Лазерна епіляція, мій досвід. ч 1

Привіт дівчата ! Під дописом про б'юті плани 2024 виник інтерес про лазерну епіляцію , спочатку я подумала "та що там розповідати, там 2 слова" потім почала відповідати у коментарях, і зрозуміла, що тих "2 х слів" вистачить на допис, або навіть декілька дописів 😅 Тож ділюсь досвідом )

Одразу вкажу свої вихідні дані: в мене темне волосся по всьому тілу - це для лазерки - ідеально )

Трохи передісторії . До лазерки я спробувала майже все - голилась, прибирала волосся кремом, воском, ходила на шугаринг, дряпала себе домашнім електроепілятором. І якщо ноги та руки - це не така вже і страшна проблема - усі вищезазначені методи з ними + - справлялися, то зона пахв і зона бікіні це просто був біль - у прямому сенсі, і це при тому, що у мене високий больовий поріг. І навіть неболісне гоління потім нагороджувало цупкою щетиною в усіх м'яких місцях.

Прибираю волосся, я років десь з 18 , наразі мені 36 , і це моє особисте рішення - я терпіти не можу шерсть на собі, а враховуючи наскількі я потію, то в зоні пахв та бікіні, це ще і питання гігєни, яку легше підтримувати без волосся у цих зонах. "Натуральність" - не моя історія.

Тепер по самій процедурі, бо навколо неї як виявилось ходить купа міфів і легенд. Саме смішне, що мені доводилося чути, це те що не можна робити лазерну епіляцію доки не народиш, бо вона може викликати рак "по жіночому" 🤦‍♀️ Як аж туди має добити лазер який працює у межах шкіри мені так і не пояснили ))

У лазерки є дійсно ряд протипоказаннь, і адекватний майстер має при зверненні обов'язково уточнити це у вас (про всяк випадок, це : онкологія, цукровий діабет, вагітність, варикозне розширення вен, епілепсія, активні шкірні хвороби чи травми у тій зоні де збираєтесь робити процедуру, ви приймаєте антикоагулянти чи антибіотики, певні серцево судинні захворювання і т і ) Якщо, майстер не заікнувся спитати це вже перший дзвіночок, що треба пошукати іншого.

З приводу антибіотиків, можу від себе додати, чому не треба. Я була уже на десь 5му сеансі, коли мені видалили зуб мудрості, і з цього приводу назначили антибіотик коротким курсом, оскільки це не захворювання прям, я вирішила проігнорувати і пішла за розкладом на лазерку - мама мія, я верещала як смажена курка , шкіра стала гіпер чутливою, ні до ні після такого не було. Короче, якщо вам також доведеться захворіти от так у процесі - краще пропустіть сеанс. На якість сеансу доречі не вплинуло - волосся зменшилось.

Про сам лазер. Я для себе обрала - діодний - бо він багато де є , і має хорошу ефективність. Подружка робила александритовим (але ще років 7 назад ) теж задоволена, але наскільки я зрозуміла на ньому часто в ті часи бували опіки. Про неодимовий ходять легенди що він "бачить" навіть світле волосся, але самі майстри сором'язливо посміхаються , коли це чують ) ну і знайти його не кругом можна.

Є ще группа "фото епіляції" - його полюбляють встановлювати невеликі салони, бо апарати цього типу дешевші, вартість процедури спокусливіша для клієнтів - на виході спочатку ніби є ефект, а потім з'являється категорія розчарованих людей "я зробила лазерку і за пів року заросла знову , вона не ефективна" (деякі не дуже чесні майстри видають їх за діодну епіляцію) Перевірити - назву апарату загуглити і самому прочитати, що воно таке.

І ще є один біль у лазерів, це "відстріляна" голівка. Кожен апарат розрахований на певну кількість спалахів, після чого ефективність буде знижена і треба робити заміну -а це гроші - і тут на совісті майстра/салону. З цієї ж причини з'являються "я робила, а воно мені нічого не дало". З цієї причини, коли я робила не купувала пакет, а робила оплату попроцедурно, щоб спочатку побачити ефективність. Тут певно класно мати подругу з лазерним апаратом, яка точно не намахає 😂 , але моя нажаль у іншій країні)

Про підготовку до лазерки

Нюанс, який я не знала "до" ) Так от, якщо ви прибираєте волосся видиранням (чи то шугаринг/віск/хоч пінцетом) , то швидше за все ваше волосся стало більш тоненьким (навіть якщо воно темне) , пушковим - лазер буде його погано "бачити", ну тобто ефективність буде, але повільна. Хочете кращого і швидшого результату треба місяці за 2-3 повернутися до гоління.

Ніякого засмагання!!! треба щоб був контраст - максимально світла шкіра + темне волосся. Якщо від природи смаглява шкіра - пишуть неодимовий лазер врятує, але якщо чесно не досліджувала це питання, бо воно мене не торкнулося.

Перед самою процедурою треба голитися "вчасно" : якщо процедура "завтра" то оптимально голитися ввечері.

Що за моїми спостереженнями : якщо поголитися буквально перед самою процедурою (майстер і в кабінеті може це зробити якщо взагалі торба і забули) - буде низька ефективність , ну так буде "тепленько" і все. Якщо поголитися сильно зарано, і встигнути підзарости - буде "пробивати" так що ой вей - буде боляче (опіків не буде, ефективність буде, але буде боляче)

Після - сонцезахисний крем з SPF 50 мінімум - відрами, на всю поверхню, щоб випадково не підзасмагнути.

Про мене :

Робила - пахви, руки, зону бікіні повністю, ноги повністю.

По рукам, майстер одразу сказала, що не впевнена , в мене дуже тонкі волоски (до цього прибирала їх домашнім електроепілятором), я наполягла спробувати.

По факту, за 2 сеанси випали ті волоски які були темними і виділялись , пушок і світлі ні куди не ділись, тому з рукаи ми закінчили. (у наступному заході буду пробувати знову.)

Видимий результат джесь з 2го сенсу.

По відчуттям - тепленько, трохи щипає , якщо відросло гоління, то не трохи ) Единий справді болючий раз був, як писала вище, коли пила антибіотики. Опіків чи чогось подібного не було жодного разу.

Пахви і бікіні - почали йти в першу чергу і помітно швидко. І окрім зменшення кількості волосся те що відростало стало більш тонким і м'яким. З ногами процес йшов повільніше, бо "до" я їх дряпала домашнім електроепілятором (і про те що треба кинути це діло за кілька місяців я не знала тоді) Зробила всього 7 сеансів, але довелося припинити у зв'язку з від'їздом.

Наразі минуло 7 місяців з останньої процедури, підзаросла трохи, але волосся залишається таким же тонким, кількість менша ніж "до" , голиться доводиться але не так часто як раніше, щетини немає взагалі. Планую таки продовжити, сподіваюсь плани на зуби не вб'ють фінансово плани на лазерку 😅 Мені тут вже розповіли про якийсь класний новий лазер, що прям рідко і супер ефективно. Ну подивимось. Як тільки так зразу, досвідом і враженнями поділюсь із вами )

Продукти для цього looks