День вишиванки в серці #proudbeukrainian ♥️

Для мене символами усього українського завжди були й будуть українські письменники, а особливу роль для мене відіграють Леся Українка та Тарас Григорович Шевченко.
Для мене Шевченко є прикладом мужності та одночасно талановитості. Його слова з поеми "Катерина" зараз ну дуже актуальні ,як і рядки з "Кавказу" та "Сну".
У своїх віршах та поемах він висловив думку всього українського народу .
Та навіть у своєму вірші "Заповіт", він розповідає про красу України ,про красу ланів ,Дніпра і круч,але й водночас засуджує умовні кайдани, які нав'язала жорстока імперія.
Поема "Катерина" ж розповідає про підступність та нещірість деяких людей: "Кохайтеся ж чорнобриві,та не з ..."
Леся Українка -Лариса Петрівна Косач асоціюється в мене з красою України,красою Волині та чимось загадковим. Нещодавно за мотивами "Лісової пісні " вийшов дуже класний мультик "Мавка" ,який просто зачаровує душу,така неймовірна українська атмосфера,гра на сопілці,чарівний ліс🥰😍
Я обожнюю всю цю загадковість лісів на Волині :мавок-духів ліса,які відчувають кожен подих рослин та тварин,лісовики,водяники,русалки-які є основними охоронцями лісу та не дадуть завдати йому шкоди будь-якою ціною,перелисники.
Взагалі я дуже довго можу перераховувати твори,які я обожнюю,бо українська література-це щось особливе,щось над чим можна довго міркувати та запам'ятати помилки з життя героїв.
Мій макіяж звісно не ідеальний, але сподівюсь ,що він надихне когось на те, щоб перечитати такі складні та такі важливі твори🥰