Yaroslava

Моє тріо гелів для вмивання

Моє тріо гелів для вмивання

З часом я почала розуміти, що мені недостатньо одного гелю для вмивання для очищення шкіри, так як я використовую різні доглядові засоби і вони потребують різної підготовки.

Зараз у своєму догляді я використовую три гелі для вмивання, а саме Fresh AHA cleansing gel від Christina, Azulene Soapless від Holy Land та гель для вмивання серії Nuance від Christina 🧴

Цей гель я використовую у вечері, якщо не планую використовувати активні сироватки (вітамін С або бакучиол) також використовую перед карбоксітеоапією та перед зволожуючими або поживними масками.

Як зазначає виробник, гель з альфагідроксильними кислотами від Christina призначене спеціально для глибокого очищення шкіри. Завдяки активним компонентам у складі засіб м'яко видаляє забруднення та ороговілі часточки, сприяє швидкій регенерації шкіри і перешкоджає її передчасному старінню. Саме через кислоти у складі я не поєдную його з активними засобами, бо може давати почервоніння, але як базовий очисник він дуже гарно очищує шкіру та добре змиває косметику з обличчя (не супер стійку)✨

Консистенція гелю доволі рідка, але зручно набирається з флакону з дозатором. Є доволі економічним у використанні💸

Має приємний легкий цитрусовий аромат🍋‍🟩

Склад гелю🧾

Deionized Water (Aqua), Butylene Glycol, Decyl Glucoside, Disodium Cocoamphodiacetate, Polysorbate-20, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycolic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Acrylates Copolymer, Hydroxyethylcellulose, Cucumis Sativus, (Cucumber) Fruit Extract, Trigonella Foenum Graecum Chlorphenesin, Fragrance, Becharg Bisaboldi bat dute eress) Extract

Склад гелю для вмивання містить такі компоненти:

1. Основа (розчинник):
Deionized Water (Aqua) – демінералізована вода, головний компонент.
Butylene Glycol – зволожувач, допомагає компонентам проникати в шкіру.

2. Поверхнево-активні речовини (ПАР) – очищення:
Decyl Glucoside – м’який ПАР з кокосової олії та глюкози, підходить для чутливої шкіри.
Disodium Cocoamphodiacetate – ніжний ПАР, який не пересушує шкіру.

3. Емульгатори та стабілізатори:
Polysorbate-20 – емульгатор, який допомагає змішуванню інгредієнтів.
Acrylates Copolymer – загущувач, створює гелеву текстуру.
Hydroxyethylcellulose – згущувач, утримує вологу.

4. Консерванти:
Phenoxyethanol – синтетичний консервант, запобігає розвитку бактерій.
Caprylyl Glycol – допоміжний консервант із зволожуючими властивостями.
Chlorphenesin – ще один консервант, захищає від мікроорганізмів.

5. Активні компоненти:
Glycolic Acid (гліколева кислота) – AHA-кислота для м’якого відлущування та оновлення шкіри.
Citric Acid (лимонна кислота) – регулятор pH, також має легкий відлущувальний ефект.
Sodium Hydroxide (гідроксид натрію) – регулятор pH, нейтралізує кислотність.
Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract (екстракт огірка) – заспокійливий і зволожуючий компонент.
Trigonella Foenum Graecum (екстракт пажитника) – може мати антиоксидантні та протизапальні властивості.
Becharg Bisaboldi bat dute eress) Extract – можливий екстракт рослинного походження

6. Ароматизатор:
Fragrance (парфумерна композиція) – додає запах, може викликати чутливість у деяких людей.

Гель містить м’які ПАР, гліколеву кислоту для відлущування, рослинні екстракти для заспокоєння, а також консерванти та ароматизатори. Підходить для очищення, оновлення шкіри, але може викликати чутливість через AHA-кислоти та ароматизатори. Якщо у вас чутлива або суха шкіра, варто протестувати на невеликій ділянці.

Цей гель мені я власниці комбінованої (нормальної з жирною Т зоною) шкіри ідеально підходить для базового догляду, єдине що якщо вмиватися ним зранку, то обов'язково застосовувати SPF, так як кислоти роблять шкіру більш чутливою до UV випромінювання. Але також саме кислоти у базовому догляді допомагають моїй шкірі не блищати як млинець у Т зоні, та попереджають формування комедонів.

Саме цей гель я повторюю останні років десять, періодично використовуючи щось нове, але всерівно згадуючи цей гель🪄

Тож власницям комбінованої або жирної шкіри дуже раджу спробувати 😊, бо співвідношення ефективності та вартості, прям дуже на користь ефективності ✨

Цей гель я використовую також частіше за все ввечері. Він добре очищує шкіру, змиває нестійкий макіяж та чудово поєднується з активним доглядом не провокуючи почервонінь, після цього гелю для вмивання я спокійно використовую будь-які активи так як він не має кислот або інших активних речовин у складі. Консистенція гелю також доволі рідка та добре набирається дозатором. Цей гель досить глибоко очищує шкіру, так що після його використання обов'язково потрібно зволожити шкіру.

Запах має нейтральний🪻

Склад🧾

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Cocamide DEA, Azulene, Ethylhexylglycer Citric Acid, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Benzophenone-4, Parfum (Fragrance), Blue 1 (Cl 42090), Yellow 5 (CI 19140), Red 33 (CІ 17200)

Аналіз складу гелю для вмивання обличчя📊

1. Основа (розчинник):
Water (Aqua) – основний інгредієнт, що забезпечує рідку текстуру.

2. Поверхнево-активні речовини (ПАР) – очищення:
Sodium Laureth Sulfate (SLES) – ефективний, але досить агресивний ПАР, що добре піниться і може пересушувати шкіру.
Cocamide MEA, Cocamide DEA – допоміжні ПАР, згущувачі та піноутворювачі, отримані з кокосової олії. DEA-компоненти можуть викликати подразнення при тривалому використанні.

3. Активні компоненти:
Azulene – заспокійливий компонент, що має протизапальні властивості (зазвичай отримують з ромашки).
Ethylhexylglycerin – зволожувач і підсилювач дії консервантів.
Citric Acid (лимонна кислота) – коригує pH, має легкі відлущувальні властивості.
Propylene Glycol – зволожуючий агент, допомагає проникненню інших компонентів у шкіру.

4. Консерванти та стабілізатори:
Phenoxyethanol – консервант, що запобігає росту бактерій.
Methylparaben – парабен, консервант, що подовжує термін зберігання (може викликати чутливість у деяких людей).
Benzophenone-4 – UV-фільтр, який захищає продукт від руйнування під впливом світла, але може подразнювати шкіру.

5. Ароматизатори та барвники:
Parfum (Fragrance) – штучний ароматизатор, може спричиняти алергічні реакції.
Blue 1 (CI 42090), Yellow 5 (CI 19140), Red 33 (CI 17200) – синтетичні барвники, використовуються для кольору, можуть подразнювати чутливу шкіру.

Цей гель містить агресивний ПАР (SLES), який може пересушувати шкіру, особливо якщо вона чутлива або схильна до подразнень. Azulene є заспокійливим компонентом, знаходиться у складі на четвертому місці тож мінімізує дію агресивну дію ПАР. Консерванти (особливо парабени) можуть бути проблемними для деяких людей, а штучні барвники та ароматизатори – потенційні подразники.

Кому може підходити:
✔ Жирна або комбінована шкіра, яка добре переносить SLES.

Кому не рекомендується:
✖ Чутлива, суха або схильна до подразнень шкіра.

Мені як власниці комбінованої (нормальної з жирною Т зоною) шкіри даний очисник добре очищує та не подразнює шкіру, а також добре поєднується з активами✨

А цей гель я використовую вранці, або коли відчуваю подразнення на шкірі. Він дуже м'яко та делікатно очищує шкіру обличчя.

Як зазначає виробник, це ефективний засіб для ретельного очищення шкіри без пересушування. Ідеально підходить для щоденного використання. Містить м’яку поверхнево-активну речовину рослинного походження (децилглюкозид), а також гідрофільний емолієнт на основі кокосової олії. Очищає шкіру, видаляючи залишки забруднення та омертвілі клітини. Екстракти граната та малини багаті на альфа-гідроксикислоти. Екстракт виноградних кісточок має антиоксидантні властивості. pH 4.0-5.0

Склад 🧾

Склад

Water (Aqua), PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Glycerin, Pentylene Glycol, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Sodium Lactate, Sodium PCA, Citric Acid, Caprylyl Glycol, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Cocamidopropyl Dimethylamine, Coconut Acid, Fragrance (Parfum), Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Punica Granatum Fruit Extract, Hexamethylindanopyran, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Hexyl Cinnamal, Fructose, Glycine, Niacinamide, Urea, Linalyl Acetate, Citronellol, Dimethyl Phenethyl Acetate, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Potassium Sorbate, Maltodextrin, Citrus Aurantium Peel Oil, Limonene, Inositol, Sorbic Acid, FD & C Red No. 4 (CI 14700)

Аналіз складу гелю для вмивання обличчя

1. Основа та зволоження:
Water (Aqua) – основний розчинник.
Glycerin – зволожувач, який утримує вологу в шкірі.
Pentylene Glycol – зволожуючий агент, що також має антимікробні властивості.

2. Очищувальні компоненти (ПАР):
PEG-7 Glyceryl Cocoate – м’який ПАР, отриманий із кокосової олії, також діє як емульгатор і зволожувач.
Cocamidopropyl Betaine – м’який амфотерний ПАР, який пом’якшує дію інших очищувальних компонентів.
Decyl Glucoside – один із найм’якших ПАР, підходить для чутливої шкіри.

3. Додаткові компоненти:
Sodium Chloride – загущувач, регулює консистенцію.
Citric Acid – регулює рівень pH, має легкий відлущувальний ефект.
Coconut Acid – має пом'якшувальні властивості.

4. Зволожуючі та відновлюючі компоненти (Natural Moisturizing Factors - NMF):
Sodium Lactate, Sodium PCA, Fructose, Glycine, Niacinamide, Urea, Inositol – входять до складу натурального зволожуючого фактора (NMF), допомагають підтримувати водний баланс шкіри, зменшують подразнення.

5. Активні екстракти:
Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract – антиоксидант, допомагає захищати шкіру від вільних радикалів.
Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract – зволожує, містить антиоксиданти, покращує тонус шкіри.
Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract – містить вітаміни та антиоксиданти, має протизапальні властивості.
Citrus Aurantium Peel Oil – ефірна олія, що надає аромат і може мати тонізуючий ефект.

6. Консерванти та стабілізатори:
Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid – безпечні консерванти, що запобігають розвитку бактерій.
Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol – підсилюють дію консервантів, також мають зволожуючі властивості.
Sodium Phytate – стабілізує формулу, запобігає окисленню.

7. Ароматизатори та барвники:
Fragrance (Parfum), Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Hexamethylindanopyran, Hexyl Cinnamal, Linalyl Acetate, Citronellol, Dimethyl Phenethyl Acetate, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene – синтетичні ароматизатори, деякі з них можуть викликати чутливість.
FD & C Red No. 4 (CI 14700) – синтетичний барвник.

✔ Переваги:

Містить м'які ПАР, які не пересушують шкіру.
Зволожуючі компоненти (NMF) допомагають підтримувати баланс вологи.
Екстракти гранату, винограду та малини забезпечують антиоксидантний захист.

✖ Можливі недоліки:
Наявність ароматизаторів і барвників може спричинити подразнення у чутливої шкіри.
Містить ефірні олії цитрусових, які можуть підвищити чутливість до сонця.

Для кого підходить:

✅ Нормальна, комбінована, жирна шкіра.
✅ Ті, хто шукає зволожуючий та м'який очищувальний засіб.

Кому варто бути обережним:

⚠ Люди з чутливою або схильною до алергії шкірою через ароматизатори та ефірні олії.
⚠ Якщо є реакція на синтетичні барвники.

Для мене цей гель виявився дуже м'яким у догляді, у порівнянні з Fresh AHA cleansing gel від Christina в ньому значно менша концентрація кислот, тому я не помітила ніяких подразнюючих реакцій при поєднанні з активними засобами також за рахунок м'яких пар я рідко використовую його у вечері, так як перед його використанням потрібно попередньо додатково видалити навіть легкий макіяж, а я про це згадую вже під струменями душу🙃

Буду ще його повторювати, так як мені він дуже підійшов для ранкового догляду🌞

21 березня, 2025
Yaroslava
21 березня, 2025