інших сайтах мініатюри з дозаторами), вона була захищена від відкриття фольгою. Кольорова гамма повторює упакування повнорозмірного крему. Крем не містить ароматизаторів як таких, однак я відчуваю слабкий запах від нього, подібний до запаху кремів з ефірними оліями. Запах швидко минає, гадаю, це аромат рослинних екстрактів та лавандової води.
Консистенція крему не густа та не рідка, середня. Крем забезпечує шкірі 24 години потужного зволоження. Він не жирний, не липкий, відразу після нанесення крем відчувався на мені наче суховатий (я використовувала його на суху, очищену шкіру без попереднього нанесення інших засобів). Це відчуття суховатості тривало до пів години, потім шкіра ставала шовковою та зволоженою, я тестувала його тиждень і з часом відчуття суховатості пройшло, мабуть, моя шкіра стала в принципі більш зволоженою, також зменшився розхід, якщо спершу крем миттєво всотувався в пустелю моєї шкіри та я не могла його розтягнути толком, то з часом він почав краще розподілятись. Подразнювальний потенціал цього крему я оцінюю як низький. Крем з колагеном та ретиналем Fraijour Retin-Collagen 3D Core Cream ідеально підійде тим, хто хоче, але побоюється використовувати ретиноїди, та власницям сухої і дуже сухої шкіри, для яких вищі концентрації ретиналю можуть погіршити сухість шкіри.
З осені я використовувала інший засіб з ретиналем, тож його ефект на моїй шкірі вже проявлений. За тиждень використання моя шкіра гірше не стала: з’явились та пройшли декілька прищів, начебто була нова ретинолова чистка, пори так само звужені як і з більш потужним ретиналем, стан куперозної сіточки настільки добрий, наскільки він може бути, при цьому шкіра більш зволожена. Повний ефект від використання ретиноїдів проявляється за 6-9 місяців використання, пептидів за 3-4, крем з колагеном та ретиналем Fraijour Retin-Collagen 3D Core Cream приємний у застосуванні і мені підходить, тому я продовжу курс. Я також спробувала наносити його на шкіру навколо очей, не близько, по кісточці — політ нормальний. Зважаючи, що концентрація ретиналю в ньому мала, я не очікую від нього дива, хоча ретиналь і посилений бакучіолом та пептидами, все, що я очікую, це звужені пори, рівний тон шкіри та тонкі, доглянуті мімічні зморшки, тому що навіть сильні концентрації ретиналю не можуть позбавити від мімічних зморшок повністю, а в мене, як виявилось, така шкіра, що великі концентрації викликають надмірну сухість, тому, обираючи між більш потужним ефектом та вищим ступенем зволоження шкіри, я зараз оберу зволоження. Цей крем я використовую суто на ніч, хоча я думаю, що не маючи схильності до гіперпігментації його можна взимку використовувати ще й на день, для себе не бачу сенсу перерозходувати, на день взимку мене влаштовує бюджетний FarmStay Cica Farm Daily Relief Cream з центелою. Покупкою задоволена, крем хороший і для себе, і на подарунок мамі. Саме такий засіб з ретиналем я і хотіла — лагідний та ультразволожувальний при соло-використанні без додаткових засобів.
Коментарі (0)