Сироватка із саліциловою кислотою Cos De Baha
Для чого вона в догляді? І чому я взагалі її купила?
Моє знайомство з цією сироваткою почалося ще півтора роки тому. Тоді на фоні стресу стан шкіри дуже погіршився було багато висипань, закритих комедонів, періодично з’являлися чорні точки. Використовувала із ензимною пудрою та ензимними масками ввечері, а зранку сироватку з арбутином цього ж бренду. Це комбо спрацювало дуже добре, але результат видно десь через 2-3 місяці застосування – чудес не буває))
Саліцилова кислота – що це за компонент?
Саліцилова кислота – це єдина із ВНА-кислот, яку застосовують у догляді за шкірою (може й інші якісь застосовують, але я такої інформації не знайшла). На відміну від АНА-кислот, які чудово працюють на поверхні шкіри, саліцилка проникає глибше і гарно працює на усунення висипань.
Саліцилова кислота допомагає очистити пори від надлишку себуму, гарно працює з постакне. На поверхні шкіри вона теж працює – відлущує відмерлі клітини.
Тож, коли в мене виникла проблема з висипаннями – додала цю сироватку в догляд.
Склад сироватка із саліциловою кислотою Cos De Baha
Саліцилова кислота 4 %. Про її дію вже писала. Щодо оптимальної концентрації для домашнього догляду, то найчастіше рекомендують 2 %, але на ринку є засоби для використання вдома від 2% до 10%.
Я на свій страх і ризик обрала сироватку з 4% саліцилки, але, рекомендують, все-таки починати з 2% і поступово збільшувати.
Бувають засоби і з концентрацією 20-30%, але це вже для косметологічних процедур. Такі засоби потребують дотримання протоколів процедур та нейтралізації.
Також у складі є:
- Гель алое вера – відомий заспокійливими і зволожувальними властивостями та багатий на корисні речовини (аскорбінова кислота, вітаміни групи В, фолієва кислота, каротини, холін, К, Са, Mg, Zn, Cu).
- Ніацинамід – покращує текстуру шкіри, допомагає у боротьбі з висипаннями, вирівнює тон.
- Екстракт зеленого чаю – має антиоксидантні властивості, містить комплекс корисних для шкіри речовин, заспокоює.
- Екстракт меліси - стимулює обмінні процеси в клітинах шкіри, має гіперемічну та заспокійливу дію.
Використання та враження
Сироватка має густу гелеподібну консистенцію, прозора. Продається у флаконі із темного скла з піпеткою. Для нанесення на все обличчя достатньо 2-3 краплі.
У мене сироватка із саліциловою кислотою була в схемі з іншими засобами. Думаю, всі вже давно знають, що один засіб рідко може справитися з проблемами шкіри – потрібна схема, яка включає різні компоненти на всіх етапах.
Використовувала я її 2-3 рази на тиждень. Спочатку очищувала шкіру ензимною пудрою, потім наносила сироватку з саліцилкою і закривала все кремом.
На ранок обов’язково крем з SPF 50. Також у ранковій рутині була сироватка з арбутином.
Результат став помітний через 2 місяці – зменшилася кількість висипань. Особливо ефект було помітно на щоках.
До слова, до цього випадку в мене не було такої кількості висипань навіть у підлітковому віці, але на фоні стресу шкіра була просто в жахливому стані.
Використання кілька разів на тиждень я продовжувала протягом півроку. Далі застосовувала 1 раз на тиждень.
Зараз вона в мене виключно як точковий засіб, коли щось вискочить) допомагає швидше зменшити запалення, прищі з нею проходять за 2-4 дні. А вже на ранок після нанесення стають суттєво менші по розміру і менш запалені.
Коментарі (0)