Мої RED FLAG 🚩 в догляді за шкірою

Насправді останнім часом їх назбиралося досить багато, сьогодні поділюся частиною з них з вами.

🚩Мило - іноді відмовляюся вірити, що в час великого вибору засобів не за всі гроші світу люди вмиваються милом. Зазвичай мило роблять на жирних кислот, а жир розчинає жир. ТОбто ви тупо розчиняєте повернхню шкіри, перетворюючи її на пергамент. Спочатку може здаватися, що все круто, але пізніше може бути або неводнення шкіри або шкіра буде надмірно продукувати себум.

🚩Скраби для обличчя - вони також травмують шкіру і нічого хорошо не несуть. Зараз є безліч м'яких засобів для ексфоліації, наприклад на основі ензимів ( тут залишила шпаргалку, яка полегшить тобі вибір https://club.makeup.com.ua/post/20262/).

🚩Вмивання до скрипу - ситуація схожа до мила, спочатку здається, що шкіра стає матовіша, а потім як бомбане жирку, що ви афігєєте по повній. Бо шкіра буде намагатся відновити свій захист від зовнішніх факторів. Тому котіки, так робить не треба!

🚩Смужки для носа від чорних цяток - взгалі тупа трата грошей, бо нічого вони не зроблять, окрім як пошкодити верхній шар шкіри. Бо тут треба обирати дієвіші методи наприколад та ж сама ензимна пудра або ензимний пілінг, кислоти - ці компоненти будуть працювати з себумом та м'яко відлущувати. Це все працюватиме з правильно сформованою базою.

🚩Спирт на прищі - це взагалі зашквар. Знаю, знаю бабусі так робили, мами так робити, але давайте ми не будемо. Бо замість того, щоб дати шкірі щось відновлююче, ти її нашкодиш ще більше підсушивши. Вона буде довше загоюватися, бо їй спочатку треба буде свій звичний бар'єр відновити, а вже потім вона до заживлення добереться.

Надіюся ви котики і таких помилок не допускаєтеся в своєму догляді.

Які гіршки у вас бувають?

P.S. Бити не буду 😂

Чому тут зникли чорнетки, я майже дописала пост і випадково не ту кнопку натиснула і закрилася вкладка, кілька хвилин злості і я вже написала другу версію, в якій в половину менше тексту)