#donotdothat

Красуня Білень Дар'я🦉 висвітлила дуже цікаву тему про наші юнацькі експерименти, які зараз можуть викликати у нас лише усмішку або ж, навпаки, мають свої неприємні наслідки й сьогодні.

Мій ТОП експериментів:

Тіло

Одна з найболючіших тем для мене, яка мала довготривалі наслідки, будучи підлітком у віці 13-14 років, потрапила під вплив популярної тенденції у той час до надмірної худоби. У пошуках ідеальної фігури я піддалася жорстким дієтам (пиття лише води протягом кількох днів або обмеження щоденного раціону до 200 калорій). Це призвело до розвитку різних розладів: рхп, анорексії та булімії, з якими я боролася протягом тривалого періоду часу.

Волосся

Обійшлося без фарбування, стрижок, що вже дуже добре.

Але ополіскування оцтом, узваром з кропиви - все це було. А ще ламінування желатином))

Шкіра

Обличчя також страждало не менше. Виявилося, що майже кожна з клубу використовувала той самий зловісний скраб з «абрикосовими кісточками», який спричинив у мене купероз. Щодо різноманітних масок, то використовувалося все, що можна було знайти в холодильнику 😂

А от зайвого волосся на тілі я намагалася позбутися цукровую пастою, типу шугаринг в домашніх умовах. Пам’ятаю, як вивчала правильні пропорції для її варіння. На жаль, в результаті отримала опік на нозі від тієї гарячої суміші.

Іноді наші експерименти були веселими, а іноді призводили до жахливих наслідків, але це все допомогло нам здобути досвід.

Спостерігаючи за сучасними підлітками, щиро заздрю їхньому доступу до великої кількості інформації про догляд за собою. Не можу сказати, що раніше такого не було, але тоді знайти інформацію про скраб з соди та солі можна було простіше та швидше, ніж знайти кваліфікованого спеціаліста. Наша мета сьогодні – давати молоді правильний приклад. Чудово, що зараз спостерігається культ здорового способу життя, оскільки здоров’я – це найголовніше.