Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 22: Водолій

✨ Сузір'я Водолій тьмяне, але містить понад 90 зірок, видимих неозброєним оком.

✨ У сузір’ї Водолія виділяють астеризм (група зірок, які добре видно неозброєним оком і мають свою власну назву) — «Глечик». Глечик складається з п’яти зірок, розташованих у вигляді англійської букви «Y».

✨ Найбільш яскраві зірки Водолія: Садальсууд та Садальмелик.

✨ У сузір'ї Водолія розташовується найхолодніша з відомих нам зірок, температура її поверхні становить лише близько 2700 градусів

✨ Назва сузір'я походить від латинської – «носій води» і вперше було зображене на ранніх вавилонських каменях як хлопчик, що виливав воду з вази. Він представляє бога Ана, який давав землі воду. Араби зобразили його як мула, що несе дві бочки з водою. Стародавні єгиптяни пов’язували це з щорічною повінню Нілу навесні.

✨ Арат і Птолемей називали сузір'я "Водолієм" і представляли як хлопця, що ллє воду з глека в рот Південній Рибі. Греки у Водолії змальовували відразу декілька міфічних персонажів, наприклад, Ганімеда – троянського хлопця, що став виночерпієм на Олімпі; Девкаліона – героя усесвітнього потопу і Кекропа – древнього царя Афін.

Коробочка Day 22: Водолій. Сьогоднішній подаруночок – крем для стоп від тріщин для дуже сухої шкіри з ефірною олією лимона. Виробник зазначає, що для кращого результату треба наносити крем перед сном та одягати шкарпетки. Тут проблем точно не буде, бо я 9 місяців в році сплю в шкарпетках 😂 Хіба так роблять не всі?
Пропри те, що крем запаяний алюмінієвою мембраною, при відкритті кришки відчувається слабкий лимонний аромат.