parfumerniy_kinozal

Чотири флакони без прелюдій або як я зіграла у парфумерну рулетку

Чотири флакони без прелюдій або як я зіграла у парфумерну рулетку

Частина 1

Іноді мені здається, що я дуже розумна людина. Все прораховую, порівнюю, читаю відгуки, купую пробники або відливанти для затесту, дивлюся огляди, роблю таблички в Excel (гаразд, останнього не роблю, але могла б!).

Але іноді... іноді в мені прокидається авантюристка. Або фея. Або парфманіяк. І я роблю вчинки, які інакше як безрозсудними не назвеш. Наприклад - замовляю відразу ЧОТИРИ повноформатні флакони парфумів наосліп. Без затесту, без блоттера, без «дайте спробувати на зап'ястя, я похожу, подумаю». Без найменшого шансу наперед зрозуміти, що там за звір у флаконі.

Просто читаю опис, відгуки і додаю в кошик.
Ну, тому що звучить красиво.
Ну, тому що знижка.
Ну тому що треба іноді довіряти всесвіту та своїй інтуїції. А чого ні?!

Ну ось посилка приїхала, я відкрила — і почалося. Кожному флакону дісталася своя роль, як у хорошій фільмотеці. Один — романтика, інший — артхаус, третій — драма, четвертий... нууу, ситком.

1. Kenzo L’eau Kenzo Floral – мій абсолютний фаворит. Це чиста, мила повітряна романтична комедія, де герої спочатку спотикаються, проливають каву один одному на сорочки, а потім цілуються на фоні квітучих садів. Півонія, троянда і кедр - звучить просто, але так жваво і легко! Я буквально відчуваю, як він усміхається на шкірі. Ні драми, ні складнощів — лише сонце, весна та гарний настрій. Кохання з першого подиху.

2. Lanvin Les Fleurs de Lanvin Blue Orchid - загадка у три акти. Це артхаус із легким саспенсом, де з перших кадрів ти не розумієш, що відбувається, але не можеш відірватися. Лимон та яблуко — наче яскравий титр, потім повільно розвертаються ірис з орхідеєю, а у фіналі — м'який мускус та боби тонка.

У базі він чимось схожий на This is Her Zadig & Voltaire, але не такий дифузний і легший і прозоріший. Він переливається, грає, змінюється. То солодкий, то прохолодний, то повітряний, то загадково шепоче. Красиво, стильно хочеться переглядати (і наносити) знову і знову.

3. Lanvin Sunny Magnolia - точно драма про кохання, з надривом і гарною музикою. На початку — дзвінкі, навіть трохи колючі фрукти, як емоційний діалог під дощем. Абрикос, мандарин – все голосно, яскраво, чутливо. Але потім настає тепло: жасмин, османтус, а під кінець — ваніль та мускус, м'який та ніжний шлейф. Він ніби каже: я не одразу пускаю тебе в серце, але якщо впущу - залишуся надовго.

4. DKNY Be Delicious Fresh Blossom - легкий, невибагливий ситком. Без глибини, без складних характерів просто фоном грає — і гаразд. Він фруктово-квітковий, приємний, не сперечаюся - але занадто рівний, без сюжету. Пшик - і все, зник. Ні драм, ні поворотів. Начебто б яблуко, грейпфрут, жасмин, а звучить як “сьогодні серія про пікнік”. Мені нудно. Але комусь, можливо, зайде як аромат на кожен день і ні про що не думати.

Ну що ж, моя парфумерна лотерея вдалася. Три з чотирьох ароматів мені справді сподобалися. Один — мій улюбленець, другий — цікавий та загадковий, третій — із характером та теплом. А те, що один виявився «занадто простим» — адже й у кіно іноді трапляється прохідний фільм, не страшно.

Але тепер маю нову весняну парфумерну колекцію — як міні-кінозбірник на всі випадки життя. Я задоволена.

Я порозношу і потестую ще ці аромати і пізніше напишу більш детально про кожний парфум свої враження і підберу для них кіноасоціації. Буде цікаво.

І так, я б, мабуть, зіграла в таку парфумерну рулетку ще раз. Це так бадьорить фантазію та емоції.

А ви купуєте парфуми наосліп? Були вдалі покупки? Діліться у коментарях!

07 квітня, 2025
parfumerniy_kinozal
07 квітня, 2025