#Donotdothat

Всім привіт✌️

Я сьогодні цілий день думаю над тим, щоб написати в челенджі, який придумала Білень Дар'я🦉 . Я не можу згадати жодних супер-страшних експериментів зі своєю зовнішністю: я не робила маски для обличчя з продуктів, не робила цибульні маски для волосся і навіть не стригла сама собі гривку). Деякі історії дівчат мене ввели у справжній ступор, бо деякі рецепти я взагалі бачу вперше у житті😲.

Чому мій підлітковий період був таким "нудним" на експеременти)?

  • Мама побудувала зі мною такі супер-довірчі стосунки, що я їй розповідала та й розповідаю кожен свій крок, у тому числі і у б'ют-сфері). Вона була моїм фільтром дивних експериментів, за що їй велике дякую❤️
  • Я сама по собі не дуже люблю експерименти. Ну знаєте, всі у підлітковому віці хотіли пірсинг чи тату, я ж не хотіла і не хочу досі. Моя мама в якийсь час дуже мене вмовляла проколоти пупок і хрящі на вухах, але я була кремінь). Тому, вона пішла робити пірсинг із моєю сестрою🤣.
  • Мене не дуже цікавили всі ці б'юті-поради. У журналах мені було цікаво читати гороскопи, плітки про зірок та всякі психологічні поради). Мене цікавила лише декоративна косметика, її мені було цікаво обирати та купувати. Все щодо догляду, то купувала мама і я особливо не вникала в цей процес.

Однак, незважаючи на це, все ж таки були деякі моментики, які я б хотіла розповісти:

  1. Мелірування. У моєму підлітковому віці – це було суперпопулярним і мені теж дуже хотілося. Плюс до всього, моя сестра тоді була світленька і робила собі рожеві пасма - це була моя мрія. Мама всіляко перешкоджала цій витівці, але поки вона була у відрядженні, я вмовила свою хрещену зробити мені ті заповітні, рожеві пасма і вона погодилася, тому що вже робила їх моїй сестрі). Підсумок – іржаві пасма, які виглядали просто жахливо. Ніхто чомусь не врахував, що на темному волоссі вони не вийдуть рожевими, але що було робити). Через це, мені довелося зафарбовувати цей рудий - білим, який виходив жовтим. Моє волосся виглядало жахливо і псувалося з кожним фарбуванням, все більше і більше, тому що мелірування відбувалося у домашніх умовах. Закінчилося це аж в 9 класі, коли мама повела мене в салон і мене вивели у темно-шоколадний колір). Волосся я лікувала ще ох як довго.
  2. Перше гоління. У мене сталося десь у 12 років, мама мені все показала та розповіла, купила мені новеньку, рожеву бритву. Перше гоління пройшло успішно, а в друге я вирішила, що треба поголити пушкове волосся на животі та грудях, а потім ще й руки поголила. Підсумок - чорне, жорстке і колосисте волосся, якого я дуже соромилася і це було моїм комплексом довгі роки, поки я не обзавелася фотоепілятором.
  3. Не перше, але також гоління. Я почала голити ноги "на суху"... Просто сухою бритвою по сухих ногах. Це тому, що я дуже поспішала гуляти і робила це за 10 хвилин до виходу. Підсумок - подразнення та вросле волосся, через яке я взагалі не носила шорти та спідниці, знову ж таки, до покупки фотоепілятора.
  4. Умивання водою. У підлітковому віці мені мама купувала якісь гелі для вмивання і навіть тоніки (типу Nivea та Garnier - тоді вони були у топі), але користувалася я ними через раз. Мені не подобався цей процес, простіше було просто вмитися водою і я так робила досить довго, напевно, навіть до 1-го курсу університету.
  5. Дьогтьове мило. Десь у 22 роки в мене почались жахливі висипи, на шкірі не було живого місця. Тоді, я вже жила не з мамою, але вона мені сказала, що потрібно йти до дерматолога, щоб прописав лікування. Що ж він мені прописав, цей диво-"лікар"? Правильно - дьогтьове мило, щодня, вранці і ввечері. Звичайно, що шкіра висушилася, висипи не пройшли, а до них ще додалися жахливі лущення....Дивно, але нещодавно мій хлопець звернувся до "дерматолога" та отримав таку саму пораду - на мій жаль, він користується цим милом щодня і йому подобається це очищення "до скрипу", відмовити його від цієї витівки я не можу зовсім, тому що "лікар сказав, лікар розуміється"((
  6. Боротьба з чорними цятками та сальними нитками. Тоді був якийсь бум на ці маски-плівки, тому я активно їх купувала та відривала зі свого обличчя разом зі шкірою, через це, деякі ділянки шкіри були зчесані, наче я прочухала обличчям по асфальту. Але це не все, в мене ще була косметологічна петля, якою я прокалувала нос та так сильно давила, що на носі з'являлися гемматоми та набряки.
  7. Ромашковий чай. У мене хронічний кон'юктивіт і в період загострення лікар завжди прописував ромашку для промивання очей, звичайно, в поєднанні з ліками. Мені дуже подобалося, що ромашка знімає набряклість, тому я ввела її у свою рутину). Я змочувала ватяні диски в ромашковому чаї і накладала їх на 10 хвилин на очі, щось на кшталт патчів). Якщо чесно, то я не думаю, що це приносило мені якусь шкоду, тим більше, що ефект справді був).
  8. Кавовий скраб - це класика), я брала кавову гущу, додавала туди пару крапель кокосової олії та пару крапель гелю для душу – скраб у домашніх умовах готовий). Такий скраб використовувала виключно для тіла, але знаєте, я і в цьому не бачила та й не бачу великої шкоди).

Напевно на цьому все, більше нічого кримінального пригадати не можу). Список доволі нудний у порівнянні з іншими дівчатками, але маємо, що маємо).

Дякую за увагу💕

P.s любі дівчатка, вибачте, що я зараз не дуже активно читаю дописи та коментую їх, не встигаю + до всього, отримала не дуже приємні коментарі від користувачів сайту makeup, щодо не чесності та "реклами" у своїх дописах, що трохи мене засмутило та якось відбило бажання щось писати☹️. Дуже сподіваюся, що ці мої депресивні настрої пройдуть і я знову повернуся до вас з активністю💕