Alina_Demchenko

Аромати, які наче були створенні для того що б зігріти

Кінець лютого, а здається тільки зараз на вулицю прийшли справжні морози і холод, через який хочеться закутатися в найтеплішу ковдру і дивитися на те, як падає сніг за вікном. Тож поки ще рано ховати свої улюблені теплі парфуми і можна продовжити насолоджуватися улюбленими ароматами.

І тому в мене з'явилось натхнення, трошки розповісти КОРОТКО( в моєму сприйняті що таке коротко 😂 ) про своїх улюбленців, до яких найбільш тягнулась рука в останній час.

(А для тих хто любить мої довгі версії і розбори ароматів, не переймайтесь - більш детально про ці аромати я ще напишу, але згодом)

Справжня східна квітка, що зачаровувала мене своїм густим і п'янким ароматом. Придбала я ще того лютого, але забувала її "вдягати".

Preziosa такий собі дюп, який не дюп. Вона здалеку схожа на Intense Cafe від Montale, маючи такий же довжезний і гіпнотизуючий шлейф, але на шкірі поводиться трошки інакше.

Аромат густий, теплий, має активну шкіру в середині, але при тому - мене це не злякало. Цьому аромату дуже пасує холод. Його пряний старт наче дає тілу зігрітися, а густа троянда стає такою солодкою, немов це мед. Я навіть була здивована, що в ароматі немає жодної ноти що б відносилась до гурманіки. Та й не менш була вражена, що там присутній шафран який я не дуже то й люблю, як і герань, яка лише підсилює троянду і не заважає її звучання.

Так як аромат "міцний", вистачає одного розпилювана. Стійкість дуже гарна, шлейф можливо і не такий довжезний як в Монталь, але вистачає.

Визнаю, я фанатка майже всіх жіночих ароматів лінійки The Scent, а тих що я не фанатка - я просто не встигла послухати. Так он Absolute посідає моє перше місце, бо є в мене слабкість до східно гурманських ароматів.

Аромат представляє собою витончене пальто, м'яке, зігріваюче і таке зручне. Його ноти доволі ніжні, але при тому не втрачають своєї особливості. Один з ароматів цієї лінійки, який би я радила протестувати всім.

Я відчуваю в ньому легку гірчинку , яка стає більш густою і солодкою з часом, відчуваю п'янкий шлейф від кави, легкий алкоголький натяк, відчуваю ніжну ваніль, що хмаркою переслідує мене в повітрі. Для мене це один з найкомфортніших ароматів, що перетік з осені, в мою зиму і трошки пограє на весні.

Чим мені подобаються аромати від Hugo Boss, тим що вони дуже коректні, вони не викликають негативної реакції у оточуючих. Так, тут не сильно гучний шлейф, але для того що б насолодитися саме вам - його достатньо.

Карамель все ще в моді, і не думаю що колись вона стане не актуальною, принаймні мені так здається. Цей же аромат особливо прийдеться до смаку тим хто любить саме класичний Black Opium Yves Saint Laurent. Я теж його любила, але мені завжди в класиці чогось не вистачало і саме це я знайшла в The Only One.

Аромат має виразну карамель, гармонійно поєднанну з пудровими нотами. Він жіночний, має свій характер, а як сказав мій чоловік "відчувається сексуально і витонченно". Доречі про нього : блек опіум він не переносить, а в цей закохався - дивовижно.

В ароматі присутня легка "колючість", через що він сприймається не як дитяча цукерка, а як щось більше, щось атмосферне. Кава більш гірка, без цукру, але з молочною густою пінкою. Відчувається присмак шоколаду, якоїсь легкої димності. Характерний, навіть не так... він харизматичний. Не дарма я хочу його фланкери собі на поличку - для мене це щось да озанчає.

І хоча цей фланкер і не робив пав Куркуджиан, легка бакараподібність в цьому ароматі присутня, але цілком комфортна для мене. Та й чого там - мене це приваблює. Густий, немов ягідне солодке варення з густою та виразною амброю, аромат став для мене ідеальним супутником для того що б з посмішкою переносити засніжені дні. Забавно те як працює аромат в метро - від мене відсідають люди, але я тому і рада. Так що такий лайфхак, хочете сидіти самі - наносьте аромат та побільше.

Але це все жарти. Насправді аромат відрізняється гарною стійкістю, яка на одязі залишається до прання, а на моїй холодній шкірі тримається добу. Він густий, солодкий, але при тому інсулін стрибати не буде. Є в ньому м'якість, є шарм. Через нього я звернула на інші аромати бренду, хоча раніше мені він здавався... якби то мовити, доволі "діловим", але я так помилялась.

Аромат кокетливий, він легкий в плані настрою і теплий немов найм'якіший кашиміровий светр чи шарфик, але обов'язково ЯСКРАВОГО КОЛЬОРУ. Цей аромат дає надію що скоро прийде весна, що скоро ти відчуєш сонечко на своєму обличчі. Навіть коли я його фоткала - сонце вийшло посеред нескінчених хмар, лише заради нього.

Цей аромат просто змусив мене бігати по всьому місту, в пошуках Tonka Cola Mancera, через що в моєму списку бажань, з'явився ще один аромат.

Аромат від Fantasy, більш лагідний, не такий пряний і підійде для тих хто в пошуках чогось цікавого, грайливого та простого в планні сприйняття. Це кола, кола з прянощами. М'яка, але така незвична. Мені подобається носити його вдома зараз, він підіймає настрій, але для себе вирішила що великий флакон я хочу саме від Mancera, бо там більше відчуваються прянощі, а шари більш об'ємні.

Доречі я була здивована, що мені ніяк не свербить мускатний горіх - я його не люблю. А в цьому ароматі він виявився дуже доречним і зробив цю композицію саме цікавою, а не хміозною, як то могло бути.

Думаю багато з вас його вже тестували і якщо порівнювати з Мансера, то схожість десь 8/10.

Коли мова йде про мороз і холод, мені завжди хочеться кориці, як в їжі, так і в ароматах. Тож на такі випадки в мене є дві чаклунки від Українського бренду крафтової парфумерії Unusual. Ці дві чаклунки, справжні солодкі булочки, які щедро присипані цукром і корицею, але трошки з різною начинкою. Тріс Мерігольд - більш пряна, в ній більше відчувається кориця і він більш гарячий. В ньому більш алкогольних нот, більше медовості і більше характеру - все ж таки казочка не для діточок. В порівнянні з нею, Герміона здається більш м'якою і точно передає настрій самого персонажу. Її я люблю використовувати вдома для настрою, тоді як Тріс надягаю на вулицю, що б відчути казку на своїй шкірі.

Стійкі, солодкі, але з легкою гостринкою - аромати справжніх добрих чаклунок.

НУ І КУДИ Ж БЕЗ ШОКОЛАДУ. Я думаю ви впринципі вже все про мене зрозуміли : я люблю солодке, їстівне і бажано що б шоколад з шоколадом, посипаний шоколадом. Так ось Landor Choko Milk повністю в моєму смаку. Тут є і молочний шоколад, аромат якого викликає слюновиділення, тут є і кава, ніжна, густа, підкреслює інші ноти, тут є і лікьор, а до алкогольних нот в парфемерії я слабка, тут є і моя улюблена база - тонка, ваніль і амбра ( а був би сандал - я б подумала що аромат зроблен під мене).

Цей аромат вже здобув популярність в клубі і дивлячись взагалі на свій список ароматів, я зрозуміла що він доволі типовий для мене, бо я таке просто обожнюю.

Він не занадто солодкий, нема якихось грубих нот. Мені він не здався надто солодким чи хімозним, гарно передані ноти і при том за таку бюджетну ціну. В останній час мені подобається змішувати його з Тріс - виходить гарний тандем, який може створити справжню новорічну атмосферу, хоча трошки запізно її створювати. Думаю його ніжність дозволить користуватися ним не тільки по холоду, а й коли потерпліє.

Бренд Lattafa справжній парфумовий феномен, а аромат Khamrah тільки підсилив моє бажання для знайомства з ароматами. Авжеж, коли я побачила флакон повномірного аромату, я розуміла що це буде дюп на Angels' Share, але ні. І хоча і там і там грає кориця доволі яскраво, а також присутні алкогольні мотиви, але їх складно сплутати. Гарна гра пряних та солодких нот, виразний аромат фініків, цей аромат дивує мене на кожному етапі свого розкриття. Не дарма Khamrah стала ароматом року в категорії унісекс - вона варта уваги.

Я забуваю про пробники і розливанти - не мій формат, але Khamrah я поставила недалеко від себе, що б бачити її і інколи наносити що б підняти настрій.

Для мене він в міру пряний, в міру солодкий, має гарну стійкість і гарну базу, хоча боялась що міра буде викликати в мене головний біль. Та й мускатний горіх мене тут теж не дратує. Я відчуваю себе в якійсь казці, де я стрибаю по дахам будинків і переслідую розбійників з шаблями.

Авжеж, мій список парфумових хочу чомусь ніколи не зменшується, хоча я і купляю аромати чітко з нього, стараючись не піддаватися на звабливий шепіт інших ароматів, але виділити я б хотіла два. Я вже казала - я забуваю про пробники і відливанти. Але тут я легко закінчила два і моє бажання нікуди не зникло.

• The Only One Eau de Parfum Intense Dolce&Gabbana дуже відрізняється від The Only One, але їх об'єднує дещо спільне - вони в моєму смаку. Intense це про білу густоту, про кремообразний кокос, про ніжні білоквіти, про солодку ваніль і про теплі обійми. Він настільки гармонічний, настільки ніжний, що я не розумію чого його помістили в чорний суворий флакон. Він про крила, про світанок, про білу ковдру і м'які шкарпетки. Він про тепло, яке ти відчуваєш тільки при обіймах з коханою людиною. Ну і авжеж кокос. Я слабка до нього, а тут він особливо привабливий. Доречі читаючи відгуки про нього була здивована, що більшості він не подобається через білоквітковість, а мене тут навіть неролі не відлякує ( а я таке його не люблю). Хочу вхопити собі 30мл, поки тенденція прибрати кокос не добралась і до нього.
  • Idôle Nectar Lancôme. Я про нього нещодавно писала і звинувачувала Віку що через неї я його хочу. Найшикарніша троянда яку я тільки чула. Цей аромат змусив мене забути про бажання взяти собі Mon Guerlain Bloom of Rose, а це для мене був еталон ідеальної троянди. Idôle Nectar показав мені справжній трояндовий мед, нектар афродіти, показав на скільки троянда може гіпнотизувати, хоча я завжди полюбляла її в парфумерії. Ну і давайте так - карамель і покорн це як мінімум оригінально, ще я для такого бренду як Lancôme. Доречі помітила тенденцію : мені у 90% випадках подобаються саме фланкери світових бестселлерів, а не самі вони. Ось тут так само, звичайний Ідол ну симпатичний, але не зачіпив, а тут ....
23 лютого, 2025
Alina_Demchenko
23 лютого, 2025