Yaroslava

Мій найефективніший помічник у боротьбі з пігментацію

Хочу розповісти про свою найкращу косметичну знахідку за останній час, а саме про сироватку з вітаміном С від Holly Land 🍊

Почну з того, що влітку я використовувала SPF, але мабуть не достатньо часто його оновлювала і в результаті отримала пігментацію, найбільш вираженою вона була під очима (фото з пігментацію ледь знайшла, бо чи камера доопрацьовувати чи тоном маскувала).

В середині грудня я почала використовувати сироватку з вітаміном С від Holly Land і на фото можна побачити як покращився тон моєї шкіри, як на мене результат супер✨

Сироватка знаходиться у флаконі з міцного жовто-прозорого пластику, об'ємом 30 мілілітрів і має помпу.

Перед використанням сироватку необхідно добре потрусити, в середині знаходяться перлинки з вітаміном С, які при трясці поєднуються з рідкою частиною🧴

Після відкриття сироватку необхідно використати протягом 6 місяців⏳

Для всього обличчя мені достатньо двох натисків помпи.

Сироватка досить швидко вбирається, але виробник зазначає, що зволожуючий крем потрібно наносити через 5 хвилин і я цієї рекомендації дотримуюсь.

Використовувала сироватку протягом двох місяців перед сном і зараз використовую два-три рази на тиждень.

Water (Aqua), Propylene Glycol, Chitosan, Ascorbic Acid, Glycerin, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Water, Polysorbate 20, Ascorbyl Palmitate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Beeswax, Agar, Algin, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Talc, Peg-100 Stearate, Triethanolamine, Hydrogenated C12-C18 Triglycerides, Dimethicone, Hydroxyethylcellulose, BHT, Paraffin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha Isomethyl Ionone Limonene, Glp77492 (Iron inOxide).

Ця сироватка має доволі складний склад із поєднанням зволожувальних, активних, емульгувальних і консервувальних компонентів. Давай розглянемо основні групи інгредієнтів:

1. Активні компоненти:
Ascorbic Acid (вітамін C) – антиоксидант, освітлює шкіру, стимулює синтез колагену.
Ascorbyl Palmitate – стабільна форма вітаміну C, допомагає боротися з пігментацією та старінням.
Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Water (вода гамамелісу) – тонізує, зменшує почервоніння і запалення.
Chitosan – біополімер із антибактеріальними та зволожувальними властивостями.

2. Зволожувальні та пом’якшувальні речовини:
Glycerin – ефективно зволожує шкіру.
Hydrogenated C12-C18 Triglycerides – пом’якшує і створює захисний бар'єр.
Dimethicone – силікон, який надає гладкість, створює захисну плівку.

3. Емульгатори та загусники:
Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate – стабілізують емульсію, допомагають змішувати олії та воду.
Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid – структуроутворювачі, що покращують текстуру продукту.
Agar, Algin, Hydroxyethylcellulose – природні загусники.

4. SPF-фільтр:
Ethylhexyl Methoxycinnamate – хімічний UV-фільтр, захищає від UVB-променів, але може викликати подразнення в чутливої шкіри.

5. Консерванти та стабілізатори:
Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin – знищують бактерії та грибки, продовжують термін придатності.
BHT – антиоксидант, запобігає окисленню компонентів.

6. Потенційно алергенні та подразливі компоненти:
Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene – ароматизатори, можуть викликати подразнення або алергічні реакції.
Alcohol – може підсушувати шкіру.
Talc, Paraffin – можуть забивати пори, особливо у схильній до акне шкірі.

7. Додаткові компоненти:
Beeswax (бджолиний віск) – пом'якшує шкіру, створює захисний бар'єр.
Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil – натуральна ефірна олія, може мати антиоксидантний ефект, але також потенційно фототоксична.

Ця сироватка містить потужні антиоксиданти (вітамін С у двох формах), зволожувальні компоненти та навіть SPF-фільтр. Проте є кілька потенційно проблемних складників: спирт, ароматизатори, силікони, тальк і парафін, які можуть не підходити для чутливої або схильної до акне шкіри.

14 березня, 2025
Yaroslava
14 березня, 2025