alexa_brodskaya

Фотоепілятор Philips: мій шлях до ідеально гладкої шкіри

Я спробую вам детально описати мій досвід використання фотоепілятору, щоб кожна змогла вирішити чи потрібен він їй 🩷 Фото результату звичайно відображаються не в порядку процедур, але я підписала кожне, щоб вам легше було орієнтуватися 🥰

Почну зі своєї шкіри та волосся. Я власниця темного, доволі жорсткого волосся та світлої шкіри. Після вечірнього гоління на наступний ранок я вже відчувала щетину. Та й чесно кажучи, ніколи не могла поголитися ідеально — завжди залишалися піньки 😫. Також була невелика проблема з врослим волоссям.

Що я пробувала окрім бритви? 🤨

1. Шугаринг та депіляція воском: боляче, не мій варіант, бо відрощувати волосся між процедурами я не можу.
  2. Лазерна епіляція: я пройшла повний курс, волосся росло менше, але після завершення курсу швидко повернулося.

Також з мінусів цих варіантів для мене був час витрачений на дорогу до салону.

Я обрала найпершу та бюджетну версію. По-перше, я боялась, що результат мене не влаштує, тож не хотіла переплачувати. По-друге, мені потрібна була насадка тільки для тіла. В старших моделях є додаткові насадки для обличчя (мені не потрібна), окрема насадка для пахв (мене цілком влаштовує моя), окрема насадка для бікіні.

В цій бюджетній моделі лише одна насадка. Її не можна використовувати на обличчі. Щодо бікіні: в інструкції вказано, що її можна використовувати лише для звичайного бікіні, а не для глибокого (судячи з відгуків, то хтось використовує і для глибокого). Однак, прочитавши та послухавши відгуки, я зрозуміла, що на глибокому бікіні волосся дуже погано уходить, а у мене там ще й багато світлого (здається навіть сивого) волосся (з якогось дива саме там😂), тому не побачила сенсу використовувати епілятор в тій зоні, а потім просто добити цю зону електроепіляцією. Тому я використовую тільки на лобку та зоні, яка виходить за трусики.

1. Хочу відзначити, що є зручний додаток, в якому зручно відстежувати графік процедур. Також там є статті про використання девайсу, ріст волосся на тілі і т.п. Додам скріншоти.
  2. Я роблю пахви, руки до ліктя, не глибоке бікіні, ноги до коліна. На все у мене уходить близько 40 хвилин. Що зручно для мене: не треба нікуди їхати, можна зробити спокійно вдома у вихідний під фільм 😂.
  3. Перед процедурою фотоепіляції потрібно видалити волосся. Виробник зазначає, що можна зробити депіляцію воском або поголитися. Воск для мене не зрозумілий в даному випадку, адже спалах діє саме на темний пігмент волосся, а з воском волос повністю вирветься. Тож я використовую бритву.
  4. Багато хто скаржиться на перегрівання апарату. Я дуже сильного перегріву не помітила. Спокійно можу зробити дві ноги (а це найбільша зога) без перегрівання. Потім вимикаю і маю трошки відпочити 💨
  5. Про протипоказання ви можете прочитати в інструкції, щоб я не займала час читання дублюванням, але зазначу, що 🚫 ЗАБОРОНЕНО використовувати на родимках та тату. Родимки можна зафарбувати білим олівцем. Я використовую від Ессенс (додам фото).
  6. У відгуках читала, що заплямовується віконце. Це нормально, головне протерти його тканинною серветочкою, яка в комплекті. Протирайте одразу після використання, адже потім воно засохне і віддтерти буде важко. Але почекайте поки це віконце охолоне після використання, бо воно дуже гаряче. (Додам фото)

Отже, я виконала 6 процедур. Перша була 13.12.2024, а шоста 05.03.2025.

Перші чотири процедури варто виконувати з проміжком в 2 тижні між процедурами, а далі по одній процедурі в місяць. Тут додаток вам нагадає сповіщенням 😉. Процедури я не пропускала і сумлінно виконувала.

Ефект я помітила після другої процедури. Виконую на 5 потужності.

1. Фото до (13.12.2025) — доба після гоління.
  2. Фото перед третьої процедурою (8.01.2025) — трохи менше тижня після гоління.
  3. На останньому фото (перед шостою процедурою) ви можете помітити небагато волосків. АЛЕ після гоління пройшло близько тижня 😍 Так, є чорні цяточки, те волосся, яке не пробивається через шкіру, але впевневна, що і його я позбудуся.

На жаль, фото рук до я не робила, бо не думала, що результат буде. У мене там доволі світле волосся (а лазер діє на темне). Але вирішила спробувати. Роблю на 5 потужності. На руках результат виявився просто дивовижний. Там залишилося по кілька волосин, які ще треба знайти. Сфотографувала вам над ліктем, там можна помітити волосся і якого воно кольору (нагадую, що я роблю до ліктя). І фото перепліччя, де волосся немає. Коли останній раз брила руки не згадаю 😂

Виконую на 5 потужності.

Тут, як мені здається результат трошки гірше, адже це просто важко пройти повністю всі зони і не пропустити. Прям в деяких місцях видно доріжки, де я не пройшла 😂.

Фото до (13.12.2024) — доба після гоління.

Фото перед 3 процедурою (8.01.2025) — трохи менше тижня після гоління.

Фото зараз (перед 6 процедурою) — голилась за 4 дні до фото.

На ногах волосся помітніше відростає ніж під пахвами чи на руках. Але росте воно менше, повільніше, не жорстке та не вростає. Однозначно подобається.

Виконую на 3-4 потужності. Фото я не готова додати 😂 Але тут результат теж хороший. Навіть кращий ніж на ногах. Волосся зовсім не вростає, відростає повільніше (днів 6 навіть без щетини).

На жаль, фотоепілятор не можна буде використовувати під час високого рівня УФ променів (влітку). Отже влітку робитиму лиш під пахвами та бікіні.

ПРИМІТКА ‼️

Моя мама теж використовує фотоепілятор Філіпс цієї ж серії. В неї вже менопауза і звісно це вплинуло на гормональний фон в організмі. Так от у нее результат через 2 процедури, як у мене зараз перед 6 процедурою. Хоча у неї до фотоепіляції волосся було густіше, жорсткіше та ще швидше відростало.

Покупкою я задоволена максимально. Я розумію, що фотоепілятор не прибере волосся повністю і назавжди. Але для мене зручно, що навіть після кількох місяців використання є такий результат. Ще й непотрібно витрачати час на дорогу до салону.

Для мене це однозначно вигідніше по грошам ніж ходити на процедури лазерної епіляції, навіть якщо взяти дорожчу модель. Адже ресурсу навіть найбюджетнішої моделі фотоепілятору вистачить до 20 років (так запевняє Філіпс) 😉

Думаю, через десь пів року доповню відгук 😇

З радістю відповім на ваші запитання в коментарях 🩷

05 березня, 2025
alexa_brodskaya
05 березня, 2025