Їм солодке і це не впливає на мою шкіру


Щоб приносити більше користі своїй шкірі та організму слід зробити одну дуже просту річ - замінити звичайні нам цукерки в яких дуже багато «вільних» цукрів, на корисніші солодощі.

Наприклад:

1️⃣ Пастила та мармелад - залежно від фруктів, з яких виготовлені, вони містять різні групи вітамінів і мінералів: магній, залізо, калій, натрій, які позитивно впливають на нервову систему та кровообіг, а також не містять жирів і складаються з корисних вуглеводів.
2️⃣ Чорний шоколад - продукт із низьким інсуліновим і глікемічним індексом. Шоколад містить антиоксиданти, магній, який сприяє розслабленню, та триптофан – амінокислоту, яка має здатність підвищувати гормон радості серотонін.
3️⃣ Свіжі фрукти - фрукти у своєму складі містять клітковину, яка сповільнює всмоктування фруктози та глюкози в кишківнику. Рекомендовано обирати сезонні фрукти.
4️⃣ Сухофрукти - це дуже концентрований продукт. Необхідно розуміти: з якої порції свіжих фруктів вони виготовлені – стільки цукру та фруктози потрапить в організм.
5️⃣ Зефір - тільки якщо він виготовляється із фруктового пюре, білків та натуральних загусників. Зефір містить клітковину у вигляді пектину, яка сприяє уповільненню всмоктування глюкози.Пектин – це природний вуглевод, що сприяє регуляції рівня холестерину, збільшує стійкість організму до алергічних подразників, покращує кровообіг, виводить радіонукліди та стимулює загоєння ран.

У яку пору дня краще вживати солодощі?
Щоб смаколик приніс максимальну користь і не осів зайвими кілограмами, необхідно вживати його в першій половині дня, адже до 15:00 години в організмі відбувається активний вуглеводний обмін. Це сприяє кращому засвоєнню цукру та його замінників.
Найкраще вживати фрукти окремим прийомом їжі. Це може бути другий сніданок або перекус о 10:00–11:00 годині. 

Солодощі, які можна вживати щодня – це фрукти. Іноді можна поласувати шоколадом, сухофруктами, зефіром, мармеладом або пастилою.

Солодке не для всіх є тригером, але органіхм тільки зрадіє, якщо ми будемо їсти більше корисних продуктів.

Будьте красиві та здорові☺️


Я особисто обожнюю фрукти і пастилу, а які ласощі полюбляєш ти?