Blondie_rs

Різнопланові аромати від Avenue Des Parfums

Різнопланові аромати від Avenue Des Parfums

Всім привіт! З початком весни захотілось оновити аромадифузер (бо й старий на підході), тож я неодмінно звернулась до українського бренду Avenue Des Parfums, де я минулого разу знайшла свій ідеальний аромат для дому (допис можна знайти туть: https://club.makeup.com.ua/post/50816/ ). Також мені надзвичайно запала в душу їх аналогова парфумерія, яка вразила якістю та неплоским звучанням. Про аромадифузер розповім вам на днях, а сьогодні поговоримо про три пробники, які я обрала для себе, щоб розпробувати різні напрями та порівняти з ароматами, які мені добре відомі.

Невеличка замітка: я описую власне враження щодо звучання аромату. Відчувати різні нотки та слідкувати за розкриттям - це ціла наука, якій я навчаюсь. Останнім часом я слухаю дуже багато ароматів, спілкуюсь із парфумоманами, тож жоден опис не списаний та не вигаданий на ходу 🙏🏻

Настроєвість: Nasomatto Black Afgano. Деревний, ароматичний

Верхні ноти: канабіс, зелені ноти

Ноти серця: смола, деревні ноти, тютюн, кава

База: уд, ладан

Власні враження. Насправді, я шаленію від удово-тютюнових, лікерних, вишневих ароматів; тож вважаю цей напрям спокійним унісексом. Avenue Des Parfums дуже сильно постарались та випустили максимально схожий, дійсно красивий аромат. Як він звучить, як розкривається та про що нам розповідає - зараз дізнаємось. На старті я одразу відчуваю перелив різноманітних барв: смоляний канабіс, трішки якоїсь мʼяти, кава з сигарою в темному барі, де шкіра представляє основну частину інтерʼєру. Він густий, відчутний довкола. Після 30 хв аромат набуває більш кавових відтінків з деревно-тютюновим пропаленим підтоном. Стійкість теж неодмінно потішила. На одязі звучав більше доби, на запʼясті - годин 11 більш відчутно, та став затихати.

Бренду чудово вдалось передати настрій Black Afgano. В схожому ж стилі в мене є Giardino Benessere Nero Nepal (більш бальзамічний, чистий, без тютюну) i Eilish No.2 (так, він має схожий напрям, хоч абсолютно інший по композиції). Їх обʼєднує деревно-мохова аура, яка мені надзвичайно подобається в парфумерії. Тож, якщо ви такий же палкий прихильник стилю Black Afgano - однозначно зверніть увагу на цей аналог, бо він звучить розкішно!

Настроєвість: Chanel Chance edp, Chanel Chance eau Vive, Chanel Chance eau Tendre edp/edt. Квітковий, деревний, мускусний.

Верхні ноти: пачулі, рожевий перець, ананас, гіацинт, ірис

Ноти серця: лимон, жасмин, троянда

База: пачулі, мускус, ветивер, ваніль

Легковажний, квітково-мускусний аромат. На старті я відчула лимон з шкіркою бергамоту, а також вдалині легко проявлявся водянистий ананас. За 5 хвилин аромат набуває травʼянистого відтінку. Мені чомусь згадався прохолодний весняний ранок, дорога до школи після дощу вночі. Ти вдихаєш аромат свіжоскошеної трави біля парку та розумієш, що скоро канікули. Цей акорд дещо замилений, з трояндовим відтінком. Колись мені б таке сподобалось, але смаки помінялись, і саме таке звучання я, на жаль, не полюбляю. Від досить яскравий близько 20 хв. Травʼянистість стихає, і тоді аромат відкрився приємним квітковим відтінком. Серед нот тут я б виділила вже жасмин, троянду та мускус. Через годину доєдналась легка фруктовість. І найбільш цікаве, що ще через хвилин 20-30 я відчула спокійну ваніль, яка стала звучати досить виразно в композиції.

Спочатку я подумала, що він має доволі банальне травʼянисте звучання, але потім затестила знову та прислухалась до кожного відтінку. Єдине, що стиль не зовсім мій; а також стійкість в нього дещо слабша за попередній, приблизно до 6 годин (ну але це зрозуміло, адже тип аромату значно легший). Він камерний, стриманий, ранковий весняний. Для мене цікавими були ноти бази, коли стихла травʼянистість. Мускус дуже гарно перетік у ваніль, а жасмин у парфумерії завжди додає приємну квіткову вуаль з ніжною солодинкою.

Настроєвість: Zarkoperfume The Muse; Clean Cool Cotton. Квітковий, мускусний.

Верхня нота: квітка бавовни

Нота серця: білий мускус

База: білий уд

Хочу спитати в бренду одразу 😂 Де ви були раніше?! Цей аромат вийшов у Avenue Des Parfums нещодавно (новиночка!), а восени я була в пошуку кришталевого аромату. Я таки його не знайшла, адже в більшості чистота базується на озоновому звучанні білих квітів. А вони, в свою чергу, часто давали мильну терпкість, яка мене дратувала. До схожих за настроєм я ще від себе додала Clean Cool Cotton, адже близько знайома з цим ароматом, та не наважилась на покупку через те, що я його за 10-15 хв просто не відчувала на собі. Він наче втікав кудись, залишаючи арктичну прохолоду. Загалом, я придбала якусь дешеву мильну поливашку, якою "прикрашаю" текстиль в хаті. Так він мене не дратує, а на шкірі дає терпкість, тож я на деякий час припинила пошук аромату чистого напрямку.

Тепер поговоримо про сам парфум. Це неймовірний аромат чистоти; прозорий, як вода. Без гірчинки та терпкості! На початку відчувається більш арктичний аромат свіжовипраної постелі. Бавовна, спокій, кришталевий озон. За хвилин 15 після нагрівання на шкірі я відчула, як аромат почав теплішати. В ньому стала проявлятись приємна солодинка. Вона більше мені схожа на неролі та жасмин; наче білоквітковість взяла верх над композицією. І з цим же ніжним озоново-солодким акордом аромат звучить аж до затихання. Щодо стійкості! Вона також мене вразила. Особисто на моїй шкірі аромат протримався близько 5 годин 😱 От просто: де ви були раніше?! Це попадання в саме серденько та номінація на офлаконення. Він дуже приємний та однозначно потішить тих, хто любить щось легке, свіже та ненавʼязливе.

До речі, в мене є повнорозмір Pink Maldives (https://club.makeup.com.ua/post/51147/), який є прямим аналогом на рожеву молекулу Zarkoperfume 090.09, і скажу, що оригінал на моїй шкірі взагалі не звучить. Абрикоси наче протухли 🤦🏼‍♀️ і стійкості ніякої. А Avenue Des Parfums знову вразили мене, тож Pure Aspen записаний у бажанки, бо як на мене - це ідеальний аромат чистоти за дуже приємні гроші! 🫧

13 березня, 2025
Blondie_rs
13 березня, 2025