olena_glossy

Хімічний експеримент: чому пінка змінює колір

Хімічний експеримент: чому пінка змінює колір

Я закрила свою дитячу бажанку! Спробувала дитячу пінку для ванни "Juicy Pear". Крім пишної піни вона виявилась зі спецефектами: змінює колір з зеленого на блакитний. Чому? Запрошую разом розгадати цю хімічну загадку!

Паковання. Яскравий, життєрадісний дизайн у жовто-помаранчевих тонах, а на етикетці - милий бульбашковий монстрик 🤩

Баночка з прозорого пластику, обʼємом 300 мл, жовта кришечка типу фліп-топ. Є мила “з зубками” контрольна стрічка відкривання.

Враження від використання

🔸 Піна у вигляді густого гелю жовто-зеленого кольору. Вона настільки густа, що одразу не розчиняється, а лягає червʼячками на дно ванни.

🔸 Під струменем води утворюється густа та пишна піна, яка довго тримається на поверхні води, а “червʼячки” при розчиненні починають змінювати колір на блакитний 🤩.

Погодьтесь, це цікаво навіть для дорослого, а діти точно будуть в захваті.

🔸 Аромат - ніжний, грушевий, не надто насичений, а отже, не буде дратувати чутливий нюх.

Так чому ж піна змінює колір?

Таємниця криється у складі! У пінці міститься Bromocresol Green — барвник-індикатор, що змінює забарвлення залежно від pH розчину. У кислому середовищі (pH 3,5) він жовтий, а у воді (pH 7) - стає синім.

Я провела експеримент і це дійсно працює 🙂 Дивіться відео до кінця.

Чи рекомендую я пінку для ванни "Juicy Pear" Tink Kids? Однозначно так! Це дуже круто і весело: забарвлена вода, багато пишної пінки та приємний грушевий аромат.

P.S. Рекомендований вік +3 роки. А що щодо дітей з атопічним дерматитом чи алергією? Тут рішення за батьками. Але… я та дитина, мамі якої алерголог колись сказав: “Ніяких пінок і т.д.”. Мені вже 30+, а я досі пам'ятаю, як мріяла про пінку "Маленьку фею"... Зараз розумію, що використання пінки раз на місяць, без симптомів алергії, навряд чи мало б негативні наслідки.

16 лютого, 2025
olena_glossy
16 лютого, 2025