Огляд моїх парфумів
Привіт усім! 🌸 В ефірі мої парфумерні пошуки і огляд на мої повнорозмірні парфуми за останні три роки.
Загалом, по життю я мінімаліст. Надаю перевагу обмеженій кількості косметики, одягу тощо.
Однак, коли справа стосується парфумів, мій внутрішній аскет йде у відпустку 😄
Обожнюю аромати! Готова проводити години в парфумерних магазинах та на сайтах з відгуками.
Раніше я думала, що полюбляю суто солодкі парфуми і купувала солодку гурманіку — ноти ванілі, кокосу, солодощів, спецій тощо. З роками пошуків я усвідомила, що це не зовсім моє — надто приторно, ніби не вистачає повітря в ароматах.
Мені точно до вподоби деяка солодкість в парфумах, але це має бути солодкість квітів або солодкість фруктів, а це вже геть інше звучання, з нотою свіжості, терпкості, кислинки.
Тож переходжу до огляду повнорозмірних парфумів, які були в мене за останні три роки. Парфуми розміщені від найдавніших до найновіших. Приємного прочитання ❤️
Givenchy L’Interdit Eau de Parfum
Верхні ноти: Груша, Бергамот
Ноти серця: Тубероза, Апельсиновий цвіт, Жасмин самбак.
Базові ноти: Пачулі, Ваніль, Амброксан, Ветивер.
Ох, як довго я про них мріяла. Мені ці парфуми подарував чоловік під час нашої першої спільної подорожі — як це було романтично 🥰 Тепер цей аромат в мене назавжди асоціюється з іскрою в серцях двох закоханих ❤️🔥
Вони дійсно такі — іскристі, яскраві, соковиті, насичені. Пʼянкі, як ігристе. Багато людей виразно чують тут виноград, і я не виключення, хоча в піраміді він не заявлений.
Яскраво відчувається терпка солодкість білих квітів — я зрозуміла, що коли в піраміді є білі квіти, зокрема жасмин, то з великою вірогідністю цей аромат мені сподобається.
В базі парфуми урівноважені пачулі і ветивером, що заземляє композицію, додає чуттєвості, глибини, таємничості, сексуальності.
Іноді з ними відбувається дивні речі і вони починають пахнути темним хлібчиком на заквасці з родзинками. Особливо це яскраво проявилось під кінець використання, коли парфуми вже відстоялись.
Sisterʼs Aroma S24
Верхні ноти: Бергамот, Лаванда, Лимон.
Ноти серця: Жасмин, Кашемірове дерево, Кориця, Мед.
Базові ноти: Боби тонка, Ваніль, Тютюн.
Це була хотілка з того періоду, коли я ще думала, що гурманіка — це моє. Спочатку користувалась із задоволенням, потім відставила на далеку полицю і навіть не підходжу до них — мені в них занадто тісно. Чоловіку, до речі, такий напрямок подобається, а ці парфуми є унісекс, тож більше шансів, що він їх використає до кінця. Загалом, композиція цікава. Орієнтальна, солодка, спецієва, глибока. В певний період мені здавалась дуже сексуальною. Поціновувачам раджу придивитись. На MakeUp наразі не представлені.
Giorgio Armani My Way Eau de Parfum
Верхні ноти: Апельсиновий цвіт, Бергамот
Ноти серця: Тубероза, Індійський жасмин
Базові ноти: Мадагаскарська Ваніль, Білий мускус, Кедр.
Ці парфуми я придбала, коли поїхала в подорож і відрядження Європою. Я познайомилася з ними незадовго до цього, і це була любов із першого погляду. Це найжасминовіший жасмин для мене, а це, як ви памʼятаєте, моя улюблена нота.
Багато хто порівнює їх з Givenchy L’Interdit. Особисто я схожості не бачу, вони зовсім різні за звучанням, за настроєм. Той більш глибокий, насичений, щільний. А My Way легкий, повітряний, романтичний.
Окрім білих квітів відчуваються цитрусові ноти, які особливо виразно проступають в теплу погоду. Мускус і кедр додають композиції ноти чистоти і терпкості. Мені ці парфуми гарніші в холодну погоду, коли на передній план виходить свіжий жасмин.
Ferragamo Amo Ferragamo
Верхні ноти: Кампарі, Розмарин, Чорна смородина
Ноти серця: Жасмин самбак, Мате, Ревінь
Базові ноти: Амброксан, Ваніль, Сандал
А це, якраз, на мою думку, є полегшена версія Givenchy L’Interdit. Яскраві, теплі, ніжні, цитрусово-ягідно-квіткові. Мають цікаву ноту кампарі, що надає парфумам алкогольної терпкості. Солодкі, звабливі, легкі і жіночні.
Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum
Верхні ноти: Лаванда, Петітгрейн, Танжерин, Чорна смородина
Ноти серця: Апельсиновий цвіт, Жасмин самбак, Лаванда
Базові ноти: Амбра, Білий мускус, Ваніль, Кедр
Почула шлейфом на колезі. Сподобались. Захотіла. Купила. Однак, за два роки носіння я їх так і не зрозуміла. Не в тому плані, що не сподобались — навпаки. Проте, я не можу виділити жодної ноти, не можу їх ніяк охарактеризувати. Вони якісь неживі. Синтетичне незрозуміле щось. Але з дивної причини приємне… Флакон вже закінчений, а я досі думаю: «А що це було?»
Carolina Herrera Good Girl Légère
Верхні ноти: Іланг-іланг, Бергамот, Лимон, Мандарин
Ноти серця: Болгарська троянда, Жасмин, Квітка апельсина, Тубероза
Базові ноти: Dulce De Leche, Амбра, Боби тонка, Кашемірове дерево, Кедр, Кориця, Мускус, Пачулі, Праліне, Сандал
Улюблені парфуми моєї мами і стійка моя асоціація з нею 🤍 В минулому році в мене з’явився і власний флакончик. На перший погляд, лякає кількість прянощів-солодощів в базових нотах, однак на практиці вони вдало врівноважені терпкими білими квітами і свіжими цитрусами. Спокусливі, солодкі, жіночні, вміло балансують на грані, щоб не провалитись в приторність і задушливість. Окрему дискусію викликають флакони лінійки в вигляді туфельок — кіч чи естетика? Я досі не визначилась…
Essential Parfums Mon Vetiver
Ноти аромату: Гаїтянський ветивер, Лайм, Джин, Ялівець, Лаванда, Кашмеран, Пачулі, Тирлич
Бренд Essential Parfums став справжнім відкриттям, і звісно ж я пробувала їх нашумілий Bois Imperial, однак в серце запав саме неймовірний Mon Vetiver. Повнорозмірний флакон мені подарував чоловік з нагоди наших заручин, тож асоціації з ароматом найприємніші 🤍
Цей парфум — справжня «біла ворона» в моїй колекції солодких жіночних ароматів 😅 Але він мене захопив і не відпускає!
Для мене це аромат чистоти, прекрасне парфумерне «ніщо». Для тих моментів, коли хочеться чимсь пахнути, але не хочеться пахнути нічим. Прозорий, кришталевий, дзвінкий. Терпкий, за рахунок хвої і прянощів. Скоріше «маскулінний», хоча я знаходжу його дуже вишуканим.
Mancera Roses Vanille
Верхні ноти: Італійський лимон
Ноти серця: Турецька Троянда, Цукор
Базові ноти: Ваніль, Білий мускус, Кедр
Повна протилежність попереднього аромату, але знов та сама історія: ніби не моє, а зачепив і не відпускає! Задушливий, приторний, але ця зацукрована троянда, як божественний солодкий нектар, просто паморочить голову 🍯 Гучний, щільний, насичений, звучить «по монталівськи» монотонно. На фоні моїх симпатій до більш легких і акварельних ароматів, ця любов є досить дивною, але маємо що маємо)
Такий вийшов огляд ❤️
Як вам моя колекція? Чи мали ви якісь з цих парфумів? Діліться враженнями 🫶
Коментарі (0)