Blondie_rs

Мильна поливашка: в пошуках аромату чистоти

Мильна поливашка: в пошуках аромату чистоти

Всім доброго дня! Сьогодні коротенько розповім про нещодавнє придбання, яке сьогодні було використано до останнього пшику. Ви скажете: "Вау! Напевне, тобі так сподобався, що ти поливалась ним щодня!". Але, ні. Давайте все по порядку.

На днях я розповідала про пробники, які взяла у Avenue des Parfums, і ненароком натрапила на їхню новинку - Pure Aspen. Аромат кришталевої чистоти без гіркоти та терпкості, без травʼянистості та удушливості. І власне на цей допис він і надихнув. Все почалось з осені 2024 року. Тоді я сильно захопилась різноплановими ароматами і мені спало на думку віднайти ауру бавовни, свіжовипраної постелі, без лишніх підтонів та багатогранності. Я згадала Perceive i Pur Blanca від Avon, та все ж не знайшла, де їх послухати, щоб "освіжити памʼять". Maison Francis Kurkdjian 724 та Byredo Blanche / La Tulipe трішки задорогі як для ароматів чистоти. Тому, я вдарилась в мінімум 😆 Серед варіантів був Clean Cool Cotton (протестувавши - злітав з мене дуууже швидко, хоч аромат дуже гарний), Acqua Colonia intense Pure breeze of Himalaya (не знайшла тестеру), ну і власне цей Jeanne Arthes, на якому я все ж зупинилась. За баночку віддала 200 грн, тож не тестувала його наперед. По рекомендаціям знайомих зрозуміла, що це більше мильна історія, тож і не очікувала чогось вау, ще й враховуючи таку ціну за 100 мл.

Аромат йде в класичній картонній упаковці з тематичним малюнком чистоти - бульбашками від мила. Флакон має дуже миле макування - опукла баночка з рельєфами. Випуклість мають назва бренду та аромату. Кришечки не передбачено, замість неї є запобіжник, який добре захищає від мимовільного натиску на пульверизатор.

Піраміда аромату від виробника:

Верхні ноти: квіткові ноти, мигдаль

Середні ноти: водяна лілія, конвалія

База: мускус, жасмин

Ну і звичайно ж конвалія мене в ньому задусила 🤦🏼‍♀️ Я її завжди оминаю в квіткових композиціях, а тут не звернула увагу. Я не полюбляю аромати з сильною травʼянистістю та квітковістю. На старті він звучить досить свіжо та ненавʼязливо. Водянистий, з легким мильним відтінком. Далі починає проявлятись конвалія, яка, по суті, глушить всі інші можливі відтінки звучання. І десь тільки за годинку до неї доєднується мускус. Аромат злегка теплішає, але все ж має мильну терпкість.

За таку ціну я взагалі не вважаю за потрібне дивуватись чомусь. Це була сліпа покупка і я знала, що скоріш за все це буде промах. Але! Я йому знайшла інше застосування. Пульверизатор виявився не надто економним. Якщо порівняти з містом VS - цей же ж залишок 100 мл я використала трохи більше чим за три-чотири місяці (почала зневірюватись, чи я його взагалі закінчу). А даний флакон я "вилила" за 2 тижні 👀 Хоч кількість розпилень була такою ж - на текстиль (штори, постіль) та ароматизація повітря в кімнатах. Також аромат чудово підійде для випраних речей. На текстилі мені дуже сподобався - не відчуваю цю терпку конвалію, а аромат досить швидко стає мускусно-жасминовим (в основі свіжий, але має приємну солодинку).

16 березня, 2025
Blondie_rs
16 березня, 2025