Шпаргалка по догляду 4 part

Інгредієнти, які добре поєднуються один з одним:

  • Ретинол + гіалуронова кислота - при лікуванні ретинолом порушується шкірний барʼєр. Шкіра стає сухою, роздратованою і менш стійкою до зовнішніх чинників. Гіалуронова кислота допомагають у відновленні вологи і зміцненні шкіри. На початковому етапі лікування ретинолом ви можете використовувати крем з цими інгредієнтами перед застосуванням препарату з ретинолом.

  • Ретинол + ніацинамід (вітамін В3) - ще один інгредієнт, рекомендований для використання під час лікування ретинолом. Дослідження показали, що цей компонент стимулює синтез колагену і керамідів, які забезпечують цілісність шкірного барʼєру. В результаті, ніацинамід значно знижує побічні ефекти ретинолу.

  • Ретинол + сонцезахисний крем - використання ретинолу робить шкіру чутливою до сонячного світла, тому під час лікування ретинолом (навіть взимку!) Необхідно використовувати високий захист від ультрафіолету. В іншому випадку ми ризикуємо, що на шкірі зʼявиться пігментація. Крім того, ретинол рекомендується для нічного використання.

  • Вітамін С + ферулова кислота - ідеальне поєднання! Це потужні антиоксиданти, які запобігають окислювальному стресу і посилюють захист від ультрафіолетового випромінювання. Використовувана разом з вітаміном С ферулова кислота підвищує її стабільність і ефективність навіть у вісім разів.

  • Вітамін С + сонцезахисний крем - вітамін С допомагає боротися з вільними радикалами, які створюються надмірним впливом сонця і інших чинників навколишнього середовища. У той же час його дія може дратувати і підвищувати чутливість шкіри (в залежності від форми і концентрації), що робить шкіру менш стійкою до негативних впливів ультрафіолетового випромінювання. Тому вітамін С рекомендується використовувати з високим захистом від сонця. Використання одночасно з косметикою, що містить сонцезахисні засоби, підсилює їх захисні властивості.

Нижче залишаю варінати засобів ⬇️

Що любите поєднувати в своїй рутині?