Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 16: Скорпіон

Cузір’я Скорпіон включає 162 видимі неозброєним оком зірки, 7 з яких – навігаційні, тобто за ними можна орієнтуватися з землі та моря.

Унікальною особливістю Скорпіона є світність – його хвіст занурений в найяскравішу частину Галактики.

Найяскравіша зоря – Антарес (червоний надгігант). У перекладі з грецької – суперник Ареса (Марса).

Жало Скорпіона називають астеризм – це група зірок, яка має самостійну назву, хоч і входить у сузір’я.

Міф Давньої Греції розповідає, що богиня родючості Артеміда розсердилася на мисливця Оріона, який хвалився знищити всіх тварин на Землі і послала скорпіона втихомирити хвалька. Відбулася битва, в якій отруйний укус противника коштував юнакові життя. Після цього Зевс підніс обох на небо у вигляді сузір’їв. Причому в небесній географії «відображена» їх міфологічна історія: коли Скорпіон піднімається, Оріон заходить за горизонт, як би тікаючи.

Більшість стародавніх народів відразу прозвали це скупчення зірок Скорпіоном, винятком стали лише яванці. Вони дали ім’я сузір’ю Баньякангрем, що перекладається як «задумливий лебідь» або Калапа Дойонг - «схилилася кокосова пальма».

Коробочка Day 16: Скорпіон. Сьогоднішня знахідка - гель-кератолітик для видалення загрубілої шкіри та натоптнів. Виробник зазначає, що засіб видаляє мозолі і грубу шкіру, знімає верхній зроговілий шар, а також запобігає подальшому загрубінню шкіри. Чи здатний він зробити чудеса зі шкірою ніжок? Дізнаємось :). Відгуки неоднозначні, тому навряд чи сама придбала б цей продукт, а тепер маю нагоду спробувати.

Продукти для цього looks