Репліки популярних парфумів від бренда Cocolady: чи воно того варте?
Cocolady, як і Mira Max - бренди українсько-турецького виробника Mamozin, який пропонує "аналогову" парфумерію, парфумерні олії та аромадифузори. Я протестувала 10 флаконів Коколеді і маю, що сказати.
Все почалося з бажання знайти перли у світі дешевої парфумерії. Декілька років моїм хоббі було скупати репліки (аналоги, копії, дюпи) відомих парфумів. Я спробувала багато брендів, українських і закордонних (Aroma Perfume, Colour Intense, Lotus Valley, Cocolady, Carlo Bossi, La Rive тощо), які пропонують більш чи менш якісні копії.
Награлася з нескінченою кількістю флаконів-реплік і благополучно більшість із них продала. Найбільше мені сподобались Colour Intense та Cocolady. В Aroma Perfume є вдалі та не дуже вдалі наслідування, Carlo Bossi з часом починають неприємно пахнути, Lotus Valley зникають на шкірі через 30 хвилин, La Rive прикольні але також недовго пахнуть.
Виробник Mamozin (Cocolady, Mira Max) на своєму сайті стверджує, що робить натуральні аромати. Цього я перевірити не можу, але якщо так, то респект. Здивувало, що репліки парфумерії випускаються у флаконах, які схожі на оригінальні "батьківські" парфуми майже до ідентичності, хіба що написів ніяких нема. Як відомі світові бренди допустили таке знущання над своїми "промисловими зразками" (це один з різновидів авторського права), я не розумію.
Дивлячись на флакончики, як у мене на фото, можна здогадатися, який аромат наслідують. Їх плюс - можна використати для антуража, стилізації, фотозйомки, інстаграма тощо. Форма дійсно дуже схожа, особливо на фото. Мінус таких флаконів - майже половина з них безбожно протікає. Зараз парфуми Cocolady в такому дизайні знайти важко, їх стали розливати в універсальну прямокутну тару-"цеглинку".
Cocolady J
Зрозуміло, що замахнулися на святий Dior Jadore (іронія, якщо що). Колись я фанатіла від Жадора, він здавався мені нереально класним ароматом багатих і недосяжних жінок.
Флакон Cocolady J трохи грубіший за діорівський, плюс не змогли (не захотіли) досконало повторити обвивку кришечки золотим дротом. З ароматом так само: ніби й схоже на чарівний, ніжний Жадор, але є якась додаткова груба "зелена" нота, яка трохи псує картину. З часом вона проявляється все більш помітно. Тому якщо купили - не затягуйте, використовуйте.
Cocolady Is
Наслідування Armani Si, ця кришечка у вигляді обточеного водою камінчика - незабутня. Такий же солодкий і теплий, але такий же тягучий і липкий аромат, як оригінал Армані. Це особисто моя думка, не люблю настільки солодкі парфуми. Досить схожий на оригінал, моментально вгадується.
Cocolady Is неочікувано змінив колір ще до того, як закінчився термін придатності: з жовтого став темно-оранжевим. Це ніяк не вплинуло на запах, але зміна трохи збила з пантелику. На одяг цей парфум точно не треба наносити. Мені аромат не зайшов.
Cocolady Is Red Parfum
Перлина серед парфу мів Cocolady, моя незабутня любов. Продала всі флакони Коколеді, залишила собі лише 3, і червоненький Is Red - серед цих трьох. ВІн солодкий, але не такий приторний, як жовтий Is. Він квітковий, літній, приємний, яскравий і енергійний. Такий, як італійське літо в саду з трояндами і геліотропом.
За легендою, це аналог Armani Si Passione. Як насправді, не знаю, бо не знайома з оригіналом. Дуже рекомендую, закохана в Cocolady Is Red Parfum вже 4 роки.
Cocolady Crystal
Звичайно, це впізнаваний Versace Bright Crystal. Спочатку мені дуже сподобався (флакон і аромат передані майже дослівно), а потім трохи розчарувалася.
Романтичний, ніжний аромат з часом псується, при чому - до вичерпання терміну прид атності. На перший план виступає гіркувата нота. Парфум не стає жахливим, але грубішає і втрачає шарм. Я люблю такі гіркуваті ноти, та тут щось розгубилася. Сподіваюся, виробник покращив і стабілізував формулу, бо це не діло. І флакон спачатку був рожевий, а став прозорим (як на фото). Мда.
Cocolady Black Crystal
На нього я повелась у першу чергу, а вже потім замовила всі інші флакони Cocolady. Адже він - версія улюбленого п'янкого Versace Crystal Noir, який я просто обожнюю. Цю п'янкість у Black Crystal передали, але аромат вийшов менш об'ємним і цікавим - на 4/5. Я повністю використала флакон, фото не буде.
А сам флакон був жахливої якості, я плювалася. Замовляла поштою у складі збірної посилки. Флакон пролився і запахтив усе, що міг, залишилися плями на пакуваннях. Сама пляшечка швидко вкрилася плямами, бордовий колір вицвів і перетворився на непорозуміння. Не знаю, чи можна таке рекомендувати - наче й непогано, але епік фейл.
Cocolady Madame
Для тих, хто хотів затестити Chanel Coco Mademoiselle L'Eau Privée, але за більш бюджетні кошти. Як на мене, краще взяти відливант. Але Cocolady Madame сам по собі проявляється достойно, мені сподобався.
В ньому троянда, пачулі та ще якісь ноти. На диво, така композиція звучить елегантно, пачулі дуже вдало використані, не здаються дивними і недоречними. Парфум ані трохи не солодкий. Його не соромно використовувати в офісі, але він - трохи не моя історія. До флакона претензій нема. Рекомендую.
Cocolady Mukalat
Просто катастрофа. Флакон тече, прищіпка на шийці флакона ржавіє, сам парфум смердить гнилою полуницею і приторно-солодкими хімічними карамельками. Він огидний. Якщо Montale Mukhallat (а саме його наслідують) такий самий, то це просто кошмар. Не беріть його, будете нецензурно лаятись.
Cocolady Aventu
Шикарний фужерний аромат, нереально подобається, користуюсь. При цьому дуже схожий на оригінал - Creed Aventus for Her (як на мене, чоловічий і жіночий Авентуси схожі між собою). Флакон падав, відбився кутик, але повністю не розбився. Надзвичайно рекомендую прихильницям фужерних парфумів. Фото не буде.
Cocolady Obsession 2
Особисто для мене - невиразний аромат, я його не впізнаю серед десятка інших. Звичайний, приємний, трохи кисленький, має виражені цитрусові ноти і, як мені здалося, краплю ванільки (хоча вона в піраміді не зазначена). Ніжний, але не зачепив. Форма флакона прозоро вказує, що це дюп Dior Addict 2. Чи схожий - не знаю, не в темі.
Cocolady Tenderness
Ніжний, легкий і приємний. Я б таким користувалась, але хочеться чогось більш виразного. Впізнавана форма флакона натякає на копіювання Chanel Chance Eau Tendre. Хоча звучить трохи простіше, а ле все одно привабливо. Мінус флакона - відпадає кришка, взагалі не тримається.
Висновки. Mira Max - заміна Cocolady?
Наскільки я бачу, зараз продаються залишки Cocolady в старих флаконах (як у мене), і з'явились парфуми під тими самими назвами, але під брендом Mira Max і в універальних прямокутних флаконах. Виробник один і той же - Mamozin. Підозрюю, що й аромакомпозиції ті самі, якщо помиляюсь - нехай знаючі люди мене виправлять.
Плюси Cocolady:
- за недорого можна отримати копії багатьох популярних ароматів;
- довго тримається запах (серед бюджетних парфумів це рідкість);
- флакони підійдуть для стилізацій та антуражу;
- довгий термін придатності (6 років).
Мінуси Cocolady:
- флакони дуууже часто протікають (особливо неприємно, якщо під час доставки);
- треба використати до кінця терміна придатності - після деякі аромати псуються;
- аромати відрізняються від оригіналів, більш прості і пласкі;
- не підійдуть для тих, кого бентежить порушення авторських прав (хоча є нюанси, але все одно зрозуміло, чим бренд "надихАвся").
Купляти чи ні? Зараз я б не стала купляти всі ці 10 флаконів підряд, підійшла би до питання більш вибірково. Для себе знайшла три класних аромати Cocolady: Is Red Parfum, Aventu, Black Crystal. Ціна приємна, стійкість дуже подобається. Флакони замінили - сподіваюсь, вони більше не протікають.
Якщо акуратно і продумано підійти до вибору аромату - впевнена, серед парфумів Cocolady (Mira Max) можна знайти щось цікавеньке.
Насправді я награлася репліками і хочу сказати, що оригінал вони не замінять майже ніколи. То нота не та (зазвичай або кисла, або якась важка), то стійкість, то парф композиція неочікувано руйнується, то флакон неприємно тримати. Особисто для мене зараз краще віднайти можливість придбати оригінал (мініатюра, розпив, акції). Але не зарікаюсь від покупки реплік у майбутньому.
Коментарі (0)