Cosmogram Mr.SCRUBBER - Day 24: Місяць

✨ Місяць - єдине космічне тіло за межами Землі, куди ступала нога людини.

✨ Місяць є п'ятим за величиною супутником з 190+ в Сонячній системі.

✨ Період обертання Місяця навколо Землі становить 27,32 дня. Обертання навколо своєї осі та оборот навколо Землі збігаються за часом, що пояснює чому супутник нашої планети повернений до неї завжди однією стороною.

✨ Існує таке поняття як «Темна сторона Місяця». Насправді воно помилкове і пов'язане з попереднім фактом.

✨ Місяць віддаляється приблизно на 3,78 см від нашої планети щороку.

✨ В середньому, температура його поверхні становить – 107 градусів Цельсія вдень, і – 153 градуси вночі.

✨ Хоча з того часу, як остання людина ходила по поверхні Місяця пройшло п’ять десятиліть, через відсутність вітрів і атмосферних опадів, сліди астронавтів, залишені там, залишаються абсолютно недоторканими.

✨ Серед залишених на поверхні нашого супутника астронавтами артефактів – два м’ячі для гольфа, мініатюрний малюнок Енді Уорхола і послання королеви Єлизавети II.

✨ Американський геолог і планетолог Юджин Шумейкер – перша і єдина людина, чиї останки були поховані на Місяці. NASA відправило його прах на поверхню Місяця за допомогою апарату Lunar Prospector в 1998 році.

✨ На Місяці є справжній пам'ятник загиблим космонавтам. Він являє собою невелику людину в скафандрі (до 10 сантиметрів) зроблену з алюмінію. З фігуркою присутній і табличка з іменами загиблих людей.

Коробочка Day 24: Місяць. Остання комірка чудового адвент-календаря Cosmogram – сяйний крем для тіла Peony in Love. Туба ніжно-рожевого кольору з чорним надруком. Додаткова алюмінієва мембрана для захисту вмісту. Усе чарівно ✨

Останній день відкривання чарівного адвент-календаря. Все, що таємничо приховувалося в його коробочках 🎁, зараз відкрито – мініатюрки та повнорозмірні продукти, які дали можна познайомитися з брендом. Дизайн – справжній витвір мистецтва, наповнений чарами та казковістю. Але головне – позитивні емоції, що супроводжують щоденне відкриття коробочок ✨.

Дякую, що читали мої дописи. Протягом цього часу я дізналась багато цікавого про Всесвіт, сузір'я та планети. Сподіваюся, що обрані факти зацікавили й вас.

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

Продукти для цього looks

Адвент календар