Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 21: Нептун

✨ Нептун найменший серед інших газових гігантів Сонячної системи: Юпітер, Сатурн та Уран, але масивніший, ніж Уран приблизно на 18%.

✨Нептун здійснює один оберт навколо Сонця за 164 роки.

✨Нептун – куля з газу та льоду, ймовірно, зі скелястим ядром.

✨Гравітація Нептуна лише на 17% сильніша за земну гравітацію і це найближча до земної гравітація у Сонячній системі.

✨Нептун має п’ять кілець, і всі вони названі на честь астрономів, які зробили важливі відкриття про Нептун – Галле, Ле Вер’є, Лассель, Араго та Адамс.

✨На Нептуні йдуть дощі з діамантів (вуглець під дією навколишнього середовища перетворюється на кристали алмазу, які повільно опускається до ядра планети).

✨Нептун це домівка для найшвидших вітрів у Сонячній системі. Їхня максимальна швидкість досягає 2400 км/год. Це приблизно вдвічі більше швидкості звуку на Землі.

✨Нептун відкрили 23 вересня 1846 року німецькі астрономи Йоганн Галле та Генріх д’Арре. Вони керувалися розрахунками, виконаними французьким ученим Урбеном Левер’є.

✨Першою людиною, яка побачила Нептун, був Галілео Галілей. Він відзначив планету на замальовках, зроблених 28 грудня 1612 року, а потім 28 січня 1613 року. На жаль, через примітивність свого телескопа, Галілей не міг розглянути диск планети та прийняв її за зорю.

Коробочка Day 20: Нептун. Вміст – крем для відновлення захисного бар’єру шкіри з фітостеролами Skin Balance. Доглядової косметики з такими речовинами ще не зустрічала (принаймні в назві). Упаковка на висоті – матова туба з глянцевим надруком.