#dayoflovemakeupclub or You can leave your hat on!)

Коли я обирала фільм для челенджу, то зрозуміла, що відтворити образ улюбленої героїні з однойменної стрічки Амелі в мене не вийде, бо типаж зовнішності кардинально інший🙃. Тож пішла іншим шляхом - і згадала найстильнішу та просто шикарну Кім Бейсінджер, яка зіграла Елізабет в культовій еротичній мелодрамі 9 1/2 тижнів ❤️.

На цьому моменті скоріш за все, більшість читачів 20+ пожмуть плечима, адже не знають, що це за стрічка така)). Тож я трохи розповім: красуня Елізабет має цікаве життя, їй 30+, вона працює в картинній галереї сучасного мистецтва і переживає розлучення з чоловіком. На цьому фоні вона зустрічає Джона - харизматичного серцеїда, який не знає, що таке правила, та звик отримувати все, що хоче.

Разом з Джоном Елізабет поринає у світ пристрасті, втілених фантазій та шалених пригод (чого вартує лише сцена біля холодильнику з льодом і полуницею та легендарний танець на фоні жалюзі)). Але чим далі, тим ігри стають серйознішими і вона не помічає, як втрачає себе...

Це був короткий екскурс в сюжет, але насправді фільм виходить далеко за рамки історії кохання, адже перед нами чіткий посібник, як розпізнати аб'юзера, тірана та психопатичну особистість😉 (саме таким насправді є герой Мікі Рурка)). Він ставиться до своєї "мишки" як до іграшки, дорогої, коштовної та навіть улюбленої, але не живої.

Від кадру, коли він розчісує її волосся, в мене мурахи, як від фільму жахів, адже він це робить так, ніби будь якої миті може зламати свою ляльку і викинути геть. Ще один red flag, який бачимо на поверхні - це похід по магазинах, коли Джон купує Елізабет надзвичано стильний брючний костюм у чоловічому стилі. Вона: - Ти не спитаєш, чи мені подобається? Він: - Ні. Завіса 🤐.

В усіх його жестах, словах та діях сквозить об'єктивізації партнерки. І особисто мені хочеться порекомендувати подивитись 9 1/2 тижнів всім дівчатам, щоб навіть на кілометр не підпускати до себе тих, хто знецінює, змушує страждати та постійно гойдає на емоційних гойдалках. В решті решт, Елізабет обирає себе і йде, адже розуміє, що хоче щирих та надійних стосунків, хоче справжню сім'ю та дітей, а Джона цікавить лише власне его та реалізація власних амбіцій за рахунок приниження інших.

Мало хто знає, що фільм був знятий за автобіографічним романом, авторка якого багато часу витратила на психотерапію після того бурхливого роману довжиною в 9 з половиною тижнів... але то зовсім інша історія. Хоч доволі трагічна і повчальна, тому що нагадує нам: власні кордони, здорова самооцінка та повага - це запорука щасливих стосунків (а не всі ті модні штучки 18+)).

Ну, і на останок не можу не сказати кілька слів про стиль героїні - естетика 90х одна з моїх улюблених, я людина оверсайз, часто ношу чоловічі сорочки, а костюм з фото свого часу реквізувала з гардеробу свого батька, тому відтворювати образи Кім було справжнім задоволенням🤩. З макіяжем було доволі незвично, адже в фільмі вона постійно підводить очі чорним олівцем, але ж зараз гранж на піку популярності, тому я рада, що спробувала ще й такий цікавий тренд!). Ось такий вийшов образ, сподіваюсь, мені вдалося передати принаймні атмосферу стрічки та настрій героїні🥰.

А тепер перекличка: хто дивився це кіно?))

Продукти для цього looks

Purito Cica Clearing BB cream