Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 7: Земля

Земля – ​​єдина планета в нашій Сонячній системі, яка не отримала імені грецького чи римського божества.

Насправді Земля обертається навколо своєї осі за 23 години, 56 хвилин і 4 секунди. Але обертання Землі поступово сповільнюється, приблизно на 17 мілісекунд за сто років. Тож очікуємо, що за 140 мільйонів років тривалість дня збільшиться до 25 годин.

Якщо історію Землі стиснути до 24 год, тоді життя на ній з'явилося б о четвертій ранку, а наземні рослини – о 22:24. Унаслідок катастрофи о 23:41 вимерли б динозаври. Історія людства розпочалася б тільки о 23:58:43.

Земля єдине місце в Сонячній системі, де можна побачити повне сонячне затемнення.

В ядрі Землі існує досить золота, щоб покрити її повністю шаром понад 45 см.

У чайній ложці родючого українського чорнозему є більше живих організмів ніж всіх людей на Землі.

Коробочка Day 7: Земля. Вміст коробочки – крем для висвітлення шкіри навколо очей від темних кіл та зморшок Less Shadows. Такого крему я не знайшла ні на Makeup, ні на офіційному сайті. Варіанти три: або це лімітоване пакування їх крему для шкіри навколо очей з гіалуроновою кислотою 0,2% або ж лімітована версія крему для календаря чи новинка, яка скоро з’явиться в продажі.

По складу питання досліджу (чи крем той самий), але уже бачу, що на другому місці після води є сквалан - стабільніша версія сквалену - ліпід, який виробляють наші сальні залози для змащення та захисту шкіри. З віком його кількість зменшується, тому ця речовина рослинного чи тваринного походження є цінною у косметичних засобах.