Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 13: Марс

Через свій червоний відтінок безліч древніх народів вважали, що Марс вкритий кров'ю і саме тому він був названий на честь римського бога війни – Марса.

Насправді червона планета вкрита іржею (на поверхні велика кількістю оксиду заліза). Відтінок планети змінюється залежно від пір року, яких на Марсі також чотири.

Марсіанська доба триває 24 години і 37 хвилин, а рік майже у двічі довший за земний - 687 днів.

Температура на Марсі коливається від -153°C на полюсах взимку, до +25°C на екваторі влітку, в помірних широтах від -50°C зимової ночі, до 0°C літнім днем.

Через дуже розріджену атмосферу і слабке магнітне поле сонячна радіація безперешкодно випромінює поверхню планети.

Захід Сонця на Марсі синього кольору.

Згаслий марсіанський вулкан гора Олімп – є найвищою горою в Сонячній системі, а також на Марсі існує найбільший ударний кратер, його довжина становить 10 600 км, а ширина 8500 км.

В далекому минулому Марс мав повноцінну гідросферу. Залишки марсіанської води зараз зосереджені у полярних шапках, а також у підповерхневому шарі вічної мерзлоти завтовшки десятки та сотні метрів.

Марс має власний прапор. Його розробили інженери NASA і хоч він не має жодного офіційного статусу, він уже побував на орбіті. Він складається з трьох вертикальних смуг. Червона смуга символізує планету сьогодні, а зелена (рослини) і синя (вода) – майбутні етапи ймовірного освоєння Марсу людьми.

Відповідно до прорахунків SpaceX подорож на Марс в середньому триватиме 115 днів.

Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 13: Марс. Ця маленька коробочка привертала мою увагу. Довго думала, що там може бути 😊. Може, щось для губ? Але такий продукт був вчора. Виявилося, що це ароматична свічка "Тиха ніч". Аромат в незапаленому вигляді ненав’язливий та приємний. Нотки, які відчуваю: ваніль та запах сосни. Ще одне здивування – знайшла велику свічку «Тиха ніч» на Makeup. Навіть не знала, що в асортименті Mr.SCRUBBER є свічки.

Продукти для цього looks

Ароматична свічка "Тиха ніч"