Комбінація для вечірнього догляду
Огляд схеми та результатів
В даному дописі буде огляд засобів, якими користуюсь разом з ретинолом, адже його використання слід поєднувати із засобами для зволоження та відновлення шкірного бар’єру. Строки придатності після відкриття підходять до завершення, тому вже є сформована думка про їх дію на мою шкіру.
Сироватку Superdrug Me+ з бюджетною вартістю я взяла на заміну мого попереднього ретинолу https://club.makeup.com.ua/post/33913/. У описі виробник зазначає, що вона зменшує прояви пігментних плям та гіперпігментації, а основними діючими речовинами, крім, власне, ретинолу є ще транексамова кислота. Дане поєднання в сироватці комплексне та є доволі рідкісним, крім того, вказаний процент вводу активів, що не може не радувати, адже вони робочі (ретинол – 0,2%, транексамова кислота – 2%). Як косметичний актив транексамова кислота застосовується вже доволі давно топічно внаслідок можливих рідкісних ускладнень при ситемній дії. Проведені дослідження підтверджують, що транексамова кислота має:
- можливості блокування тирозинази (проте, ефект не менш, ніж через 1,2 – 2 місяці);
- вплив на медіатори запалення, а саме зв’язувати їх, що відповідно перешкоджає утворенню пігменту;
- здатність зменшувати червоний колір поверхневих кровоносних судин, що призводить до вирівнювання тону обличчя.
Склад засобу наступний:
Aqua, Glycerin, Isoamyl Laurate, Isopentyldiol, Tranexamic Acid, Glycine Soja Oil, Caprylyl Glycol, Carbomer, Triethyl Citrate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Retinol, Tocopherol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Biosaccharide Gum-2.
Щодо формули виробу, то це гелевий продукт, але внаслідок додавання Isoamyl Laurate, Isopentyldiol, Glycine Soja Oil, залишає масляний слід на шкірі. Крім того, вказані компоненти є розчинниками для Retinolу (щоб він подіяв) та допомагають Tranexamic Acid. Допомогою для Retinolу є Tocopherol, для стабілізації та можливості не окислитись. В даному засобі ефективно працюють Sodium Hyaluronate та Biosaccharide Gum-2, як зволожувачі. Щодо використання, то для мене це дуже комфортний засіб, при нанесенні відразу всмоктується та залишає сяючий фініш. Мені вистачає його зволоження, він не стягує, не сушить, тому використовую моно. Аромат ненав’язливий, слабкий, швидко вивітрюється. При нанесенні відчувається холодок на шкірі, який майже відразу проходить. Запакований в тубу з відкидною кришкою, об’єм 30 мл, після відкриття придатний 12 місяців (але, через доступ повітря ретинол втрачає свої властивості з часом). Витрата економна, адже невелика крапля покриває все обличчя – дуже добре розноситься на обличчі. Подобається ця сироватка, адже при використанні не пересушує шкіру, вирівнюється тон шкіри (з її допомогою можна успішно контролювати пігментацію), збільшується пружність та сяйво шкіри. Бренд Superdrug Me+, Велика Британія, виробничі потужності – Італія. Слід відмітити екоініціативу бренду – тара виготовлена на 60% з переробленого пластику, присутні знаки, що це веган продукт та не тестується на тваринах.
Для відновлення, заспокоєння та зволоження використовувала Kundal Derma CPR Repair Cream, який справлявся із подразненням, сухістю шкіри після ретинолу на ура. А все завдяки його складу.
Centella Asiatica Extract, Butylene Glycol, Panthenol, Glycerin, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Diisostearyl Malate, Limnanthes Alba (Meadow Foam) Seed Oil, Niacinamide, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Polymethylsilsesquioxane, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Olive Oil Lauryl Esters, Polyglyceryl-3 Distearate, Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Melia Azadirachta Leaf Extract, Trifolium Pratense (Clover) Extract, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Melia Azadirachta Flower Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Centella Asiatica Leaf Extract, Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Ethylhexyl Palmitate, Pentylene Glycol, Vinyl Dimethicone, Hydrogenated Lecithin, Phenyl Trimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, 1,2-Hexanediol, Water, Behenic Acid, Stearic Acid, Dipropylene Glycol, Glyceryl Stearate Citrate, Palmitic Acid, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Myristic Acid, Sodium Phytate, Madecassoside, Asiaticoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Dextrin, Glycolipids, Tocopherol, Ceramide NP, C12-16 Alcohols, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum
Відверто кажучи, при використанні кислот або інших відлущувальних чи активних компонентів, моя шкіра реагувала підвищеною чутливістю, почервонінням, подразненням, що робило проблематичним використання вищезгаданих компонентів у складі косметичних засобів. Особливо це відчувалось в осінньо-зимовий період. З відновлювальним кремом моя шкіра успішно відновлювалась і була готова приймати нову порцію актививів. Крем містить 0,2% ліпосом, розроблених брендом для швидкого поглинання трьох основних компонентів – Centella Asiatica Extract (стоїть першим у списку, вказано, що 51%, заспокоєння та антиоксидативні властивості), Panthenol (заспокоєння та зволоження) та Trifolium Pratense (Clover) Extract (екстракт червоної конюшини, заспокоєння та атиоксидативні властивості). Окрім вказаних активів, цей крем містить ще Niacinamide та Ceramide NP, які помічні у відновленні шкірного бар’єру. Centella Asiatica Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Adenosine – заспокійливий ефект для шкіри. Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract – зволоження, антиокисидантні властивості. Завдяки емолентам Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Diisostearyl Malate засіб має достатньо тугу, пластичну структуру, треба з натиском розподіляти по шкірі обличчя, разом з тим, засіб нежирний. Всмоктувався до кінця, але зволожував достатньо при цьому, пори не забивав, проте на теплий період року відчувався на шкірі. В засобі відсутня віддушка та ефірні олії, аромату нема, що не може не радувати). Засіб на відмінно знімає запалення, знімає реактивність шкіри, опісля вона зволожена та заспокоєна. Об’єм засобу 50 мл, туба з кришкою, що відкручується. Витрата середня, оскільки крем густий. Виробник – Південна Корея.
Тандем від Biotherm потрапив до мене з набору і став теж помічним у відновленні та зволоженні шкіри, проте, в теплий період року. Спочатку я почала використовувати регенерувальний еліксир Biotherm Life Plankton Elixir об’ємом 7 мл, який містить таємничий 😊 Life Plankton™, якому і завдячує назва. Це запатентований компонент концерну L’Oréal, він зустрічається і в інших брендових продуктах лінійок Biotherm, Vichy, LRP та ін., але без акценту. Cклад наступний:
Aqua, Bifida Ferment Lysate, Glycerin, Alcohol Denat, Dimethicone, Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid, Phenoxyethanol, Octyldodecanol, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Vitreoscilla Ferment, Ascorbyl Glucoside, Adenosine, Xanthan Gum, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Pentylene Glycol, Faex Extract, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Salicyloyl Phytosphingosine, Tocopherol, Parfum.
Чим же цікавий запантентований компонент та як його ідентифікувати?
Vitreoscilla Ferment – це і є той Life Plankton™, термальний планктон, який отримують за допомогою процесу ферментації із води термальних джерел (як вказує виробник, процес виробництва є екологічним – використовується мінімальна кількість води, а сам компонент є біорозкладним в природі). Він ідеально підходить для атопічної та чутливої шкіри. При топічному нанесенні має певну біологічну активність, подібну до пробіотиків у кишечнику:
- регулює імунітет шляхом оптимізації функції регуляторних клітин;
- сприяє функціонуванню шкірного бар’єру для кращого відновлення та стійкості;
- поліпшує регенерацію колагену I та IV типу;
- активізує ендогенну антиоксидативну активність шкіри.
Ці властивості підтверджені дослідженнями, які були зроблені протягом декількох десятиліть.
Крім того, в складі присутні такі активні компоненти, важливі для шкіри: відновлення мікробіому – Bifida Ferment Lysate; зволоження – Glycerin, Sodium Hyaluronate; Hydrolyzed Hyaluronic Acid; вирівнювання тону та антиоксидантних властивостей – Ascorbyl Glucoside, Adenosine, Faex Extract; заспокоєння шкіри – Salicyloyl Phytosphingosine.
Щодо текстури сироватки, то вона є класичним гелем, проте на шкірі відчувається «дорого» завдяки якісному загуснику (Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate), а надлишок липкості забирає на себе Alcohol Denat. Всмоктується сироватка не відразу, необхідно почекати декілька хвилин, щодо витрати, то вона середня через достатньо густу структуру. Віддушка достатньо проявлена, залишається на шкірі, для мене щось солодко-косметичне, не конфліктує із моїм сприйняттям. Хоч цей продукт позицінується, як можливий для чутливої шкіри, але викликав у мене печіння в період підвищеної чутливості шкіри. Даний об’єм зручний, щоб скласти розгорнуте враження про продукт, адже закінчується не за один-два рази. За період використання, слід відзначити її можливість вирівнювати колір шкіри, якісне зволожувати та відновлювати (але у випадку не занадто високої чутливості все ж).
Наступний гель, який виявився вдалим для літнього періоду завдяки своїй легкій текстурі, швидкому всмоктуванні та зволожуючому ефекту – це Biotherm Aquasource Hyalu Plump Gel (об’єм мініатюри – 20 мл).
На відміну від еліксиру, компоненти якого повинні позитивно вплинути на мікробіом шкіри та забезпечити антиоксидативний захист, цей гель за складом направлений на відновлення шкірного бар’єру шляхом насичення його церамідами, які мовби цеглинки повинні ставати в пробоїни між плитками клітин шкіри, утримуючи їх разом, допомагаючи тим самим утримувати вологу.Як відомо, цераміди присутні у шкірі природнім чином. Проте, після 30 років, внаслідок зміни рівній гормонів, їх кількість в шкірі знижується, а після 40 – не синтезуються зовсім. Це призводить до стоншення шкіри (особливо навколо очей та на лобі) – зменшення еластичності шкіри та утворення тонких ліній та заломів. Дослідження показали, що засоби з церамідами ефективно працюють в парі із зволожувальними компонентами при нанесенні топічно на шкіру.
Створення захисного бар’єру та зволоження шкіри за допомогою жирних кисло – Prunus Armeniaca Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter, відновлення шкірного бар’єру – Ceramide Np, Cholesterol та Hydroxypalmitoyl Sphinganine, зволоження – Glycerin, Sodium Hyaluronate, посилення мікробіому шкіри та антиоксидантний захист – Vitreoscilla Ferment + Adenosine.
Незважаючи на насиченість складу емолентами натурального та синтетичного походження (Prunus Armeniaca, Kernel Oil, Cetearyl Isononanoate, Isopropyl Isostearate, Butyrospermum Parkii Butter, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol), аквагель не є липким/жирним (завдяки знову ж таки Alcohol Denat.), швидко всмоктується та не забиває мої пори. Аромат освіжаючий не приторний, легенький огірковий, мені дуже імпонує, особливо в теплу пору року. Засіб круто працює соло, особливо в літній період. Взимку може не справлятись, тоді+живильний крем. Витрата засобу достатньо економна за рахунок його негустої структури. Дуже сподобалось використання влітку: рука сама тягнулась до цього засобу через зволоження, збереження чистоти пор та невагомість засобу. Як еліксир, так і аквагель вироблено у Франції, бренд Biotherm.
Мініатюрою Cetaphil Pro Irritation Control об’ємом 29 мл користувалась до покупки корейського відновлювального крему.
Даний крем направлений усунення сухості та відновлення. Він збагачений натуральними емолентами (Helianthus Annuus Seed Oil та Butyrospermum Parkii Butter), які будуть ідеальними для сухої та зневодненої шкіри. Крім того, присутні такі доглядові компоненти: для загоєння Allantoin, для відновлення бар’єру – Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Niacinamide, Panthenol, для зволоження – Glycerin, Sorbitol, Sodium Hyaluronate, Arginine, Sodium PCA.
Розподіляється легко, жирненька текстура, незважаючи на комбінований склад емолентів. Залишає плівочку після себе, не всмоктується до кінця, потребує ретельнішого очищення після використання, адже може забивати пори. Чудово справляється зі зволоженням та заспокоєнням шкіри, робить більш рівномірним тон шкіри. Загалом, мені сподобалось ним користуватись, проте, іноді я відчувала деяку жирність обличчя на ранок. Підходить для вікової, сухої та чутливої шкіри в осінньо-зимовий період. Виготовлено в Канаді, бренд Cetaphil.
Висновок: Для контролю можливості вирівнювання тону обличчя, недопущення розширення/потемніння пігментації виявилась ефективною сироватка від Superdrug Me+, можливо навіть повторю, адже вона до того ж виявилась ще й комфортною. Оскільки моя шкіра чутлива та вікова, то для відновлення шкірного бар’єру, заспокоєння та зволоження, дієвими виявились креми Kundal Derma CPR Repair Cream та Cetaphil Pro Irritation Control – в сезоні осінь-зима, а влітку, де є запит на легкість текстур, прийшли на допомогу засоби від Biotherm. Вони вже закінчуються, тобто використовувались досить тривалий період (повнорозмірні – приблизно 9 міс., адже я не використовую ретинол щодня), то можна стверджувати, що для мого випадку виявились дієвими.
Дякую за увагу!
Коментарі (0)