Найароматніший с краб у моєму арсеналі 💚
Березовий скраб Lumene Puhdas
Всім привіт ✌
Про існування фінського бренду Lumene я дізналася випадково. Гартала сторінки makeup у пошуку очищаючого скрабу для комбінованої шкіри і натрапила на Lumene Puhdas. Ціна була приємною, а відгуки хорошими, тому вирішила спробувати. Ділюсь своїми враженнями 👇
🌿 Зовнішній виляд
Скраб представлений у м'якій, яскраво-зеленій тубі із пластику. *Упаковка частково була виготовлена з перероблених матеріалів.
Також продукт є веганським, тому що не містить інгредієнтів тваринного походження та не тестувався на тваринах.
Туба компактна і в принципі зручна у використанні. Кришка відкручується, тубу закриває щільно, не прокручується.
Об'єм: 75 мл, витрата дуже економічна.
🌿 Текстура та аромат
Скраб має гелеву консистенцію, середньої густини. Він тримає свою форму і в нанесенні дуже пластичний. На дотик відчувається легка липкість, але вона не відчутна у процесі використання.
У текстурі видно великі скрабуючі частинки коричневого кольору - швидше за все це березова кора. Також у текстурі є прозорі частинки, які не видно оку, але на дотик вони створюють ефект піску.
Абразивні частинки середньої жорсткості, але не дряпають шкіру. Загалом текстура дуже приємна).
Аромат у скрабу неймовірно смачний, літній, яскравий та насичений.
Він свіжо-солодкий та має яскравий запах абрикоса, що дивно, адже нічого абрикосового у складі немає).
Аромат відчувається в процесі нанесення, а також залишається на шкірі легким шлейфом ще на декілька годин. Мені це дуже подобається, але, можливо, такий варіант не підійде алергікам.
🌿 Трохи про склад
Виробник обіцяє 95% натуральних компонентів і звичайно ж бреше). Насправді склад включає в себе як натуральні, так і штучні компоненти (різні полімери та консерванти).
Проте, загалом склад непоганий та місцями навіть цікавий👇
Окрім березової кори та її соку, в складі скрабу Lumene Puhdas Deeply Purifying Birch Scrub є:
- Екстракт кори дерева Енантія хлорантова, який містить олеанову кислоту та дубильні речовини. Олеанова кислота має протизапальні та антибактеріальні властивості, допомагає зменшити видимість пор і регулювати вироблення себуму. Дубильні речовини зміцнюють та заспокоюють шкіру, зменшують запалення та роздратування.
- Алантоїн, який заспокоює та зволожує шкіру, а ментол допомагає охолодити та заспокоїти її.
- Силіка - має матуючі властивості та допомагає зменшити блиск шкіри.
🌿 У використанні
Я використовую скраб один раз на тиждень. Наношу на попередньо розпарену, вологу шкіру обличчя. Роблю масаж протягом 2-х хвилин, а потім змиваю теплою водою.
У процесі скрабування відчувається легкий ефект охолодження (то так працює ментол зі складу), який не викликає ніякого дискомфорту, а навпаки дарує шкірі приємну свіжість.
Скрабуючі частинки середньої жорсткості, їхня робота відчувається на шкірі, але очищення я б назвала делікатним, тому що скраб працює м'яко і зовсім не травмує шкіру.
* Звичайно, я не раджу використовувати скраб, якщо на шкірі є активні висипання.
Скраб добре змивається теплою водою, в процесі вмивання створює дуже легку пінку. Скрбируючі частинки не прилипають до шкіри, а також не налипають на поверхню раковини).
Після скрабу стандартно наношу тонер, заспокійливу сироватку і легкий зволожуючий крем.
🌿 Ефект
- Скраб відмінно очищує шкіру, після його використання відчувається чистота та свіжість. Щоправда, щодо глибокого очищення я б посперечалася, воно швидше поверхневе).
- Вирівнює тон шкіри шляхом її освітлення, він освітлює чорні цятки та інші недосконалості шкіри.
- Шкіра на дотик стає дуже гладкою та м'якою.
- Матує.
- Злегка звужує пори, але це не вау-ефект.
- Освіжає та піднімає настрій, завдяки своєму смачному аромату)
Коментарі (0)