Макіяж у стилі королеви Шарлоти
Як робити такий макіяж і куди його доцільно взагалі робити ?
Ще з давніх давен жінки прагнули бути гарними, заради краси були готові майже на все. У серіалі зображені жінки ХVII століття, але образи яких дуже адаптовані під сучасний стиль. 😉
У ті часи на обличчя наносили надмірну кількість засобі і виглядав той мейк звісно не так охайно, як в серіалі. Було актуально приділяти увагу щокам, губам та нігтям, які мали бути червоного відтінку.
Образи героїнь серіалу приваблюють ще й тому що в поведінці головних героїнь присутня грайливість та легкість (зверніть увагу , цими якостями наділені багато відомих героїнь минулого).
Стосунки та романтика, інтриги і пристрасті були тоді майже найважливішою частиною життя, люди королівського походження частенько розважались, тому грайливість та легкість в жінках дуже цінувалися.
В сучасному світі присутня така ж спрага до романтики, почуттів, легкості та розваг.
Наприклад, хтось з дівчат полюбляє намазати щоки рожевими рум'янами, бо хоче відчути себе як героїня серіалу, а насправді то все працює в нас, в дівчатах, підсвідомо.
👀 Як робити такий макіяж і куди його доцільно взагалі робити ?
Насправді такий макіяж дівчина може носити, як в повсякденному житті, так і піти в ньому на романтичну зустріч.
Червоні щоки та губи - запорука романтичного настрою.
Серіал, як ковток повітря, він пронизаний темою легкості . Тож не дивно що у макіяжі цю тенденцію збережено.
Давайте разом розберемо як зробити макіяж, що на екрані.
Інструкція :
1. Добре очистити шкіру.
2. Нанести щоденний крем. Пам’ятайте тільки у разі, коли шкіра добре підготовлена – будь який тональний засіб ляже гарно.
3. Після підготовчих етапів 1 та 2, наносимо базу по типу шкіри.
Це можуть бути засоби для сухої та зневодненої шкіри - VITAMIN ENRICHED FACE BASE, Bobbi Brown, для комбінованої - Yves Saint Laurent Top Secrets Instant Moisture Glow Makeup. Для жирного типу шкіри - Kiko Milano Hydra Pro Matte
4. За типом шкіри використовуємо СС, BB крем або тон.
Важливо: не перебільшити з кількістю нанесеного засобу. Мейк має здаватись дуже легким та повітряним.
5. Кремові рум'яна. Про них найбільше 👐
Мої фаворити - це Charlotte Tilbury, підходять як матові (для більш натурального ефекту) , так і з сяйвом (такі стануть у нагоді особливо влітку, бо дуже виграшно мерехтять на сонечку).
За кольорами : можуть бути рожеві, або персикові , залежно від того який підтон шкіри у вас. Можете фантазувати та не боятися.
Також я обожнюю Rare Beauty Stay Vulnerable Melting Cream Blush – кремові рум'яна Nearly Rose, Рум'яна Rare Beauty by Selena Gom Soft Pinch Liquid Blush matte nude pink Standart Matte.
Наносимо рум’яна поплескуючими рухами на щоки, на очі та губи.
6. Фіксуємо пудрою від YSL all hours setting powder або HourGlass - Vеil Translucent Setting Powder
7. Наносимо туш на вії від Lancôme hypnoze. Підходить засіб як чорного, так і коричневого кольору.
9. «Підчісуємо» брови засобом від Benefit Gimme Brow за кольором ваших брів.
Вуаля, ваш повсякденний Мейкап готов😉
Хотіла б ще звернути увагу та виділити таку цікавинку тих часів , яка особисто мені найбільш подобається - родимки, які прикріплювали на обличчя, шию, груди та навіть в інтимних місцях.
Кожна родимка мала своє символічне значення. Родимка над губою говорила про грайливість своєї господарки, на лобі – про величність, в кутку під оком – про пристрасть.
Якщо подивитись на відео та фото королеви, то помічаємо родимку в неї під оком.
Навіть не розуміючи значення, можна підсвідомо відчути, що вона транслює пристрасть.
Навіть сьогодні, родимки – це свого роду прикраса, яка підкреслює харизму та індивідуальність, тому мені подобається їх виділяти.
Чи застосовую у своїй практиці виділення або домальовування родимок ?
Мені подобається виділяти родимки , особливо коли бачу, що тональний засіб перекриває родимку/и, а вона/и пасують дівчинці – я можу зробити.
Ще кілька слів щодо загального образу ….
В ті часи, зачіски досягали майже 50-60 см у висоту і обов'язково підтримувалися різними дротами та підкладками. Це робилось задля того, щоб дівчина здавалась більш високою, зріст тоді дуже цінувався.
У повсякденному житті сьогодні навряд чи хтось буде використовувати подібну зачіску, бо по-перше, це не зручно, а по-друге, як мінімум, буде виглядати дивно. Але якщо ви все ж таки бажаєте поекспериментувати – це доречно робити на тематичних вечірках або влаштувати собі фотосессію в такому стилі.
Ніколи не втрачайте свою індивідуальність та не переставайте експериментувати.
З любов'ю, ваша KhatiaArt🥰
Коментарі (0)