Ліпідне відновлення з маскою L`Oreal Absolut Repair
Що таке ліпідне відновлення, як працює маска L`Oreal Absolut Repair на знебарвленному волоссі, детальний відгук
ВІтаю! Хочу розповісти вам про одну з найулюбленіших масок, а також деякі секретики, що допомагають мені відрощувати волосся попри пошкодження.
Думаю, бренд L`Oreal знають всі, ну, а ця маска в них одна з найстаріших, вона декілька разів переживала редизайн. В останньому змінили паковання, воно стало лаконічнішим, та прибрали захисну мембрану - шкода, але мені ще жодного разу не траплялась вскрита маска.
Склад у маски доволі лаконічний: AQUA / WATER / EAU • CETEARYL ALCOHOL • BEHENTRIMONIUM CHLORIDE • CANDELILLA CERA / CANDELILLA WAX / CIRE DE CANDELILLA • AMODIMETHICONE • CETYL ESTERS • ISOPROPYL ALCOHOL • GLYCERIN • PHENOXYETHANOL • TRIDECETH-6 • LINALOOL • LACTIC ACID • HEXYL CINNAMAL • CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE • CETRIMONIUM CHLORIDE • LIMONENE • SODIUM HYDROXIDE • CHENOPODIUM QUINOA SEED EXTRACT • HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED WHEAT PROTEIN• CI 19140 / YELLOW 5 • CI 15985 / YELLOW 6 • PARFUM / FRAGRANCE. C228927/1.
Тут є жирні спирти, легкий летучий силікон, гліцерин, екстракт кіноа, протеїн пшениці (всі протеїни відновлюють). Маска мультифункціональна, вона і зволожує (спирти, гліцерин), і відновлює, і живить.
Є ще версія Golden з легкою формулою (там немає воску та гліцерину), вона розрахована на тонке волосся, яке легко обтяжити, але в мене такої проблеми немає, тому я її не пробувала та розповідаю лише про класичну версію.
Про ліпідне відновлення
Я обіцяла розповісти про ліпіди в косметиці та чим відрізняється ця маска від більшості. Я не з тих людей, чиє волосся тим краще, чим менше вони всього використовують (це низкопористе не пошкоджене волосся, в мене повністю протилежне). Щоб бути задоволеною його якістю, я підтримую баланс в догляді:
- Зволоження - надає волоссю м'якості, еластичності, запобігає сухості та ламкості. За це відповідають гліцерин, пантенол, жирні спирти, екстракт алое, гіалуронова кислота.
- Живлення - робить волосся важким, щільним, дає той самий візуал, якого так бракує після фарбування. Зазвичай за живлення відповідають олії та масла.
- Відновлення - сама назва вказує на те, що такі засоби відновлюють структуру волосся. Воно потрібно не всім, а лише якщо волосся довге чи пошкоджене фарбуванням, завивкою, випрямленням, сонцем тощо. Це про протеїни, кератин, бонди та плекси - кератин міститься у здоровому волоссі і руйнується внаслідок всіх пошкоджень, а плекси та бонди відновлюють пошкоджені дисульфідні зв'язки після термопроцедур та знебарвлення.
А нещодавно я ще дізналася про ліпідне відновлення і це перевернуло мої уявлення про ефективність догляду. Це нове слово в косметиці. Ліпіди - це жири, але жири - це не тільки олії.
Ліпіди, що містяться у волоссі від природи, називаються CMC (Cell Membrane Complex), або клітинно-мембранний комплекс (КМК). Він надає волоссю еластичности та робить кутикулу (поверхню волосини) міцнішою, що захищає глибинні шари волосся від пошкоджен, а також буквально зв'язує кортекс (серцевина волоса) з кутикулою та утримує вологу в ньому. КМК містить різні елементи, але в основі лежить метилейкозанова кислота (MEA-18), вона складає 41% КМК. Ці дані оприлюднив Токийський технологічний універсітет в 2018 році.
Внаслідок пошкодження кутикули волосся втрачає свої внутрішні ліпіди. Наприклад, після знебарвлення волосся втрачає 50% цих цінних складових. А є ще ліпіди зовнішні, це наш себум, на кінці він не потрапляє, тому і важливо для довгого волосся використовувати незмивні засоби.
Всі ліпіди несуть в собі не тільки функцію відновлення, а й утримання вологи. Немає сенсу в зволоженні без відновлення та живлення, бо воді не буде за що "зачепитися" і вона знов покине структуру.
Що шукати в масках, щоб можна було віднести їх до категорії ліпідного відновлення:
- Власне МЕА-18 (у складі може називатися C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate & Dipropylene Glycol чи Pantothenyl C10-40 Isoalkylat), але вона дуже дорога, тому часто її заміняють...
- Олією жожоба, яка має схожі властивості й також містить олеїнову кислоту
- Інші олії та масла (батери)
- Жирні кислоти (пальмітинова, стеаринова та інші)
- Сульфат холестерину
- Тригліцериди
- Цераміди
- Сквалан
- Лецитин
- Жирні ефіри
- Жирні спирти
- Фосфоліпіди
Маска L`Oreal Absolut Repair містить жирні спирти, віск, протеїни і має повне право називатися відновлюючою.
Мої враження
Маска має густу батерну текстуру та ніжний аромат, для мене він карамельно-вершковий. На всю довжину вистачає чайної ложки, мені це подобається. Використовую її раз на тиждень, бо цього цілком достатньо (в інші дні обираю інші маски, зараз це гідра https://club.makeup.com.ua/post/59887/ та маска від numerо з вівсом, відгук буде пізніше).
Працює вона швидко. Я вже розповідала, що не люблю довго витримувати маски, тому це ідеально для мене - 3-4 хвилини і я бачу ефект, довше витримувати пробувала, але це не має сенсу.
Моє волосся максимально пошкоджене виходом з чорного та порошковими знебарвленнями, останнє було тиждень тому і одразу тонування фарбою (а треба ще раз, бо взяла занадто світлу фарбу). Ця маска миттєво розплутує довжину, робить волосся більш важким, але не обтяжує та не краде об'єм, також при постійному використанні запобігає ламкості. Коли в мене вона закінчилась і я деякий час не купувала її чи аналоги, то помітила, що кінчики знов почали ламатися.
А ви пробували цю маску? Як вам?
Коментарі (0)