#donotdothat або Три історії про «майстрів»

Ох дівчата , начиталась ваших смішних (і не дуже ) історій та вирішила написати пару своїх смішних історій , хоча не знала що і писати спочатку 😁 Дякую Білень Дар'я🦉 за прикольний челенж 🤩

Якщо пройтись по пунктикам Дар‘ї , то я і досі використовую тоніки зі спиртом (і на бачу нічого такого в них, хоч і шкіра нормальна) , але я використовую пару раз на тиждень у вечірній бьюті рутині та маю своїх фаворитів.

Скраб Чиста лінія був в мене малиновий , більш ніжний , а ось абрикосовим скрабувала тіло 😁

А так, не пам’ятаю щоб я випробувала якісь народні рецепти , а я ще той експериментор, але ніколи якось не було довіри в ось ці натуральні маски чи миття волосся яйцями 😬 про те що дівчата красили йодом нігті дізналась тут 😱

Але кубики льоду робила , це не Тамарини Помідорчики , я відварювала бьюті - зілля, з різних корисних травок з аптеки по типу ромашки , полин, нагідки, ще якісь не пам’ятаю , процежувала і заморожувала ))) не знаю чи була користь для шкіри , але зранку кубики льоду бодрили шкіру )))

Моя мама робила морковну маску для обличчя , потім ходила пару днів з помаранчевим обличчям 😁

Але історії , як не треба робити , були тоді , коли я по незнанню та молодому віці , обирала недо майстрів.

Це домашні майстри та майстри - самоучки. Це поодинокі випадки коли я була у таких майстрів , але висновки давно зробила , а коли потім дізналась всі етапи стерилізації (попрацювала в нігтевій індустрії ) , так стерилізації можуть в салоні також не притримуватись , але вдома набагато більший відсоток .

  1. Майстриня Нігтів

Я студентка перших курсів , повірте це було дуже давно , тоді тільки почались в моді акрилові нігті , ну і мені захотілось , на салон грошей не було. Майстриню знайшла в якоїсь групі в соц.мережі , глянула пару фото було (І не було ще супер відгуків як зараз в гуглі чи ще десь і соцмережа була інша), Цінник був невеликий, роботи показались навіть акуратними, по адресі вона знаходилась десь не дуже далеко ну і я вирішила зробити собі перші нігті 😬 По-перше я шукала цю адресу дуже довго бо телефони тоді були старого зразка і навігатора як такового не було була тільки карта. Коли я до неї прийшла додому то кімната в якій вона збиралась робити нігті була вся заставлена якимось хламом, Особистими речами, дитячими іграшками, все це валялась на підлозі, на дивані і біля вікна стояв столик з приладдям для нігтів. Тільки я зайшла в квартиру вона сказала що вона до варю суп і там в іншій кімнаті був її чоловік і дитина, ну обстановка така собі. Почали ми робити ці нігті , вона мене спитала який я хочу дизайн, я вибрала з її ж запропонованих дизайнів ; вона спитала: яку я хочу довжину, Так як я ніколи не робила нігті і не знала які там характеристики тої довжини і я запропонувала щоб вона мені зробила нігті довгі але не екстремально довгі. Весь процес поки вона мені робила нігті вона мені розповідала якісь моменти свого особистого життя які я просто не хотіла знати, це мені не цікаво і взагалі такі розмови нетичні , але вона продовжувала розповідати там про дитину , про чоловіка , по інтимне їх життя , про розлучення сестри і тому подібне 🙈 Потім прийшла ця сестра і вона переключила розмову на неї і не повірите : при мені почали обговорювати мене ж. 😱 Доробила вона ці нігті , я вийшла від неї і пішла ловити маршрутку щоб доїхати додому, і яке було моє здивування, я одразу цього не помітила, що вона мені зробила нігті не просто довгі, а дуже довгі і широкі, при цьому моя рідна нігтьового пластина досить вузька , тобто нігті були настільки непропорціональні, Що коли під’їхала маршрутка я просто не змогла відкрити двері тому що я не могла кінчиками пальців дістатись до ручки, бо нігті були дуже довгі 🤣 А на слідуючий день іти в універ і писати довгі конспекти, ну якось я приловчилась ,але потім так до неї більше і не їздила , як зняла нігті.

2. Макіяж Джокера

Студентські роки, я часто ходила моделлю на зачіски та іноді на макіяж.

На зачіски мені було цікаво ходити + потім з гарними зачісками я ходила то на побачення, то на якісь фотосесії, то просто прогулятись з гарними локонами завжди приємніше. А на макіяж ходила ще перед своїми макіяжними курсами подивитись якими техніками фарбують, якими продуктами, як поводять себе з клієнтом, тобто більше з пізнавальною точки зору.

Також пішла я також по оголошенню, майстриня була не вдома , але знімала кімнатку в досить страшному приміщенні, хоч і в центрі міста. Перше що мені не сподобалось , це те що крім якоїсь плюс мінус нормальної косметики , в неї побачила багато китайської з відомого всім онлайн - магазину особливо , це були засоби для губ, які вона наносила прям з аплікатора клієнтам на губи.

Тобто я , як людина яка ходить завжди з антисептиком , була трошки в шоці з такої антисанітарії. Але смішне було в іншому: Вони запропонували мені денний макіяж з яскравим акцентом.

Я нічого такого не роблю зі своїми бровами, я їх іноді підфарбовую олівцем та тінт гелем, іноді просто прозорим гелем . Я не люблю на собі дуже чіткі та яскраві брови. Вони мені запропонували не просто пофарбувати олівцем брови, а пофарбувати реальною фарбою , я звісно відмовилась, Бо по типу їм не сподобались мої брови 🤣 Щоб не писати багато тексту просто скажу що коли я глянула в дзеркало після ось цього макіяжу - мені просто було дуже смішно, Тому що такого макіяжу я ще не бачила. 🤣Уявіть собі дуже щільний тон без підготовки шкіри , прям нереальний контуринг, дуже яскраві помаранчеві тіні і це тіпа денний макіяж, губи я попросила не фарбувати , їх дофарбувала своєю помадою, і головне брови: брови були більші за мої рідні десь в 2 Раза 🤣 Ще у них в офісі було не дуже гарне освітлення і коли я вийшла на вулицю і глянула в дзеркало то побачила шо брови такі гігантські , ще й шоколадного відтінку , що було стидно їхати додому.

3. Сива Мальвіна

Моє волосся було різного кольору у різному віці, наприклад 10 років я була з чисто чорним , а іноді і сине-чорним волоссям, іноді я його розбавляла червоними прядками (бо Джаред Лето тоді задав моду ) 😁 Потім в мене було мідне волосся, потім червоний градієнт, потім руде , було рожеве, блакитне, сіре немов платина, просто блонд. Тобто ви зрозуміли що волосся в мене було різного кольору і воно було готове до будь-яких експериментів як і шкіра голови.

Знову ж по оголошенню пішла я у найближчий салон на районі , так мовити, бо треба було пофарбувати волосся , зазвичай я сама вибираю собі фарби, ну тоді не було часу , мені треба було через декілька днів іти на один захід святковий, тому щоб не шукати фарбу, я вирішила швиденько піти в салон . Показала майстрині фото відтінку який я хочу це був звичайний Блонд без жовтизни але і без холодних відтінків. Просто нормальний блонд. Вона сказала що без проблем такий колір зробить ну і давай фарбувати. По-перше коли вона мені нанесла 1-й етап на волосся в мене почала настільки пекти та свербіти шкіра голови що я навіть не можу передати , це пішла як якась реакція (Знову ж повторюсь що до цього салону я фарбувала волосся 150 раз всіми фарбами і ніколи такого не було), Ледь витримав все це фарбування вона змила цей засіб і нанесла тонування. Я вже в дзеркалі бачила що моє волосся м’яко сказать сиве з блакитним підтоном . Вона сказала це норм, змиємо фарбу то тон буде норм. Змили фарбу , тон був як сива мальвіна , страшне … але найгірше те, що потім як я вже прийшла додому , зрозуміла що частина скальпу в опіках , це був реальний хімічний опік який я відновлювала не один місяць . Про волосся взагалі мовчу , воно було сухе , блякле та незрозумілого відтінку .

Так , ці історії це були дуже давно , але після них я зробила висновки для себе , тому не ходжу до домашніх майстрів , в невідомі салони , а тільки в перевірені . Чесно , мені простіше самий собі зробити манікюр чи фарбування , чим потім переживати за стерилізацію чи колір волосся , якщо я не впевнена в майстрі чи салоні .

Ого , оце тексту написала 🤣 вже зранку почитаю нові дописи дівчат 💕