Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 17: Сатурн

Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 17: Сатурн

Сатурн - друга за величиною планета нашої системи.

Сатурн класифікують як газовий гігант, він не має твердої поверхні. У верхніх шарах Сатурн в основному складається з льоду аміаку, під яким знаходяться хмари з водяної криги. Ближче до ядра - крижана суміш сірки та водню, а глибоко всередині саме ядро, утворене з металічного водню.

Через низьку щільність та високу швидкість обертання Сатурн приплюснутий на полюсах. Його полярний діаметр становить менше ніж 90% від екваторіального

Сатурт обертається навколо своєї осі за 10 год 34 хв, а навколо Сонця - за 29,4 земних років.

Сатурн має найбільшу кількість супутників (146 природних супутників станом на 2023 рік). Найбільший - Титан, який перевершує своїми розмірами Меркурій. Він складається в основному з водяного льоду і каменю. Його заморожена поверхня має озера рідкого метану і вкриті замерзлим азотом ландшафти. Це справжній крижаний світ.

У Сатурна найширші кільця в Сонячній системі. Вони складаються в основному зі шматків льоду і невеликої кількості вуглецевого пилу. Кільця знаходяться понад 120 700 км від планети, але надзвичайно тонкі: товщина близько 20 метрів.

Кільця Сатурна розділені на 7 груп, названих за алфавітом у порядку їх відкриття (Назовні від Сатурна; D, C, B, A, F, G та E).

Коробочка Day 17: Сатурн. Вміст – екстремально зволожувальна нічна маска для обличчя Good Night My Beauty. Виробник зазначає, що її потрібно нанести щільним шаром на 15 хв, а залишки засобу, що не увібрались розтерти масажними рухами або видалити ватним диском. Використовувати можна 2-3 рази в тиждень. Як на мене - корисний засіб під час опалювального сезону.